bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 11

De Hofvilla

zelfvertrouwen.jpg

Wat een geweldig carnavalsfeest hebben we op school gevierd. Alle kinderen waren prachtig verkleed en wat hebben we genoten van de spelletjes. 

 

Aansluitend begon de voorjaarsvakantie. Wat een top-week was dat!! We hadden het mooie weer vast verdiend. Het leek toch heel even of de zomer zijn intrede had gedaan. 

 

We hebben van veel ouders positieve reacties gekregen op de kind-ontwikkelgesprekken en de portfolio's. De komende periode gaat de werkgroep weer verder met de ontwikkeling van het portfolio, dit is immers iets wat volop in ontwikkeling blijft.

Nationale buitenlesdag

Dinsdag 2 april is het weer Nationale Buitenlesdag!

De Hofvilla geeft al veel buitenlessen en doet daarom zeker ook met deze nationale buitenlesdag mee!  


Buitenles is niet alleen goed voor de leerprestaties van de kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Daarom willen steeds meer leerkrachten vaker met hun leerlingen naar buiten. Zij verwachten dat buitenlessen een positief effect hebben op de leerprestaties van leerlingen. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier.

Dat buiten zijn goed is voor kinderen is algemeen bekend. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen.

Een buitenles biedt ook mogelijkheden voor de leerkracht om uitdagende lessen te geven. Het zijn lessen waar leerlingen zelf dingen uitzoeken, veel samenwerken en hun lichaam en zintuigen gebruiken tijdens het leren. Bewegen tijdens het leren is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, maar heeft ook positieve effecten op cognitieve processen.

 

Hofvilla Rekendag

de-grote-rekendag.jpg

Woensdag 3 april is het zover: de grote rekendag.

De hele dag staat in het teken van rekenen. Dit jaar is het thema: uit VERHOUDING. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 gaan met dit thema aan de slag.

Hoe groot moet het bedje zijn voor jouw knuffel? Welke poten zijn twee keer zo groot? Hoe groot zijn de meubeltjes van een kindje, dat twee keer zo klein is? Hoe groot is de beker van de grote rekenreus? Wat gebeurt er met de inhoud als de kip twee keer zo groot gemaakt wordt? Allemaal uitdagingen met wat er gebeurt als iets twee keer zo klein of groot wordt.


Kortom..
er is deze dag genoeg te ontdekken, te bewegen en te rekenen met het thema: uit verhoudingen. Vraag uw kind gerust wat ze deze dag allemaal beleefd hebben!

Week van het Bewegend Leren

Naast de gymles en de daily mile, waar de kinderen wekelijks aan mee doen is het belangrijk om tussen het leren door ook genoeg te bewegen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer kinderen meer bewegen tijdens of tussen het leren door, zij een beter leerresultaat kunnen behalen. De eerste week van april staat in het teken van bewegend leren. Tijdens deze week gaan we aan de slag met het ‘bewegend leren’.

Wat kunt u verwachten tijdens deze week? De kinderen krijgen op twee verschillende momenten van de dag tijdens een leermoment met bewegend leren te maken.

Een voorbeeld hiervan is dat de kinderen buiten de klas aan de slag gaan met het automatiseren van rekensommen. Dit doen zij dan door in plaats van het antwoord op te schrijven naar bijvoorbeeld de juiste pylon te rennen. Zo zijn er een heleboel innovatieve en sportieve spelen die er voor kunnen zorgen dat uw kind nog beter gaat rekenen, lezen, schrijven etc.

 

 

bewegendleren.jpg

Review over de Hofvilla

Wij krijgen vaak van ouders hele mooie complimenten over het onderwijs dat wij aanbieden op onze school. We zouden het leuk vinden om deze reviews ook op onze site te plaatsen.

Mocht u zich geroepen en/of uitgedaagd voelen om een review over ons te schrijven, dan zouden wij dit heel erg op prijs stellen. U kunt deze review mailen naar info@hofvilla.wsko.nl

Staken.jpeg

Staking 15 maart

Het Nederlandse onderwijs gaat plat. Een nationale actieweek eindigt op vrijdag 15 maart met een landelijke staking van basisscholen tot universiteiten.

Ook het team van De Hofvilla gaat deze dag staken. De school zal deze dag dus gesloten zijn.

Wij zoeken.....

... playmobilpoppetjes

Juf Marieke is op zoek naar playmobilpoppetjes....

Mocht u poppetjes hebben, kunt u ze inleveren bij Esther of Astrid.

Schaken

schaken 1.0.jpg

Tuan Ahn Do 42e Naaldwijks Schoolschaak Kampioen!!

 

Tuan Ahn Do won 1 maart in de Ontmoetingskerk in Naaldwijk. De Hofvilla won de wisselbeker voor de beste school met Tuan Ahn Do, Dimitris Gkikas, Nike vd Veen en Ramon Hartman. De 76 deelnemers uit Westland en Midden-Delfland speelden na voorronden in de middag in tien groepen om de prijzen. De favorietenrol werd door Tuan Ahn Do waargemaakt, hij won alle wedstrijden!!

 

Kok.jpg

Buurtetentje

In de vorige nieuwsbrief is een foutje geslopen voor wat betreft de datum.

 

Het eerstvolgende buurtetentje is op donderdag 28 maart. Weet u iemand die bij ons gezellig en lekker wil komen eten? Dan kunt u die persoon aanmelden bij Astrid.

De Matthäus passion

Concertkoor Westland, Theaterschool Koperen Kees en Westland Cultuurweb organiseren speciaal voor de Westlandse basisscholen de voorstelling Zapp Mattheus. Op vrijdagmiddag 5 april om 13.15 uur speelt de voorstelling in de Adrianuskerk in Naaldwijk. De voorstelling is voor de groepen 6, 7 en 8. Een aantal van onze groepen zal een bezoek brengen aan deze voorstelling en er zullen ook leerlingen van ons aan deelnemen. 

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Wanneer u nog geen ouderbijdrage of overblijfbijdrage betaald heeft ontvangt u daarvoor binnenkort een betalingsherinnering. Inmiddels heeft 88% van de ouders de ouderbijdrage betaald, echter pas 68% heeft de overblijfbijdrage betaald.

Wij moeten zeer binnenkort de rekening voldoen aan Hakuna, dus we zouden het erg prettig vinden als u vanaf heden deze bijdrage in 1keer zou willen voldoen.

 

Ouders en verzorgers die een Westlandpas bezitten kunnen deze vanaf heden weer laten scannen voor het betalen van de ouderbijdrage/schoolreis.

U kunt hiervoor terecht bij Astrid van der Ende. Zij is dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig.

Belangrijke data

Agenda.jpg

15 maart: Onderwijsstaking - De Hofvilla dicht

18 maart: Groep 6A bezoekt museum Bredius

20 maart: Groep 3A bezoekt De Mesdag collectie

21 maart: Spreekuur Femke Verschoore

22 maart: Nationale pannenkoekendag

25 maart: Week van het geld

26 maart: Inloopochtend groep 1-2

27 maart: Groep 3B bezoekt De Mesdag collectie 

28 maart: Buurtetentje

1 april:     Week van het Bewegend Leren

2 april:     Nationale buitenlesdag

3 april:     Hofvilla Rekendag

4 april:     Spreekuur Femke Verschoore

4 april:     Theoretisch verkeersexamen groep 7

5 april:     Speelgoedmiddag groep 1-2

5 april:     Een aantal groepen bezoekt De Matthäus passion

Uitnodiging informatiebijeenkomst Nieuwbouw complex “De Zonneberg”

Een aantal jaren geleden zijn wij samen met Stichting Philadelphia gestart met de voorbereidingen voor een wooncomplex voor jongvolwassenen met een beperking op de locatie van het voormalig kinderdagverblijf Zonnehof aan de Dr. Schaepmanstraat. Wij willen u, als omwonende, graag informeren over dit project, genaamd De Zonneberg, door de organisatie van een informatiebijeenkomst.

Lees meer

Activiteiten meivakantie

Ben je dol op avontuur, spannende activiteiten en klaar om samen met andere kinderen de uitdaging aan te gaan? Meld je dan aan voor Adventure Kids! Dit programma in de meivakantie bij
2SUR5 is weer vol met avontuur, plezier en nieuwe ontdekkingen.

Lees meer
 
Vogelvoer maken 1/2f
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden