bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 14

De Hofvilla

We zijn weer begonnen!!! En wat is dat fijn zeg!!

De kinderen en het team zijn blij dat de school weer draait en we in ieder geval weer met halve klassen tegelijk aan het werk zijn. Het is ook erg prettig, dat we alle kinderen ook elke dag weer kunnen zien en spreken.

 

Op dit moment zijn we aan het wachten op de nieuwe protocollen van de PO-raad, waarmee wij het onderwijs na 8 juni vorm kunnen gaan geven. Deze protocollen zijn ernstig vertraagd, vandaar dat u tot op heden niets van ons heeft mogen ontvangen.Wij hopen de protocollen in de loop van de volgende week te mogen ontvangen. Zodra ze binnen zijn, zult van ons een brief ontvangen hoe en onder welke condities de school op 8 juni zal opengaan. 

 

Gisteren hebben wij met het team een studiedag gehad op anderhalve meter afstand. We hebben nagedacht over de speerpunten voor het nieuwe schooljaar. Ook zijn wij weer verder gekomen in onze zoektocht naar een geïntegreerde methode wereldoriëntatie en ontdekkend en onderzoekend leren. Ook ligt de focus voor volgend jaar op het vinden van een geheel nieuwe leesmethode.

 

Op het achterplein zijn van het geld van Jantje Beton inmiddels pleinplakkers aangebracht. We hebben er een mooie levensgrote oefenklok laten plakken, een boter, kaas en eieren spel en de tafels van 7,8 en 9. Alles bruikbaar voor het bewegend leren.

 

 

studiedag.jpg
Parro.png

Parro nieuws

Binnenkort verschijnt er in uw Parro account een 'School algemeen' account. Aan dit account zitten alle oudste kinderen van het gezin gekoppeld. Op deze manier ontvangt u schoolbrede zaken nog maar één keer. U hoeft hiervoor zelf niets te doen. 

Even voorstellen ...

Kimberly.jpg

... Kimberly Kobes

 

Mijn naam is Kimberley Kobes. Ik ben 22 jaar en woon in ‘s-Gravenzande.
In m’n vrije tijd ben ik graag met familie en vrienden. Ook vind ik het lekker om buiten te mountainbiken of te sporten.

Dit jaar ben ik afgestudeerd aan de Thomas More in Rotterdam. Ik heb zin om aankomend schooljaar les te gaan geven op de Hofvilla. Ik hoop jullie snel te ontmoeten.

 

Groetjes Kimberly

Naschoolse cursussen Westland Cultuur Web

Als de school vanaf 8 juni weer volledig open gaat zullen ook de naschoolse lessen weer opgestart worden.

Dit betreft de cursus Dierenmanieren en Sneeuwwitje en de rappende dwergen. Deze cursussen zullen plaatsvinden in de speelzaal. De kinderen van de eerste groep kunnen na de les gelijk naar de speelzaal. Na afloop zullen de kinderen naar buiten gebracht worden. Ouders, opa's en oma's kunnen op het grasveld voor de hoofdingang wachten.
De kinderen van de tweede groep kunnen ook hier op het grasveld voor de hoofdingang wachten tot zij naar binnen gehaald worden. Na afloop worden de kinderen ook weer naar buiten begeleid.
Normaal gesproken sluiten we deze cursus af met een voorstelling. Wij zijn nog aan het bedenken hoe we dit verantwoord kunnen regelen.

De laatste cursus Sing en Swing wordt verschoven naar het begin van het nieuwe schooljaar. Ouders die hun kinderen hiervoor hebben ingeschreven krijgen apart bericht.

 

Vanaf oktober 2020 start het nieuwe seizoen met weer nieuwe uitdagende naschoolse cursussen. In het nieuwe schooljaar krijgt u hierover alle informatie.

Spreekuur SKT

I.v.m. het Corona-virus is het spreekuur van het SKT aangepast.

Het spreekuur van het SKT is tijdelijk overgenomen door Esther Haaring. Zij is elke donderdag van 9.00 tot 10.00 uur telefonisch bereikbaar.

Gegevens:
Esther Haaring
tel 06 53419699 / 140174
ehaaring@sktwestland.nl

Schoolmelk

schooolmelk.jpg

Dinsdag 9 juni zal de schoolmelk weer geleverd worden. Dit betekent dat de kinderen vanaf woensdag 10 juni weer schoolmelk kunnen gaan drinken op school.

Buitenspeelregels

In deze Corona-tijd heerst er nogal wat onduidelijkheid over het buitenspelen van kinderen en jongeren.

Samen met de branchevereniging Spelen&Bewegen attenderen wij u graag op de ‘buitenspe(e)lregels’ overeenkomstig de adviezen van het RIVM voor buiten spelen op speelplekken, in het bijzonder schoolpleinen..

 

 

Lees meer

Kidsactiviteiten

JOIN. | Kidsactiviteiten heeft er zin in!


Nu de basisscholen weer aangepast open zijn, blijft JOIN. (deel)dagprogramma’s aanbieden, zodat de kinderen voor of na school een geweldige activiteit hebben en lekker sportief worden bezig gehouden. Wel zo makkelijk voor ouders die moeten (thuis)werken.

We draaien onze sportieve dagprogramma's t/m vrijdag 5 juni op de buiten velden van Wilhelmus. Indien we besluiten deze periode te verlengen, zullen we u natuurlijk meteen informeren.

 

De sportieve dagprogramma's zien er als het volgt uit:


• Programma van 09:00 - 16:00 uur
• Kosten hele dag (09:00 - 16:00 uur) zijn 39 euro per kind / per dag
• Kosten halve dag (09:00 - 12:00 uur OF 13:00 - 16:00 uur) zijn 29 euro per kind / per dag
• Eten en drinken dienen de kinderen zelf mee te nemen

 

Mocht u uw kind(eren) willen opgeven voor JOIN. Kidsactiviteiten dan kan dat via de volgende link: https://forms.gle/LG4swnHEjhceG57v5


Voor meer informatie kunt u ook onze site bezoeken: https://www.joinkidsactiviteiten.nl/dagactiviteiten/dagactiviteiten-meivakantie-2020/

 
De Hofvilla mist jullie!!
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden