DeHofvilla

Groep 8 b

Ditschooljaar is goed gestart voor de 28 kanjers van groep 8B! Natuurlijk worden alle vakken behandeld, zoals rekenen, taal, spelling, studievaardigheden en WO. Maar we zijn ook al op schoolreis geweest naar De Efteling, we zijn op de fiets bij bedrijven op bezoek gegaan tijdens de techniekdag en we zijn naar de opname geweest van ‘Betreden op eigen risico’. Dit bezoek hebben we gezellig met elkaar afgesloten bij de McDonalds!

Mijn motto is: als we hard werken, dan hebben we ook tijd om lol te maken. Gelukkig wordt er hard gewerkt, dus maken we ook heel veel lol met elkaar. Dit gaat een geweldig jaar worden: open dagen VO, eindtoets, kamp en musical. Een jaar om nooit meer te vergeten en dat is precies de bedoeling van groep 8!

Oktober 2019

Kinderboekenweek

Esmée, de dochter van juf Brenda, kwam tijdens de Kinderboekenweek vertellen over haar stage. Ze is een half jaar stewardess geweest bij TUI. Drie groepen hebben ademloos naar haar belevenissen geluisterd!
Kinderboekenweek 2019, thema ‘Op reis’.

Kinderboekenweek

Het is Kinderboekenweek en het thema is REIZEN!
Als eerst hadden we Esmée op bezoek en zij vertelde over haar stage bij TUI. Ze is daar 6 maanden stewardess geweest en heeft veel leuke reizen gereisd. Ze vertelde ook over haar 6 weken cursus die ze eerst moest doorbrengen. Ze vertelde ook dat ze veel heeft geleerd, bijvoorbeeld hoe je kleine brandjes moet blussen of hoe je iemand rustig moet laten worden als hij boos was. 

Toen hadden we het verhaal over juf Mieke dat ze zowat de hele wereld heeft afgereisd. En veel verschillende mensen heeft ontmoet. Juf Mieke heeft ook veel gevaarlijke dingen gedaan. Dat vond ik wel leuk en grappig hoe juf Mieke dat dan vertelde! Ze liet ook tijdens dat ze aan het praten was veel foto´s zien. Dat was wel leuk want je zag ook dat ze veel veranderd was! Tijdens dat ze aan het vertellen was zei juf Mieke dan ook wel een leuk verhaal over wat ze leuk of grappig vond aan de reis. Ze vertelde dat haar vader ook altijd al van het reizen was en dat ze het een beetje van haar vader had dat ze het ook heel leuk vindt om te reizen.

En vandaag wat ik zelf het allerleukst vond, was het EUROVISIE SONGFESTIVAL. Dat vond ik erg leuk ook vooral omdat er erg veel kinderen aan meededen. Het was ook heel leuk omdat er ook echt prijzen werden uitgedeeld. Ik vond het ook grappig omdat iedereen meedeed en omdat het is bedacht door 6 kinderen uit groep 7B. 

                      Ize

 

Wij hebben met de kinderboekenweek allemaal leuke dingen gedaan. 

Wij hebben meegedaan aan "Geflipt Kinderboekenweek". Daar moest je een soort van missie oplossen. Super leuk! Dan ging je met je klas opdrachten doen en daarmee kon je jokers verdienen. Met die jokers kon je vragen stellen en uiteindelijk kom je op het antwoord. Ik vond het super leuk om dat te doen. 

We hadden ook een boekenmarkt. Daar kon je boeken verkopen en boeken kopen. Dat was ook super leuk. 

We hadden ook een Eurovisie Songfestival op school. Dan was elke klas een land en die gingen tegen elkaar strijden. Dat was super leuk en gezellig. 

Ook kwam Esmée vertellen over hoe het is om stewardess te worden en wat je er allemaal voor moest doen. Ze vertelde dat in het begin van de zomervakantie bijna niemand terug naar Nederland ging van vakantie. En aan het einde van de vakantie wou er bijna niemand meer op vakantie. Zo hadden ze soms een heel leeg vliegtuig. Esmée zei dat het dan super leuk was want dan konden ze alle dingen doen die normaal alleen de gasten mogen doen. Ik vond het super interessant. 

Ik vond de kinderboekenweek super leuk.


Noortje vd Stap 

 

 

Ik ben Beer en ik zit op de Hofvilla en we hebben de kinderboekenweek.

We hebben op school allemaal dingen gedaan, zoals Lego league Songfestival en nog veel meer. Ik vind het echt super leuk, ik ben erg enthousiast. We hebben allerlei dingen gedaan:  een verhaal van de directrice en van een stewardess. En op 10 oktober hadden we het songfestival. Een jongen uit mijn klas heeft helaas niet gewonnen . Maar hij had het wel goed gedaan.

We kijken met rekenen Geflipt: dat is youtubekanaal voor lessen. Ze hadden met de kinderboekenweek een mysterie en dat moesten wij oplossen met allerlei hints en alles.

De Hofvilla is een super leuke school met uitjes en met de kinderboekenweek. Als je van lezen houdt, is de kinderboekenweek echt iets voor u.

           Beer

Dag van de leraar

Juf Mandy en juf Brenda zijn verwend vanwege ‘De dag van de leraar’.