DeHofvilla

Nieuws

Verrassend en spectaculair slot schaaktoernooi.

Een negental schakers van het Pius X team trad zaterdag 11 april jl. voor het eerst aan voor een heus schaaktoernooi: het kampioenschap van de gecombineerde groepen 3, 4 en 5 voor scholen uit Den Haag en omgeving. En dat na nog maar 10 lessen! Vooraf waren de verwachtingen dan ook helemaal niet hooggespannen. Sterker nog, die waren er helemaal niet. Meedoen, ervaring opdoen en genieten van de partijtjes en de dag waren de ingrediënten voor deze dag.

En genoten is er. Alle schakertjes speelden met plezier in een ontspannen sfeer en wonnen wel een partijtje of wel meer dan één . Kinderen bloeiden op, na al die lessen en oefeningen in het werkboek eindelijk eens alleen maar spelen en lol maken op de 64 velden. Daar gaat het tenslotte toch om.

Tijdens de prijsuitreiking wilde de naam Pius X maar niet vallen. Prins Willem-Alexander uit
’s Gravenzande 6e prijs, Bloemcamp (Wassenaar) 5e en de Zoetermeerse school de Parkiet 4e. Allemaal gerenommeerde schaakscholen met een roemrijk verleden. Eventjes wachten, de Pius X school is nog niet genoemd. Of hebben we dat gemist?
Het verlossende woord kwam al snel en daarop volgde groot applaus. De derde plaats was voor debuterende nieuwe schaakschool Pius X uit ….. , dat wist de organisatie ook niet zo snel te vertellen. Zó onverwacht was het. Blij sprongen kinderen, meelevende ouders en schaakmeester op. Dit had toch niemand durven dromen. De eerste schaakbeker voor de school is binnen en kan met trots getoond worden.

Topscoorders van het team waren Tuan-Anh en Senne, die beiden maar liefst vier partijen wisten te winnen en daardoor ook met een individuele medaille naar huis mochten terugkeren.
De bijgevoegde foto’s zijn genomen door de meelevende ouders van de schakers en spreken voor zich.