bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 3

De Hofvilla


Dit jaar hebben we een andere invulling gegeven aan onze informatieavond op woensdag 16 september. U heeft digitaal onze informatie over de groepen mogen ontvangen en via de meet vragen kunnen stellen. We zijn blij dat we op deze manier de vragen die er waren konden beantwoorden en de verbinding met elkaar hebben kunnen maken.

De informatieavonden van de groepen 7 en 8 waren ook geslaagd. De sprekers over social media hebben onze ogen doen openen. De leerlingen van de groepen 7 en 8 hebben afgelopen vrijdag een social media les mogen volgen en wij hopen dat ze met deze informatie goed voorbereid de toekomst in zullen gaan.

 

Op dinsdag 22 september zijn de groepen 3 t/m 8 op schoolreis geweest en vierden de kleuters feest op school. Het was een meer dan geslaagde dag. De zon heeft deze dag een gouden randje gegeven.  

Foto Henriëtte Boevé (1).jpg

Nieuwe bestuurder WSKO

Henriëtte Boevé is sinds 1 september 2020 de nieuwe bestuurder van WSKO (Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs). De Raad van Toezicht heeft in haar de juiste persoon gevonden om de ingezette koers van WSKO voort te zetten. Henriëtte heeft veel ervaring binnen het onderwijs en volgt Jos van der Ende op.

Als nieuwe bestuurder maak Henriëtte kennis met de cultuur van het Westland, de gemeente, politiek en andere schoolbesturen. Henriëtte: “De stap naar WSKO is interessant, leuk en uitdagend. WSKO sluit aan bij mijn wens om kinderen van jongs af aan serieus te nemen en ik heb de afgelopen weken al mogen ervaren dat bij WSKO op een energieke manier wordt werkt aan goed en steeds beter onderwijs. WSKO is een rijdende trein en ik zie er enorm naar uit om deze rijdende trein mede richting te geven.”

Henriëtte heeft veel ervaring binnen het onderwijs. Ze is 24 jaar werkzaam geweest op het Haags Montessori Lyceum (HML). Eerst als economiedocent, daarna als conrector en de laatste acht jaar als rector. Na zoveel jaren bij het HML heeft Henriëtte veel ontwikkelingen meegemaakt: “Eind juli verliet ik de groeiende en bloeiende leer- en werkgemeenschap bij HML met een gerust hart. Ik ben er trots op dat HML onder mijn leiding de laatste vijf jaar is gegroeid van 900 naar 1500 leerlingen. Dat was voor mij een mooi moment om zelf uit te vliegen. Ik verheug me erop om mijn kennis en ervaring bij WSKO in praktijk te brengen.”

 

Het team van de Hofvilla wenst Jos een fijn pensioen en Henriëtte heel veel werkplezier als nieuwe bestuurder van WSKO.

Schooltijden

klok.png

Vanaf maandag 5 oktober 2020 zullen onze schooltijden wijzigen!

De ochtendtijd blijft hetzelfde:
U kunt uw kind(eren) brengen tussen 8.10 uur en 8.30 uur. Om 8.30 uur precies beginnen de lessen en gaan de hekken en de deuren dicht.

 

Mocht uw kind te laat zijn of later naar school komen vanwege bijvoorbeeld een bezoek aan een huisarts, tandarts o.i.d. dan kunnen zij via de hoofdingang naar binnen. Als u daar aanbelt dan brengt iemand van het team uw kind naar de juiste groep.
Datzelfde geldt voor het brengen van een tas of lunchpakket. Bij de hoofdingang kan dit afgegeven worden. Wij zorgen ervoor dat het bij uw kind terecht komt.

 

‘s Middags zijn de kinderen weer uit op de gewone tijd 14.45 uur met een uitlooptijd tot 15.05 uur
Om 14.45 uur gaan de groepen 7 en 8 naar huis
Om 14.50 uur gaan de groepen 4, 5 en 6 naar huis
Om 14.55 uur gaan de groepen 3 en de kleutergroepen naar huis.
We streven ernaar dat om 15.05 uur alle kinderen zijn opgehaald.
Op woensdag gaat de bel om 12.15 uur en dan gaan de kinderen in dezelfde volgorde naar huis. Om 12.35 uur streven we ernaar dat alle kinderen zijn opgehaald.

Vignet gezonde school

Hoera! Zoals we u eerder hebben bericht hebben wij 2 vignetten van de Gezonde school ontvangen op het gebied van welzijn en sport en bewegen. Vandaag hebben we ons bordje aan de school officieel mogen onthullen.
Wij zijn er trots op dat we een gezonde school zijn!

Foto: Thierry Schut

011020wt gezondeschool GEM 01.jpg
conflictenzelfoplossen.jpg

Vreedzame school blok 2

We lossen conflicten zelf op.

 

Half september zijn we gestart met blok 2 van de Vreedzame school. In blok 2 staat het woord 'conflicten' centraal. Hoe kunnen conflicten ontstaan, welke stijlen van oplossen zijn er, hoe kunnen we reageren en wanneer is er een win-winoplossing.

Schoolfotograaf

Op donderdag 15 en vrijdag 16 oktober komt de schoolfotograaf weer. Van ieder kind wordt ook weer een portretfoto gemaakt. Alle groepen gaan op de klassenfoto en ook worden er broertjes en zusjes foto's gemaakt. De foto's van broertjes met zusjes die nog niet op school zitten worden dit jaar niet gemaakt. 

Sloffen

slof.jpg

Buiten verliezen de bomen langzaamaan hun bladeren en valt er regelmatig een buitje.Omdat we de school schoon willen houden, hebben we op De Hofvilla een schoenloze periode ingesteld. Deze periode start na de herfstvakantie en loopt t/m eind maart. In deze periode mogen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 in de klas geen schoenen meer dragen. Wanneer uw kind het fijn vindt om sloffen of slippers te dragen mogen deze vanaf nu weer meegenomen worden naar school. 

Leerling indeling

Bij het overzetten van de nieuwe groepen vanuit ParnasSys naar Parro hebben wij ontdekt dat de indeling van de kleuters van het gehele schooljaar overgenomen is. Op dit moment is de indeling van de kleutergroepen van kinderen die tot en met 31 december 2020 4 jaar zijn geworden definitief.

De indeling van de kinderen die na 31 december 2020 4 jaar worden is het slechts de eerste opzet. Hierin kunnen dus nog wijzigingen plaatsvinden. 

afhaal.jpg

Afhaalmaaltijden

Zoals u wellicht weet verzorgen wij buurtetentjes voor oudere mensen uit onze buurt. Leerlingen bereiden samen met juf Annemieke een driegangenmaaltijd voor die we aan buurtbewoners serveren. We zorgen voor een heerlijke maaltijd en een gezellig samenzijn.

Door Corona kunnen de etentjes niet meer doorgaan, maar daar hebben we natuurlijk iets op bedacht. DE HOFVILLA AFHAALMAALTIJD!

Weet u of kent u iemand die graag een maaltijd zou willen afhalen laat het ons weten. De kosten voor een maaltijd bedragen 6.50 euro voor een hoofdgerecht en toetje en kunnen op 6 november afgehaald worden. U kunt u aanmelden per mail bij Astrid van der Ende:a.vanderende@hofvilla.wsko.nl

 

 

Douchen bij de gym

Vanaf week 3 zijn we weer gestart met douchen na de gym. De groepen 3 starten met douchen na de herfstvakantie. Zou u uw kind een handdoek mee willen geven. Indien uw kind om medische redenen niet mag douchen, zou u dat dan door willen geven aan de groepsleerkracht?

Belangrijke data

30 september:   Start kinderboekenweek 'en toen'

1 oktober:         Kennismakingsgesprekken

5 oktober:         Dag van de leraar

9 oktober:         Groep 4a Kunstmuseum 'Je neus achterna'

                        Groep 5b naar het Museon

                        Groep 6a naar museum Bredius

12 oktober:       Inloopspreekuur Femke Verschoore SKT

14 oktober:       Praktijk verkeersexamen groep 8

15 oktober:       Schoolfotograaf

16 oktober:       Schoolfotograaf

                        Spelletjesmiddag groep 1-2

                        Groep 4b kunstmuseum 'Je neus achterna'

                        Groep 5c naar het Museon

19/26 oktober:   Herfstvakantie

26 oktober:       Groep 6c museum Bredius

                        Start vreedzame school blok 3

                        Inloopspreekuur Femke Verschoore - SKT

28 oktober:       Groep 7 en 8 krijgen bezoek van bureau HALT

bibliotheek westland.jpeg

Activiteiten bibliotheek Westland

Bibliotheek Westland heeft samen met het Westlandse Museum en het Historisch archief Westland een bijzondere reis door de tijd voor jou gemaakt.

Hele leuke activiteiten voor komende periode..

Lees meer
 
De Hofvilla mist jullie!!
 
De Hofvilla

Rozemarijn 1
2291 GJ Wateringen
0174 - 292 093
info@piusx.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden