bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 13
trots.jpg

De Hofvilla

Wat een rare tijden zijn dit toch, maar wat zijn we trots zeg!! Trots zijn wij op alle kinderen die zo hard gewerkt hebben vanuit huis. Ook zijn wij trots op u als ouders en/of verzorgers. U heeft de afgelopen periode voor thuisjuf of thuismeester gefunctioneerd. Voor iedereen vast een hele klus om alle ballen in de lucht te houden.

Trots zijn wij ook op ons team. Binnen één dag hebben zij bereikt dat alle kinderen thuisonderwijs konden volgen. Het is fijn dat we via de digitale kanalen steeds contact konden houden met de kinderen. 

Na de meivakantie gaan we weer gedeeltelijk starten met lesgeven en wat kijken we daarnaar uit!!! Heerlijk om straks weer de kinderen te zien en hun verhalen te horen over wat zij allemaal geleerd hebben de afgelopen periode. De kinderen hebben de afgelopen periode hun rugzak gevuld met allerlei ervaringen die ze zonder dit virus waarschijnlijk niet opgedaan zouden hebben. Stiekem heeft deze situatie dus ook veel goeds opgeleverd wat een mooi startpunt oplevert om vanuit verder te werken. 

 

U heeft via de mail en via Parro een uitgebreide brief gekregen waarin u heeft kunnen lezen hoe wij het onderwijs gaan vormgeven vanaf maandag 11 mei. Lees deze brief vooral aandachtig door en bespreek alvast met uw kind(eren) hoe het naar school gaan vanaf maandag 11 mei er uit zal gaan zien.

Even voorstellen ...

martijn.jpg

Hoi allemaal,

 

Bij deze wil ik mij graag even voorstellen.

Ik ben Martijn Groen en kom na de meivakantie op De Hofvilla werken. Ik ben 24 jaar, woon in Delft en ben bijna klaar met mijn studie tot leerkracht basisonderwijs.

Naast mijn studie ben ik actief als jeugdtrainer bij voetbalvereniging Verburch. Hier geef ik training op maandag, dinsdag en donderdag en sta ik op de zaterdag als coach op het veld van de JO15-2.

Verder vind ik het leuk om met vrienden af te spreken, ga ik graag op vakantie naar de zon en vier ik een feestje met carnaval!

Ik zie er erg naar uit om jullie en de school beter te leren kennen.

 

Tot snel,

 

Martijn

Even voorstellen ...

Janine.jpg

Mijn naam is Janine Neijssel. Ik ben 40 jaar en ik kom uit De Lier.

Daar woon ik met mijn man en twee kinderen. In mijn vrije tijd speel ik graag een potje tennis. Ook vind ik het heerlijk om met man en kids naar het strand of naar een natuurgebied te gaan.

Sinds 2016 werk ik als pedagogisch medewerker bij Villa Okidoki, met kinderen van 2 tot 4 jaar. Voordat ik bij Villa Okidoki ging werken, stond ik voor de klas als leerkracht. In die tijd heb ik met veel plezier voor verschillende groepen gestaan, waaronder ook de kleuters.

Ik kijk ernaar uit om na de meivakantie voor groep 1 te staan!

Ziekmelden

Mocht uw zoon of dochter ziek zijn kunt u dit melden via een Parro bericht aan de leerkracht. U kunt de ziekmelding ook doorgeven via afmelden@hofvilla.wsko.nl

 

In de uitgebreide brief kunt u nogmaals de algemene richtlijnen van het RIVM vinden wanneer uw kind niet naar school mag komen.

Koningsspelen thuis en op school

20200424_173154.jpg
schaken1.jpg

Schaken

De schaaklessen die op maandagochtend altijd gegeven worden zullen vanaf 11 mei nog geen doorgang vinden. Zodra de schaaklessen weer zullen starten ontvangt u hierover bericht.

Overblijfgeld

In het begin van het schooljaar heeft een groot deel van de ouders de overblijfbijdrage voldaan. Door de Coronacrisis heeft er voor een groot deel van de kinderen geen overblijf plaatsgevonden gedurende enkele weken. Aangezien wel de loonkosten doorbetaald zijn hebben wij als school wel de kosten. Ik hoop dan ook dat u zo coulant bent om de reeds betaalde gelden niet terug te vorderen, want dit zou voor de school een strop betekenen van enkele duizenden euro's. Geld wat wij nergens vandaan kunnen halen, omdat onderwijsbegrotingen doorgaans sluitend zijn. Mocht u onverhoopt zelf in de financiële problemen hierdoor komen, dan kunt u een mail sturen naar m.hopmans@hofvilla.wsko.nl

Noodopvang voor de meivakantie

Indien u in de meivakantie toch opvang nodig heeft kunt u via de link hieronder een formulier downloaden. U kunt op dit formulier aangeven welke dagen en welke tijden u opvang nodig heeft.

 

 

Lees meer
Cultuur NB1.pdf

Cultuureducatie tips

Elke week sturen we je een Kunstkracht-challenge, een uitdaging waarmee we met kunst het Westland een beetje mooier maken in deze gekke tijden! Iris legt onze vierde challenge uit in dit filmpje: deze keer gaat het over foto’s maken van je omgeving, want zonder dat je er soms erg in hebt is er heel veel moois te zien in en om je huis.

Lees meer

meivakantie.jpg
 
De Hofvilla mist jullie!!
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden