bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 7

De Hofvilla

Allereerst willen wij u nog een heel fijn 2020 wensen, vol geluk en gezondheid!!

Voor de vakantie hebben we een prachtig kerstfeest met de hele school  gevierd op school. Alle kinderen hadden een gerecht meegenomen voor het kerstdiner. De kinderen van het kerstatelier hadden o.a. de route in het park bedacht en uitgezet met het mooie dansspektakel. Super trots op deze groep kinderen.

 

Ook willen wij alle ouders en specifiek de ouders van de oudervereniging bedanken voor de enorme inzet in de decembermaand. 

Bedankt.jpg
Parro.png

Parro

U heeft deze week allemaal via de mail koppelcodes ontvangen waarmee u een koppeling kunt maken in de Parro app. We vragen u om de codes zo snel mogelijk in te voeren, zodat uw account gekoppeld is.

 

Klasbord houden we nog aan tot de voorjaarsvakantie, daarna komt deze te vervallen. Het intekenen voor de kind-ontwikkelgesprekken zal ook via de Parro app geregeld gaan worden. 

Batterijen

U denkt er misschien niet bij na, maar het is echt waar. In elk huis liggen wel 118 batterijen,waarvan er 81 worden gebruikt in allerlei huishoudelijke apparaten,10 zitten in afgedankte apparaten op zolders, kelders en kasten en 28 batterijen zijn nieuw of leeg. 

 

Wij hebben op school een inzamelton in de aula staan waarin u uw lege batterijen kunt doen. Voor de school is het dubbel winst: zo zorgen we voor een beter milieu én voor de ingeleverde batterijen krijgen we spaarpunten. Voor elke kilo aan lege batterijen ontvangt de school een spaarpunt. Met deze spaarpunten kunnen we schoolspullen bestellen. Denk aan een springtouw, step of computerspel. 

 

Atelier blog

Ark.jpg

Wij zijn op 16 december naar De Ark geweest.

We hebben een kerstpakket gemaakt en meegenomen voor de mensen in De Ark.

Ze vonden het geweldig. In het kerstpakketje zaten, zelf gemaakte kerstkaarten, zelf gemaakte strijkkralen, een plantje en lekkere koekjes.

Het was voor de mensen een hele verassing dat we langs zijn gekomen.

Het kerstpakket vonden ze ook helemaal geweldig.

De mevrouw op de foto is pas 99 jaar geworden en kon het zelf nog steeds niet geloven.

Staking

Deze week heeft u een uitgebreide mail gehad betreffende de aankomende onderwijsstaking. 

De Hofvilla doet niet mee aan de staking! Op donderdag 30 januari stond er al een studiedag gepland en deze gaat ook gewoon door. Deze dag zijn de kinderen dus vrij. Op vrijdag 31 januari is er een gewone lesdag en worden de kinderen op school verwacht.

Wij zoeken...

Durf-te-vragen.jpg

In het kader van durf te vragen.....

Wij zijn op zoek naar boomschors voor op het schoolplein. Wellicht is er een ouder die dit voor ons kan regelen, gratis of tegen een gereduceerd tarief, want de kosten hiervoor rijzen aardig de pan uit.

Mocht u iets voor ons kunnen betekenen, loop gerust even binnen. 

MR verkiezingen.png

MR-verkiezingen

Er hebben zich drie ouders verkiesbaar gesteld om zitting te nemen in de MR. Dit betekent dat er verkiezingen gehouden gaan worden en wel op 27 en 28 januari.

Het stembureau vindt u op deze dagen in de aula van onze school. U kunt hier uw formulier invullen en in de stembus doen. Diezelfde week krijgt u van ons de uitslag van de verkiezing.  Op het formulier staan de betreffende kandidaten met een toelichting en hun motivatie.

 

Het stembureau in de aula is geopend van 14.30 uur tot 15.00 uur. Wij verzoeken u om echt uw stem uit te brengen en rekenen dus op een grote opkomst. Mocht u onverhoopt niet in staat zijn tijdens deze uren aanwezig te zijn, dan kunt u het formulier woensdag 29 januari nog in de daarvoor bestemde bus doen, die duidelijk zichtbaar in de aula staat.

Atelier

Het atelier 'slootleven' van Meester Gerco, waarbij de kinderen alles leren over vissen en leren vissen met een vaste stok is erg populair. Om ervoor te zorgen dat we niet alle sloten rondom de school leegvissen hebben de kinderen van de groepen 7 afgelopen week 200 kg voorn en karper uitgezet in de sloot. Dit is gesponsord door Sportvisserij Belangen Delfland. Nu kunnen de kinderen in het voorjaar weer deelnemen aan dit atelier. Op naar een goede vangst met een knipoog naar meester Gerco!

IMG-20200115-WA0015.jpg

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Gisteren zijn er betalingsherinneringen via ons nieuwe systeem verstuurd. Helaas merken wij nu dat ook ouders die wel betaald hebben een herinnering hebben ontvangen. Mocht dit bij u ook zo zijn, wilt u dan een berichtje sturen naar a.vanderende@hofvilla.wsko.nl?
Wij hebben contact met de organisatie om dit op te lossen.

 

Op dit moment heeft 88% van de ouders de vrijwillige ouderbijdrage betaald, waarvoor onze hartelijke dank! Een vriendelijk verzoek aan de overige 12% om ook de vrijwillige ouderbijdrage te voldoen. De activiteiten hiervoor hebben namelijk al plaatsgevonden.

 

Cultuurweb

Blok 2 van de lessen van Westland Cultuurweb is gisteren gestart. Dit zijn lessen van de MuziekMees en hierin staat de Djembé centraal.

Vanaf maandag 9 maart start het volgende blok. Dit wordt verzorgd door Spring Cultuur Producties en de lessen voor groep 2 t/m 4 hebben als titel:
Dierenmanieren
Iedere les staat er een dier centraal. Er is een verhaal, er zijn liedjes en versjes en er zijn verkleedkleren. Dieren spreken tot de verbeelding. Middels verhalen, spel en beweging leren kinderen spelenderwijs van alles over de dieren en ontwikkelen ze hun fantasie.

Voor de groepen 5 t/m 8 is er Sneeuwwitje en de rappende dwergen.
Aan de hand van het sprookje van Sneeuwwitje in een modern jasje maken we in 5 lessen een voorstelling die we in de 6e les spelen voor publiek. Kinderen leren het plezier van samen een voorstelling maken en spelenderwijs maken ze kennis met de basistechnieken van toneelspelen. Er is veel ruimte voor eigen ideeën van de kinderen.

Denkt u dat uw kind hier heel veel plezier in kan hebben en komt het uit dat de kinderen 6 maandagmiddagen vanaf 9-3 na school de lessen kan volgen, dan kunt uw kind bij mij opgeven. De eigen bijdrage van u is 25 euro per blok.

Schaken.jpg

Schaken

Finale 33e Westlandse Basisscholenschaakkampioenschappen

 

Op woensdagmiddag 15 januari werd de finale gehouden in De ontmoetingskerk te Naaldwijk.

Zoals verwacht werd team Hofvilla 1 kampioen! Team Hofvilla 2 werd mooi 5e!!

Alle teams kregen uit handen van Jan Dekker, namens sponsor ADNU accountants & adviseurs de beker.

Wensen uit de kerstboom

Tijdens de kerstperiode hebben alle kinderen een wens in de kerstboom mogen hangen. Op dit moment zijn we bezig om een aantal van deze wensen in vervulling te laten gaan. 

Gisteren hebben we de wens van Amber uit groep 7B in vervulling laten gaan. Zij wilde graag voor 1 dag directeur zijn. Dat heeft ze echt perfect uitgevoerd. Bij binnenkomst heeft Amber de kinderen welkom geheten, vervolgens heeft ze een rondje langs alle klassen gemaakt en regelmatig de telefoon opgenomen. Als klap op de vuurpijl is ze ook nog voorzitter van de leerlingenraad geweest. Een echte directeur in wording!!

 

Er zullen de komende periode nog meer wensen in vervulling gaan. U kunt hierbij denken aan de volgende wensen; de wens om weer eens goed te kunnen slapen, hulpjuf voor een dag, een keertje huiswerk, een dagje samenwerken met de kleuters, een gebakje met aardbeien eten tijdens de pauze, een grote pot chocopasta, een leuke kleurplaat maken, een zakje knikkers om te knikkeren.

Amber.jpg

Belangrijke data

Agenda.jpg

 

23 januari: Groep 3A en 3B Mesdag Collectie

23 januari: Inloopspreekuur Femke Verschoore SKT

24 januari: Groep 8 vrij

27 januari: Adviesgesprekken groep 7 en 8

27 januari: Groep 1-2D en 1-2E kinderboekenmuseum

28 januari: Adviesgesprekken groep 7 en 8

29 januari: Adviesgesprekken groep 7 en 8

30 januari: Studiedag, alle leerlingen vrij

 

 
Adventviering 2019
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden