bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 5
prijs.jpg

Nationale onderwijsprijs 2017-2019

De Nationale Onderwijsprijs is bedoeld om op een positieve manier aandacht te vragen voor het onderwijs. Om bijzondere projecten in de schijnwerpers te zetten en daarmee te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is. En met hoeveel inzet en enthousiasme er wordt gewerkt.

 

De Hofvilla was vandaag een van de vier genomineerde scholen van de hele provincie Zuid Holland. Na een geweldige presentatie samen met een aantal leerlingen hebben wij de 3e prijs in de wacht weten te slepen. Een topprestatie waar wij heel erg trots op zijn!!! De Hofvilla staat op plaats 3 van de beste scholen van heel Zuid Holland. Onze provincie kent 1152 scholen.

 

Vandaag vond in Driebergen de jaarlijkse identiteitsdag voor katholiek onderwijs plaats, georganiseerd door Verus (vereniging voor katholiek en protestants onderwijs). Bij deze gelegenheid werd de prijs “In de kijker” uitgereikt.

Ook voor deze prijs was de Hofvilla genomineerd. Hier behaalden we geen podiumplaats. De hofvilla hoort bij de vijf beste scholen van de in totaal 4000 katholieke basisscholen van heel Nederland. Ook op deze uitslag zijn wij heel erg trots! 

 

De Hofvilla

1.jpg

In de herfstvakantie is er hard gewerkt in school. Zo zijn alle trappenhuizen voorzien van een lambrisering in een gezellige kleur. De nieuwe lokalen zijn opgeleverd en inmiddels ook in gebruik genomen. 

De brugverbinding naar het park is ook gereed. Het wachten is nu nog op het hek. Zodra deze geplaatst is kan de brug in gebruik genomen worden. De brug is bedoeld om het verkeer te spreiden.

De boomhut is tijdens de kijkavond in de kinderboekenweek officieel geopend. Mocht u het gemist hebben, de boomhut heeft de naam Villa Kakelbont gekregen. 

 

We merken dat er de laatste periode veel ouders de school binnenkomen om hun kinderen op te halen. We willen u vragen om op het plein te wachten totdat de kinderen naar buiten komen. Dit geeft meer rust voor de kinderen en de leerkrachten om de dag af te ronden en gezellig naar huis te gaan. Dit geldt ook voor die enkele kinderen die opgehaald worden voor de lunch.  

Schoenen.png

Belangrijke punten op een rij

Er ontstaat nogal eens wat discussie omtrent het douchen na de gymlessen. Wij geven nog maar eens aan dat het douchen na de gymles verplicht is voor de kinderen van de groepen 3 t/m 8. De uitzonderingsgevallen zijn bekend bij de directie en groepsleerkracht. Mocht het een keer gebeuren dat uw zoon of dochter incidenteel niet kan douchen vragen wij u dit schriftelijk te melden bij de groepsleerkracht.

 

Omdat we de school schoon willen houden, hebben we besloten om een schoenloze periode in te stellen. Deze periode loopt van de herfstvakantie t/m eind maart. In deze periode mogen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 in de klas geen schoenen meer dragen. De schoenen kunnen geplaatst worden in de bakken bovenop de kapstokken. Wanneer kinderen het fijn vinden om sloffen of slippers te dragen in de klas vinden wij dat prima. Door de vloerverwarming is de temperatuur van de vloer aangenaam en zijn sloffen of slippers niet perse nodig.

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Gelukkig heeft al meer dan de helft van de ouders het overblijfgeld en de ouderbijdrage betaald!! Daar zijn we blij mee.

Mocht het nog op de to-do-stapel liggen of wellicht aan uw aandacht ontsnapt zijn vragen wij u om de betaling zeer spoedig in orde te maken.

Ateliers blog

Logo ateliers 1.png

Graag willen we de ateliers meer onder de aandacht bij u brengen. De kinderen en de leerkrachten zijn namelijk erg enthousiast over deze manier van werken. Ook steeds meer ouders melden zich aan voor het geven van een atellier. Mocht u vragen hebben over het geven van een atelier of hulp nodig hebben bij de voorbereiding kunt u terecht bij Ciska de Koning of Miechelle Zuiderwijk. 

 

Graag willen wij na elke cyclus een stukje plaatsen in de nieuwsbrief. Hieronder vindt u het eerste stukje.

 

Ik ben Milly en tijdens de ateliers heb ik gekozen voor 'natuur en herfst'. Het was erg leuk. We hebben het gehad over het bos, over paddenstoelen en bladeren. Rond de herfst hebben we ook een elfje gemaakt (een gedicht van elf woorden). We hebben ook een boom geknutseld met verf.

Je kunt ook nog meer kiezen, net zoals koken en nog veel meer.

 

Liefs Milly uit groep 4A 

Oudertevredenheidsenquête

Voor de herfstvakantie heeft u via de mail de oudertevredenheidsenquête ontvangen. Met de uitslag van deze enquête kunnen wij als school speerpunten opstellen waarmee we aan de slag kunnen gaan om het onderwijs op de Hofvilla te verbeteren. Er zijn gelukkig al veel ouders die de enquête voor ons hebben ingevuld. Mocht u dit nog niet gedaan hebben? U zou ons heel blij maken wanneer u de enquête alsnog wilt invullen. We hebben de sluitingsdatum verlengd tot het einde van deze week. 

 

Het wordt de eerste enquete in ons nieuwe gebouw, dus u begrijpt dat we razend benieuwd zijn naar uw bevindingen.

Wij zoeken.....

... Verkeersbrigadiers

De drukte rondom de school met halen en brengen zorgt nog weleens voor gevaarlijke situaties. De handhaving heeft ons als tip gegeven om te gaan werken met verkeersbrigadiers.

Daarom zijn wij op zoek naar ouders die verkeersbrigadier willen zijn. Het gaat dan om een klein kwartier voor schooltijd en een klein kwartier na schooltijd. Op deze manier wordt het oversteken een stuk veiliger.

Mocht u zich hiervoor willen aanmelden kan dit bij Astrid van der Ende. Vermeldt u er ook bij op welke dagen u beschikbaar bent. 

 

.... een handige (muzikale) ouder

Wij hebben een drumstel gedoneerd gekregen. We zoeken nu nog een handige ouder die het drumstel in elkaar kan zetten en wellicht kan deze ouder ook een atelier drummen geven? 

Aanmelden kan bij Astrid van der Ende 

Gevonden voorwerpen

2.jpg

De laatste tijd zit de bak van de gevonden voorwerpen weer erg vol. Er zitten op dit moment erg veel jassen en bodywarmers in. Hieronder een foto met een greep uit het assortiment. Mocht u iets kwijt zijn dan kunt u hiervoor terecht in de aula. 

Gezonde School.jpg

Op weg naar......

.... een Gezonde(re) School

 

Het bevorderen van de gezondheid van kinderen en jongeren heeft voordelen. Op jonge leeftijd wordt een belangrijke basis gelegd voor de toekomstige (on)gezondheid. Een deel van de gezondheidsproblemen op volwassen leeftijd is al in de jeugd te voorkomen, of uit te stellen, door gezond gedrag te stimuleren.

Ook op de Hofvilla vinden wij het belangrijk om aandacht te besteden aan o.a. gezonde voeding, sport en beweging. Twee keer per week krijgen de kinderen gymles. Ook wordt regelmatig de daily mile gelopen op het plein of in het park. Op woensdag eten alle kinderen een gezonde hap in de kleine pauzeDe dinsdag en donderdag komen er vanaf nu ook bij.  

Als suggesties voor een gezonde hap kunt u denken aan fruit, zoals appel, peer, banaan, kiwi, druiven, meloen, pruim en mandarijn. Ook gepureerd fruit zonder toegevoegde suiker, gedroogd fruit zonder toegevoegde suiker, studentenhaver, verse dadels, worteltjes, komkommer, paprika, tomaten en radijsjes. 

Mocht één stuk fruit of groente te weinig zijn mag er altijd meer meegegeven worden of kan er altijd een boterham bij gegeten worden.

 

De Hofvilla is bezig met het aanvragen van het vignet Gezonde School. 

WSKO zoekt.....

WSKO.png

... medewerkers

U heeft vast uit de media wel vernomen dat er grote tekorten zijn op personeelsgebied. Ook de WSKO scholen hebben hier helaas mee te maken. Niet op alle scholen zijn de groepen op de juiste manier bemand en ook bij ziekte of andere afwezigheidsredenen lukt het vaak niet om de groep van een leerkracht te voorzien. Groepen moeten dan opgedeeld worden of naar huis gestuurd worden. 

Namens WSKO doen wij een oproep of er mensen zijn in uw omgeving of wellicht u zelf die graag in het onderwijs zouden willen werken of al werkzaam zijn en de overstap willen maken naar WSKO.

U kunt uw interesse kenbaar maken bij Mieke.

Eekhout Bouw.jpg

Een nieuwe sponsor

Wij zijn weer heel blij!! We hebben weer een nieuwe sponsor gevonden voor de ateliers. Eekhout Bouw uit Kwintsheul gaat het hout wat we nodig hebben voor de ateliers sponsoren. 

We hopen op een prettige samenwerking. 

Mocht u ook iets voor ons kunnen betekenen voor wat betreft sponsoring van de ateliers, dan kunt u dit aangeven bij Ciska de Koning.

Gemeente-Westland.jpg

Gemeente Westland

Deze week heeft de gemeente Westland via hun Facebookpagina een filmpje gelanceerd over de dode hoek. Het is een erg leuk en informatief filmpje.

Het filmpje is te vinden via;

https://nl-nl.facebook.com/gemeentewestland en via https://youtu.be/CACKOuB-t6g.

Daarnaast heeft de gemeente ook nuttige informatie over de dode hoek op de website gezet.  https://www.gemeentewestland.nl/verkeersveiligheid

Belangrijke data

Agenda.jpg

8 november:   Spreekuur Femke Verschoore - SKT

9 november:   Spelletjesmiddag groep 1-2

13 november: DIA proeftoets

15 november: Mieke afwezig i.v.m. studie

16 november: Mieke afwezig i.v.m. studie

17 november: Aankomst Sinterklaas

22 november: Buurtetentje

27 november: VO avond groep 8

28 november: Studiedag - alle leerlingen vrij

30 november: Inloopochtend groep 1-2

5 december:   Sinterklaasfeest

6 december:   School begint om 9.30 uur

6 december:   Speelgoedochtend groep 1-2

 

 

kindje wiegen.jpg

Nieuws uit de parochie

Al vele jaren kunnen wij op eerste kerstdag om 14.00 uur in de St. Joseph genieten van het schouwspel wat ook wel ‘kindje wiegen’ wordt genoemd. Wij zoeken een aantal enthousiaste ouders die dit feest samen met vele kinderen zou willen organiseren. Het draaiboek, kleding voor herders en engelen en decorstukken zijn aanwezig. Een toetsenist achter het keyboard en een drummer hebben al toegezegd de liederen te willen begeleiden. Ben jij iemand die leiding wil geven aan dit project of graag wil helpen met ondersteunen kom dan op donderdagavond 8 november om 20.00 uur naar de Harry Hoekstraat 37, Wateringen. We maken op die avond kennis met elkaar, wisselen onze verwachtingen uit en leggen onze eerste afspraken vast. Als beloning kun je rekenen op stralende gezichten en een groots applaus.

Voor meer info pastor Straathof straathof@rkwestland.nl of Elleke vd Knaap ellekevanderknaap@hotmail.com

 
Start groep 8b
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2015 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden