bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 14
pinkster_2020.jpg

Bericht vanuit de MR

Op verzoek van een aantal ouders en omdat we het belangrijk vinden om in deze bijzondere tijd wat van ons laten horen, hierbij een bericht vanuit de MR.

Iedere school heeft een MR. De MR praat mee over allerlei onderwerpen die met onze school en het onderwijs te maken hebben. Samen verbeteren we de kwaliteit van het onderwijs, de voorzieningen in het gebouw en de arbeidsomstandigheden. De MR is daarmee dus iets anders dan de oudervereniging, die het team ondersteuning biedt bij het organiseren van allerhande activiteiten op de school. De leden van de MR worden voor een periode van drie jaar gekozen uit de ouder- en uit de personeelsgeleding.

De afgelopen periode hebben wij als MR vaker contact gehad dan gebruikelijk. Naast de reguliere MR vergaderingen (6 keer per jaar) hebben wij geregeld tussendoor contact met elkaar gehad omtrent de steeds veranderende maatregelen, personeelsomstandigheden en dilemma's in aanpak. Wij zijn hier als MR nauw bij betrokken geweest.

De MR bestaat uit een personeelsgeleding (4 leerkrachten/ondersteuners) en een oudergeleding (4 ouders). De personeelsgeleding wordt, als onderdeel van het (personeels)team, dagelijks op de hoogte gebracht van de stand van zaken rondom Corona en de daarbij behorende knelpunten en dilemma's door directrice Mieke Hopmans. De oudergeleding wordt hierin meegenomen als het belangrijke wijzigingen betreft. Er wordt ons om instemming gevraagd daar waar nodig en anders wordt ons om advies gevraagd.

Onze ervaring als MR is dat er bij belangrijke wijzigingen (zoals het sluiten van groepen, gedeeltelijk sluiten of openen van de school, tijdens sluiting keuze maken om open te blijven voor de groepen 3 en groepen 8) door de school zorgvuldig en gedegen afgewogen wordt wat de meest passende oplossing is in het belang van de kinderen.

Het bestuur en de directrice staan ten alle tijde open voor nieuwe inzichten, suggesties, creatieve oplossingen en een kritische noot. Daar waar nodig heeft de voorzitter telefonische afstemming met de directrice Mieke Hopmans alvorens het besluit definitief wordt en naar buiten wordt gebracht.

Als MR staan wij achter de beslissingen die tot nu toe door de school genomen zijn. Mocht je vragen hebben aan ons als MR of punten ter inbreng van onze vergadering hebben, kun je altijd 1 van ons aanspreken of een mail sturen naar hofvilla.mr@wsko.eu.

Bij interesse ben je als ouder ook van harte welkom om eens als toehoorder aan te sluiten bij een MR vergadering. Laat het ons dan even weten via de mail.

Vacature MR: Aankomend schooljaar is er in de MR plaats voor een nieuw lid van de oudergeleding. We zijn op zoek naar een gemotiveerde ouder die zich beschikbaar wil stellen voor deze vacature. Bent u de persoon die deze uitdaging zou willen aangaan? Reageer dan uiterlijk op 1 juni het volgende emailadres: hofvilla.mr@wsko.eu

Bieb ouders gezocht

Gezocht:

Ouders, opa's/oma's, tantes/ooms, die het leuk vinden om onze schoolbibliotheek te bemannen. Wat wordt er van u verwacht? Leerlingen komen boeken lenen en terug brengen, u scant de boeken en voert ze in in de computer. Daarnaast kunt u onze leerlingen adviseren en mee helpen zoeken naar het juiste boek. De bieb is van maandag tot vrijdag een uurtje per dag geopend. Bent u enthousiast geworden over deze vrijwillige functie neemt u dan contact op met Melisande Schurmann M.schurmann@wsko.eu

download (9).jpeg

Talentklas start met Klusklas

Kopie van Talentklas-Klus.jpg

Leerlingen vinden het fijn om dingen te doen, te onderzoeken, te maken! Dat kan in onze TalentklasKlus.

In ons mooi ingerichte technieklokaal werken onze leerlingen met metaal of kunststof, timmeren ze, onderzoeken ze en doen ze boeiende ontdekkingen. We werken aan de hand van projecten (o.a. Techniek, Natuur, Koken, Ambachten….)
De leerlingen zullen ook wekelijkse klussen als; bladblazen, was opvouwen, verzorging van groen in de school en bibliotheek bijhouden, gaan oppakken.

Leren is een werkwoord. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen vanuit positieve ervaringen gemotiveerd raken om zichzelf te verbeteren. Het gaat erom dat leerlingen ontdekken en ervaren dat leren leuk is, dat het belangrijk is om jezelf aan te zetten tot leren en dat het (nog) niet lukken en (nog) niet kunnen de motivatie is tot een nieuwe poging. Elke leerling kan en wil leren, alleen weten ze soms niet hoe ze het liefste en het beste leren.

In de TalentklasKlus maken leerlingen op een praktische manier allerlei vaardigheden eigen. Deze vaardigheden kunnen te maken hebben met het vak techniek, natuur, ambachten, koken, maar kunnen ook op een heel ander vlak liggen.

Aan de hand van onderzoekend en ontwerpend leren, leren ze hoe ze willen en kunnen leren aan zowel cognitieve als sociale vaardigheden.

De groep bestaat uit leerlingen die uit verschillende klassen komen van de groepen 5 tot en met 8. Over het algemeen zullen de groepen 5-6 samenwerken en de groepen 7-8 samenwerken.

De klusklas is voor leerlingen die: behoefte hebben aan ‘doen’ en behoefte hebben aan een praktische vorm van leren.

Hoe gaan we aan de slag? Omdat we leerlingen praktisch en planmatig willen uitdagen, werken we in middagdelen. De leerlingen van de TalentklasKlus zijn een heel middagdeel bezig met hun project. Binnen dit project komen alle fases van onderzoekend en ontwerpend leren voorbij. Elke fase is van belang om te doorlopen om te komen tot het gedroomde resultaat. In stapjes werken we door het leerproces heen en leren leerlingen oplossingen bedenken voor de problemen die ze tegenkomen. Een project zal steeds lopen van vakantie tot vakantie.


We zijn trots op het starten van onze Talentklas Klus. We wensen alle leerlingen die hieraan deelnemen ontzettend veel leerplezier.

Studiedag 25 mei

Een reminder: 25 mei hebben de leerkrachten op de Hofvilla een studiedag. Deze dag zijn al onze leerlingen vrij. We zien elkaar weer op woensdag 26 mei.

Belangrijke data

24 mei Pinksteren -  alle leerlingen vrij

25 mei Studiedag - alle leerlingen vrij

26 mei Club Geluk

31 mei Kunst na school

           Spreekuur Femke Verschoore - SKT

2 juni   OV vergadering

3 juni   Buurtetentje - aanmelden kan bij Carol van Steekelenburg 

 

Bibliotheek Westland

Link naar de website bibliotheek Westland

 
Lego league regiofinale
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
hofvilla@wsko.eu

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden