bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 13

De Hofvilla

fietsexamen.jpg

Trots zijn wij op alle leerlingen van de groepen 7. Ze zijn allemaal geslaagd voor het theorie en praktijkexamen van Veilig Verkeer Nederland. Echte fietskanjers!!! Knap gedaan. 

 

De eerste week van april heeft in het teken gestaan van ‘bewegend leren’. Deze week hebben alle leerkrachten dagelijks bewegend leren toegepast met op dinsdag extra aandacht voor de ‘Buitenspeeldag’ en op de woensdag ‘De Grote Rekendag’. We zagen veel enthousiasme bij de kinderen tijdens het leren. “Juf, gaat de les van rekenen nog beginnen?” “Nu ik beweeg tijdens het oefenen kan ik het beter onthouden”. ”Ik kan nu gelijk kijken hoe andere kinderen werken en daar leer ik ook van”. “Na een bewegend leren activiteit kan ik beter concentreren”.

Kinderen zijn graag in beweging. Kinderen en leerkrachten hebben genoten! Na deze week is het bewegend leren gelukkig nog lang niet voorbij. De start is gemaakt en deze manier van lesgeven zal onder andere een onderdeel zijn van de toekomst op De Hofvilla.

 

Afgelopen maandag hebben we met het hele team weer een studiedag gehad. Deze studiedag stond in het teken van ons rekenonderwijs. Trots zijn wij op het team, omdat we elkaar kunnen inspireren en ideeën en inzichten met elkaar kunnen delen.

Koningsspelen

koningsspelen 2019.png

Op vrijdag 12 april worden de Koningsspelen bij ons op school gehouden.

Deze dag krijgen de kinderen van groep 1 t/m 6 een lunch van de koning en koningin. De groepen 7 en 8 moeten deze dag zelf voor een lunch zorgen en de school zorgt voor een gezonde snack. Alle kinderen krijgen ook iets lekkers en een pakje drinken in de ochtend.

Als uw kind een allergie heeft, veel broodbeleg niet lust of een grote eetlust heeft, is het verstandig om eigen brood mee te geven.

 

De kleuters hebben deze dag een sportochtend op school en in de middag gaan zij knutselen en doen spelletjes in de eigen klas.

 

Groepen 3 t/m 8 hebben deze dag een sportochtend bij Velo. De kinderen moeten tussen 8.20 – 8.30 uur aanwezig zijn. Ze melden zich bij hun eigen leerkracht in de kleedkamer van hun groep. Het is handig als de kinderen al omgekleed zijn in lekker zittende sportkleding. De tassen blijven in de kleedkamer.

Groepen 3 t/m 6 lopen na de sportochtend samen met de leerkracht terug naar school. ’s Middags doen zij spelletjes in de eigen klas.

 

Groepen 7 en 8 moeten deze dag op de fiets komen. Zij fietsen met de leerkracht vanaf Velo terug naar school en gaan in de middag samen met de leerkracht op de fiets naar hun clinics.

De kinderen uit groep 7 en 8 mogen zelfstandig vanuit de clinics naar huis fietsen. Mocht u hier bezwaar tegen hebben kunt u dit bij de leerkracht melden!!

 

De kinderen zijn deze dag gewoon om 14.45 uur uit.

 

Het ziet ernaar uit dat het zonnetje morgen gaat schijnen! De temperatuur zal echter niet heel hoog zijn. Zorgt u ervoor dat de kinderen goed gekleed zijn.

Pasen

Op donderdag 11 april hebben we aandacht besteed aan Palmpasen. Iedere groep heeft samen een grote palmpaasstok met lekkernijen gemaakt die de kinderen hadden meegenomen van thuis. De Palmpaasstok is voor iemand die het hard nodig heeft.

 

Donderdag 18 april vieren wij met elkaar Pasen op school. In de ochtend zullen wij met alle kinderen naar de kerk gaan waar we naar een mooi gedicht zullen luisteren, liedjes zullen zingen en naar een toneelstukje zullen kijken.

De kinderen hoeven deze dag GEEN lunch mee te nemen. Alle kinderen nemen iets lekkers mee voor de lunch.

Natuurlijk gaan de kinderen paaseieren verstoppen en zoeken. 

Pasen.jpg

Fotograaf

Fototoestel.jpg

Met ingang van het nieuwe schooljaar hebben wij gekozen voor een nieuwe schoolfotgraaf, Foto Koch. Deze zal in oktober komen voor het maken van portretfoto's en groepsfoto's. 

Dit zou betekenen dat er dit schooljaar geen foto's gemaakt zouden worden. Foto Koch heeft in de overvolle agenda voor ons nog een plek kunnen vinden. Zij zullen op 11 juni 2019 komen voor het maken van groepsfoto’s. 


T I P van de schoolfotograaf: als uw kind kleurrijke kleding draagt, komt de foto beter tot zijn recht. Vermijd daarbij fluoriserende kleding.

Gitaarlessen

gitaren.jpeg

Meester Dick gaat weer een cursus gitaarles geven op de dinsdagmiddag.

 

Groep 1 - beginners

Tijd: 15.00 uur - 15.30

Waar: lokaal meester Dick

Kosten: € 15

Data: 4 - 11 - 18 - 25 juni en 2 - 9 juli

Maximaal 4 kinderen per groep

 


Groep 2 - gevorderden

Tijd: 15.45 - 16.30

Waar: lokaal meester Dick

Kosten: € 20

Data: 4 - 11 - 18 - 25 juni en 2 - 9 juli

Maximaal 4 kinderen per groep

 

Het heeft de voorkeur om een eigen gitaar mee te brengen. Indien dit niet mogelijk is, zijn er ook gitaren op school te leen. Opgeven kan bij Astrid van der Ende.

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Wanneer u nog geen ouderbijdrage of overblijfbijdrage betaald heeft ontvangt u daarvoor binnenkort een betalingsherinnering. Inmiddels heeft 95% van de ouders de ouderbijdrage betaald, echter pas 75% heeft de overblijfbijdrage betaald.

Wij moeten zeer binnenkort de rekening voldoen aan Hakuna, dus we zouden het erg prettig vinden als u vanaf heden deze bijdrage in 1keer zou willen voldoen.

 

Ouders en verzorgers die een Westlandpas bezitten kunnen deze vanaf heden weer laten scannen voor het betalen van de ouderbijdrage/schoolreis.

U kunt hiervoor terecht bij Astrid van der Ende. Zij is dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig.

VZS blok 5.png

Vreedzame school

Op dit moment zijn we op school bezig met het thema 'We dragen allemaal een steentje bij'. Tijdens de lessen van dit blok willen we de verantwoordelijkheid van kinderen voor het sociale klimaat in de klas en school vergroten. Ook leren we wat mediatie is. 

 

In het volgende blok, wat na de meivakantie ongeveer zal starten gaat het over dat we allemaal anders zijn. We leren de kinderen zich open te stellen voor verschillen tussen mensen. Ze leren om te gaan met andere meningen, culturen en gewoontes. 

Gevonden voorwerpen.jpg

Gevonden voorwerpen

De bak van de gevonden voorwerpen groeit elke week weer. Er zit van alles in, broodblikken, keepershandschoenen, sloffen, gymschoenen, kleding, tassen, etc. Mocht u iets kwijt zijn..... neem eens een kijkje!!

Buurtetentje

Kok.jpg

Het eerstvolgende buurtetentje is op donderdag 16 mei. Weet u iemand die bij ons gezellig en lekker wil komen eten? Dan kunt u die persoon aanmelden bij Astrid.

Review over De Hofvilla

Wij krijgen vaak van ouders hele mooie complimenten over het onderwijs dat wij aanbieden op onze school. We zouden het leuk vinden om deze reviews ook op onze site te plaatsen.

Mocht u zich geroepen en/of uitgedaagd voelen om een review over ons te schrijven, dan zouden wij dit heel erg op prijs stellen. U kunt deze review mailen naar info@hofvilla.wsko.nl

Belangrijke data

Agenda.jpg

12 april: Koningsspelen

15 april: Inloopochtend groep 1-2

16 april: Groep 8 DIA-eindtoets

17 april: Groep 8 DIA-eindtoets

18 april: Paasviering

19 april: Goede vrijdag - alle leerlingen vrij

20 april: Start meivakantie

6 mei:    Weer naar school + luizencontrole

9 mei:    Spreekuur Femke Verschoore - SKT

10 mei:  Spelletjesmiddag groep 1-2

12 mei:  Moederdag

16 mei:  Buurtetentje

17 mei:  Bezoek Gehandicaptenplatform groep 8

17 mei:  Inloopochtend groep 1-2

19 mei:  1e Heilige Communie groep 4

22 mei:  Kenniscafé voor alle ouders

 

Muziekmeesters Westland

De meivakantie komt eraan, en daarmee voor het tweede jaar achtereen het Tjilp Festival.

Koperen Kees en Muziekmeesters Westland organiseren samen vier dagen met voorstellingen en twee middagen met theater-, muziek- en beeldende workshops voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

 

Lees meer

Nieuws uit de parochie

Zaterdag 13 April van 13.30-15.30 uur is er Palmpaasstokken maken in de Parochiezaal van de St Josephkerk (de kolenkit).

Ieder die nog een palmpaasstok thuis heeft kan deze meebrengen. Heb je deze niet, dan zijn er palmpaasstokken in de zaal aanwezig.

De kerk zorgt voor crepe-papier. Neem zelf een brood-haantje, en lekkers mee om de stok te versieren zoals; paaseitjes, theezakjes, fruit, cup a soup, versiering enz..

We maken er met elkaar een gezellige middag van.

De palmpaasstokken kunnen na afloop alvast in de kerk worden gezet voor de palmzondagviering op 14 april om 11.00 uur.

Na deze viering mogen jullie je versierde en gezegende palmpaasstok naar iemand toe brengen die het nodig heeft. (mensen oud, ziek, of alleen…)

Als je zelf niemand kan bedenken dan zijn er in de kerk ook adressen aanwezig.

 
Vogelvoer maken 1/2f
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden