bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 8

De Hofvilla

Langzaamaan komen de voorjaarsbolletjes boven de grond en worden de dagen weer wat langer. Het blijft spannend of Koning winter nog gaat komen.....

Op 24 februari worden de houtsnippers op het schoolplein weer aangevuld. Ook zijn er weer nieuwe materialen besteld voor op het plein. Zo wordt er medio april een tafelbaan en een klok op het plein aangebracht. Op deze manier kunnen we rekenen, bewegend leren en buiten spelen met elkaar combineren. 

 

Wel merken wij dat sommige leerlingen de materialen op het schoolplein en aan het gebouw enorm 'uitproberen' om te testen of alles wel hufterproef is. Zo zijn er kinderen die moedwillig de planken van de buitengevel aftrekken en worden de wilgentakken rondom de zandbak afgebroken en uit de grond getrokken, maar ook complete stoeptegels worden eruit gesloopt. Ja de Hofvilla heeft ondernemende leerlingen!

 

Toch willen u met klem vragen om thuis eens in gesprek te gaan met uw kinderen over dit gedrag en hoe we omgaan met spullen van een ander. Het wil natuurlijk niet zeggen dat uw zoon of dochter niet netjes omgaat met de spullen van de school. Het kost namelijk enorm veel geld om alles telkens te moeten repareren, of te vervangen en dat geld is er heleaas niet!

 

De afgelopen periode hebben we als school weer mooie prijzen in de wacht gesleept waaronder de schaakprijzen en Lego League prijzen. Verder in deze nieuwsbrief kunt u daar meer over lezen.

 

 

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Onlangs zijn er betalingsherinneringen via ons nieuwe systeem verstuurd. Helaas hebben nog steeds niet alle ouders betaald. Wij vragen u om de betaling met grote spoed in orde te maken.  

 

Uitslag MR verkiezing

Afgelopen week heeft u uw stem uit kunnen brengen! In totaal zijn er 112 stemmen uitgebracht. Op de 1e plaats is geëindigd Kim van Zeijl met 56 stemmen. Op de 2e plaats is geëindigd Samet Bagci met 34 stemmen. Met 22 stemmen is op de 3e plaats geëindigd Dagmar Strikwerda. 

 

Dit betekent dat Kim en Samet met ingang van maart lid zijn van de MR. Wij zijn blij met hun deelname en wensen ze heel veel plezier en succes.

Lego 1.jpg

Junior Lego League

Eerste plaats Junior lego league Boomtown Build!

Na een schoolwedstrijd ging het beste team “De Natuurbouwers” door naar de regiofinale van de Junior Lego League. Jimi, Tijn, Ina, Julian en Bram hadden zich zeer goed voorbereid. Met een prachtig, innovatief lego bouwwerk, een poster en een professionele presentatie, waren zij helemaal klaar voor de regiofinale en wat ging het goed! De jury was zwaar onder de indruk, alle punten die ze moesten verwerken in hun presentatie waren aanwezig. Vooral de samenwerking was dik in orde. Ze werden door de jury beloond met de eerste plaats! Dan te bedenken dat er 23 scholen meededen, dan is dit een prestatie van de bovenste plank. Wij zijn allemaal heel trots op dit team! Inmiddels zijn ze al de klassen rond gegaan om medaille en oorkonde te laten zien. Het werkstuk staat nu op de trap in de aula waar het tot volgende week te bezichtigen is.

Hulp bij carnaval

U heeft via de Parro app een bericht gekregen dat we hulp zoeken voor de carnaval. U kunt op dit bericht nog niet reageren. Wilt u ons helpen tijdens de viering dan kunt u dit mailen naar de leerkracht.

In de toekomst zult u wel kunnen reageren op dit soort berichten.

Lego 3.jpg

Lego League Discovery

Ook de kleuters deden mee met de discovery lego league. De Discovery is vorig jaar begonnen als pilot en dit jaar was het een echte wedstrijd. Twee teams van de Hofvilla deden hieraan mee. Ze moesten een stad bouwen, de huizen moesten stevig zijn en er moest iets bewegen. Vol overgave gingen ze aan het werk en met resultaat. De jury kon geen winnaar aanwijzen, alle teams waren even goed, daarom kregen alle kinderen een prachtige medaille.We hadden de primeur in Nederland!

studiedag.jpg

Studiedag

De studiedag van vorige week heeft het team weer veel opgeleverd.Zo hebben we samen weer verder gebrainstormd over de focusdoelen en de ateliers. De leerkrachten van groep 1-2 hebben een cursus gekregen van Driestar over het inzetten van de leerlijnen bij de kleuters.

 

Ook heeft de werkgroep 'coöperatief leren' het team weer opgefrist over de verschillende werkvormen en zijn er afspraken gemaakt over de inzet hiervan.

 

In kleine groepjes hebben we nagedacht over hoe de problemen in het onderwijs op te lossen zijn. Al deze uitkomsten worden overhandigd aan het bestuur. 

SkillsIn

SkillsIn.png

SkillsIn 'Uit liefde voor de leerkracht' 

Zoals u eerder in onze nieuwsbrief heeft kunnen lezen hebben we onze eigen app ontwikkeld. Deze app heeft als doel om inzichtelijk te maken wat de sterke punten van u als ouder zijn en hoe u deze kunt inzetten binnen De Hofvilla. Daarnaast kunnen de kinderen zich via de app inschrijven voor ateliers. 

 

Wat houdt onze app nu eigenlijk in:

- In deze app organiseren we de sterke punten van ouders en leerkrachten. Dit noemen we in onze app ‘talenten in actie’.

- U kunt zich inschrijven voor het geven of begeleiden van een atelier via de app.

- U houdt persoonlijk contact met Miechelle of Ciska rondom verdere voorbereiding van een atelier.

Op vrijdag 14 februari gaan we de app introduceren bij de leerkrachten, kinderen en u. U moet uw mail dus die dag goed in de gaten houden!

 

Uw e-mailgegevens zullen eenmalig worden geïmporteerd vanuit ParnasSys, zodat u uitgenodigd kunt worden om deel te nemen aan deze app. Mocht u hier bezwaar tegen hebben kunt u dit aangeven bij Astrid. 

MBO studenten Mondriaan Welzijn

Sinds 29 januari 2020 heeft de Hofvilla een leerafdeling voor het MBO. Hier begeleiden we studenten van Mondriaan Welzijn die de opleiding “onderwijsassistent” volgen. Zij lopen afwisselend een aantal dagen in een groep stage. Zij voeren opdrachten uit vanuit hun opleiding en zijn bezig met allerlei zaken in het onderwijs; werken met kleine groepjes kinderen, begeleiden bij opdrachten en allerlei zaken die in de klas aan bod komen.

Op woensdagochtend komen alle studenten bij elkaar onder leiding van een docent van Mondriaan, Helen Nijmijer en de schoolopleider, Melisande Schürmann. We bespreken de opdrachten die de studenten hebben uitgevoerd, doen intervisie, oefenen met het maken van een lesvoorbereiding en bespreken zaken die specifiek zijn voor onze school.

De Hofvilla is hiervoor een erkend leerbedrijf. We wensen alle studenten een leerzame periode bij ons op school toe en we heten hen van harte welkom!

Studenten MBO 01.jpg

Buurtetentje

Op donderdag 20 februari is er weer een lunch voor mensen uit de buurt. Mocht u mee willen eten of iemand weten die graag mee wil eten?! 

Inschrijven kan bij Astrid.

Wij zoeken...

... potten en pannen en houten lepels

Voor in de buitenkeukentjes die binnenkort geplaatst worden zoeken wij oude potten en pannen en lepels, waar de kinderen mee kunnen spelen. Mocht u nog iets hebben staan in de kast..... Wij zijn er blij mee. U kunt ze inleveren bij het directiekantoor.

Belangrijke data

Agenda.jpg

7 februari:     Portfolio mee naar huis

10 februari:   Start kind-ontwikkel-gesprekken

11 februari:   Groepen 7 en 8 naar Bekkens en Branie

13 februari:   Inloopochtend groep 1-2

20 februari:   Groepen 1-2 naar Boris Boer

20 februari:   Buurtetentje

20 februari:   Spreekuur Femke Verschoore

21 februari:   Carnaval - vrij vanaf 11.30 uur

22 februari:   Start voorjaarsvakantie

2 maart:        Weer naar school 

Vitis.pdf

Ouders voor Ouders Westland

Speciaal voor alle ouders in Westland organiseert Ouders voor Ouders interessante en leerzame inspiratieworkshops. Deze workshops gaan over alledaagse uitdagingen. Door met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen wordt er samen gekeken hoe je gedrag van kinderen positief kunt stimuleren en hoe je kunt omgaan met ongewenst gedrag.

Lees meer
 
Adventviering 2019
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden