DeHofvilla

Groep 8 b

Bakkie fietsen 8B 2017

Groep 8B heeft ook deelgenomen aan Bakkie fietsen. Zij hebben mooie bedrijven van de binnenkant bekeken en verschillende producten meegekregen.

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/2017-05-19-PHOTO-00000616-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/2017-05-19-PHOTO-00000619-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/2017-05-19-PHOTO-00000620-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/2017-05-19-PHOTO-00000618-860-860.jpg
Bekijk het gehele fotoalbum

Van alles wat

We gaan vaak een dagje uit.
om de guillotine staat een glazen ruit.
In Madurodam was ook heel leuk,
en in de bus lachten we ons een deuk.
We gingen naar het Binnenhof,
dat uitje was ook heel tof.

Rekenen doen we elke dag,
gymmen doen we met een lach.
ABCD,
met spelling daar zitten we vaak mee.
Alle leerkrachten zijn aardig en blij.
kom op de Pius X en voel je vrij!
Sep en Sannae

We gymmen op een leuke manier om sportief te zijn. We gymmen elke week op Velo en om de week op de Pieter v.d. Plasschool. We verzinnen originele spelletjes, waar we veel mee rennen. We doen drie keer per jaar de Piepjestest voor onze conditie. We spelen altijd volgens de regels. Het is altijd leuk, we doen leuke spellen en leren ondertussen ook dingen. We hebben veel dingen waar we een parcours mee kunnen bouwen, zoals matten, kasten, ringen, touwen, reuzemat, basketbalrek enz.
Saif en Maria

Groep 8B
Is een supergezellige klas.
Kan leuk buitenspelen.
Is lief voor elkaar.
Doet leuk mee met klassenuitjes.
En is de lievelingsklas van alle juffen en meesters!!!! ;)
Tygo en Guusje

Dit schooljaar gaan we misschien naar Duinrell met het schooljaar.  Maar vooral met de klassenfeesten is het een feestje met heel de klas. In december komt ons eerste klassenfeest. Dan is het een soort Kerstthemafeest, omdat de tijd vlakbij Kerstmis zit.

Ook wat over gymmen. Wij gymmen twee keer in de week. Eén keer krijgen we gymles van onze eigen juf en één keer van de gymjuf. Altijd hebben we plezier met de gym.
Cas en Otto.

Spelletjes. Als je heel goed werkt mogen we tussen de lessen met de klas spelletjes doen. Soms gymmen we één keer in de week, omdat er in de gymzaal niet genoeg plek is. Soms ga je ook met de klas naar een leuk uitje, zoals Madurodam. We zijn ook naar de Gevangenpoort geweest. Dat was leuk en gezellig. Het is ook een leuke klas. Einde
Sabrin en Akin

Gevangenpoort.
In de gevangenpoort was het best wel koud, omdat je de gevangenis van vroeger mee kan beleven. We kwamen in een kleine zaal met allemaal lage en kleine stoelen van vroeger. Er waren twee begeleiders die legden alles uit van wat we gingen doen die dag.  Toen werden we verdeeld in twee groepen. Daarna ging een groepje naar boven met oude trappen en toen kwamen we in een hele oude kamer met een heel rare geur en het was pikkendonker. De wanden waren helemaal met ijzer bedekt, zodat de boeven niet konden ontsnappen.
Na de uitleg van de begeleiders gingen we op een paar oude banken zitten. Daar kregen we vier verhalen te horen waar we antwoord op moesten geven met het antwoord: waar of niet waar.
Onze school heeft altijd leuke uitjes. En dit was er één van. De juffen hadden dit georganiseerd, zodat we een soort geschiedenisles hadden, maar dan veel leuker. De juffen organiseren vaak wel iets wat groep 8 het leuk vindt. Zoals Binnenhof, Madurodam en de Gevangenpoort.
Dus kom zeker naar de Pius X , dan heb je een fantastische toekomst.
Groetjes,  Esmée en Diya

 

Jong geleerd, oud gedaan

Samen (voor) lezen

Groep 8B leerlingen lezen wekelijks voor aan de kinderen van groep 1-2

Plezier in lezen voor beide groepen!