DeHofvilla

Groep 8a

Schoolreisje


Op 25 september 2018 gingen we naar Westbeach op schoolreisje met de groepen 7 en 8. Het is 30 min rijden op de fiets en de rit was 9,1 km lang.


We gingen naar de klas om te verzamelen en daarna gingen we met 2 groepen 8 op de fiets naar Monster toe. Het schoolreisje was toen begonnen. Bij Westbeach aangekomen gingen we in 4 groepen. Je moest een wetsuit aantrekken voor de wateractiviteiten. De groepen 8 zijn gestart op het land. Na de pauze gingen wij het water in.

Op het land deden we een soort Expeditie Robinson. We moesten met Bamboe stukje een brug maken zodat het water naar een emmer kon. We mochten pas water pakken, als we een vraag goed hadden beantwoordt. Daarna gingen we tref ballen.

Ook gingen we pijl en boog op elkaar schieten. Dit waren zachte pijlen en kon je rustig mee geraakt worden. Als laatste activiteit gingen we een katapult bouwen. Wie maakte de beste waardoor de bal het verst kwam?


Na onze lunch gingen wij het water in. We gingen raften, surfen en of een reuze surfplank. Bij het surfen kregen we eerst les op het land en daarna gingen we met een surfplank zelf het water in. En ook konden wij staan!

Op de grote surfplank mochten we een beetje stoeien. We mochten elkaar het water in duwen. Als je in het water lag, moest je wel weer hulp krijgen om weer op de plank te komen. Deze hulp moest van degene komen die je eraf had geduwd.

Met raften kregen we allemaal een plekje in de boot. De buitenste kinderen kregen een roeispaan en moesten peddelen.


Op het einde van de dag hebben we nog met elkaar een foto gemaakt. Ook kregen we een lekker ijsje. Na het ijsje zijn we weer naar school gefietst.

We hebben een super gaaf schoolreisje gehad.