DeHofvilla

Mappa Mondo

Goede doel

Regelmatig hebben we op de Pius X een actie voor een goed doel. Deze keer hebben we gekozen voor Mappa Mondo in Rijswijk. Sabine, de moeder van Kem, Sep en Kay, werkt daar als orthopedagogisch medewerker;

“In de kleinschalige, huiselijke Mappa Mondo huizen omringen we ernstige en/ of chronisch zieke kinderen van 0 tot 18 jaar met de beste zorg en veel warmte en liefde.
Wanneer de intensieve zorg voor ouders (tijdelijk) te zwaar is, kunnen ze de specialistische zorg van hun kind bij ons uit handen geven.
Mappa Mondo biedt deze kinderen de verpleegkundige en pedagogische zorg die zij nodig hebben.
Deze kinderen hoeven niet meer in het ziekenhuis te verblijven, maar kunnen ook (nog) niet naar huis. Zij kunnen hier tijdelijk wonen of logeren.
Ouders, broertjes en zusjes kunnen altijd op bezoek komen.
In Mappa Mondo stellen wij het unieke kind centraal. Wij gaan uit van de mogelijkheden van het kind en niet van de beperkingen die de ziekte met zich meebrengt.
De ontwikkeling van de kinderen wordt ten alle tijden gestimuleerd.
In Mappa Mondo is een vast team van gespecialiseerde verpleegkundigen en orthopedagogisch medewerkers verantwoordelijk voor het specialistisch opvoedingsklimaat voor de woon- en logeerkinderen.
Zij worden hierin ondersteund door vrijwilligers.
Met de drie huizen (Rijswijk, Waalre en Wezep) biedt Mappa Mondo een plek voor kinderen uit heel Nederland.
Mappa Mondo is Italiaans voor " kaart van de wereld".
Voor volwassenen is Mappa Mondo een stip op de wereldkaart maar voor kinderen hopen we dat Mappa Mondo een hele wereld mag zijn.”

In de weken van 14 september tot 2 oktober zullen wij geld voor Mappo Mondo inzamelen met de kinderen. Dit kan op de volgende manieren:
-statiegeldflessenactie; de kinderen mogen statiegeldflessen verzamelen en op school in de grote hal (bij directiekamer) inleveren.
- heitje voor een karweitje; in elke klas staat een spaarpot. De kinderen mogen hier een donatie in doen. Dit kan door een heitje voor een karweitje. De kinderen kunnen thuis, bij opa en oma, de buren etc. een klusje doen (bv afwassen, boodschap, opruimen) en kunnen dan wat geld verdienen.

Sabine komt in elke groep vertellen wat Mappo Mondo is zodat de kinderen een duidelijk beeld hebben van Mappo Mondo. U kunt zelf ook informatie vinden op : http://www.kinderhospice.nl/mappa_mondo.htm


Aan het eind van de actie zullen enkele kinderen een cheque overhandigen aan Mappo Mondo.
We gaan er met z’n allen een mooie actie van maken. Helpt u mee?

Voor een mooie presentatie van Mappa Mondo klik hier:  Download