bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 2

De Hofvilla

lezen.jpg

We zijn alweer een paar weken lekker bezig. De meeste kinderen hebben hun draai in de groep reeds gevonden.

Achter de schermen is de werkgroep van de kinderboekenweek alweer druk aan de slag gegaan. Verderop in deze nieuwsbrief leest u daar meer over.

Gegevens van onze leerlingen

Via ParnasSys of Parro kunt u zien welke gegevens van de kinderen bij ons bekend zijn. Wilt u ervoor zorgen dat met name de telefoonnummers van de ouders/verzorgers, de noodnummers en de emailadressen up to date zijn? U kunt dit zelf aanpassen of als dit niet lukt een bericht naar a.vanderende@hofvilla.wsko.nl sturen.
Zoals u weet gaan wij volgende week dinsdag op schoolreis en is het belangrijk dat alle gegevens actueel zijn.

Inschrijven broertjes/zusjes

Mochten er nog broertjes of zusjes zijn die nog niet aangemeld staan voor het komende schooljaar (2021-2022) dan verzoeken wij u dringend dit met zeer grote spoed te doen. 

Bij een te late inschrijving kunnen wij GEEN plaats meer garanderen!

herfst.jpg

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan. De periode van de herfst brengt ook verkoudheid met zich mee. Ook leerkrachten zullen hier last van kunnen krijgen. Binnen onze school volgen we de richtlijnen van het RIVM en daarom worden leerkrachten regelmatig getest. Het kan dus best zijn, dat er een leerkracht wat verkouden rondloopt,maar deze leerkracht heeft dan wel een negatieve uitslag van de test. 

Inloop ochtend kleuters

In de jaarkalender staan de inloopochtenden bij de kleuters ingepland. Deze ochtenden kunnen helaas op dit moment nog niet door gaan. U wordt via Parro op de hoogte gehouden met foto's en filmpjes.

Kinderboekenweek

Ja, ja, eerdaags is het zover; de Kinderboekenweek gaat weer van start! Van woensdag 30 september tot vrijdag 9 oktober 2020 gaan we op school weer heerlijk genieten van lezen, lezen, lezen. Het thema dit jaar is: "En toen?" De geschiedenis staat in dit thema centraal. Door de school heen worden er verschillende delen van de geschiedenis behandeld en wordt er ook extra veel over gelezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dinosaurussen, ridders en jonkvrouwen, de Egyptenaren en de Romeinen. Ook zal er heus wat geknutseld worden, maar zoals U begrijpt is het lezen (en voorgelezen worden) in een boek het belangrijkste. Helaas doen wij dit jaar geen kijkavond vanwege de Corona. De werkgroep van de Kinderboekenweek is druk bezig om hier een leuk en passend alternatief voor te bedenken. U hoort hier binnenkort meer van!

 

kbw.png

Bewegend leren week

In de week van 7 t/m 11 september hebben we extra aandacht aan bewegend leren gegeven. Bewegend leren op de Hofvilla wordt sinds twee jaar al veel gedaan. Het is bewezen dat bewegend leren effectiever is dan zittend leren. Bewegen en leren is een gouden combinatie. Je leert en je hebt plezier! Ze worden letterlijk wakker geschud en kunnen hun energie kwijt. Tevens wordt het beter in de hersens opgeslagen. Deze week hebben we extra stil gestaan bij de regels en hoe ging het ook alweer. In de klas, op de gang, buiten. Overal kwam je de kinderen tegen. Vraag gerust wat ze nu gedaan hebben! Hebben ze buiten met de dobbelsteen gewerkt? Hebben ze in de klas woorden gezocht? Zijn ze met de klemborden buiten de klas geweest? Soms hebben de kinderen niet door dat ze aan het leren zijn!
ps. Vraag er gerust nog een keer naar, want na deze week zijn de leerkrachten en kinderen nog lang niet klaar met bewegend leren......

Kennismakingsgesprekken

Op vrijdag 11 september heeft u de uitnodiging voor de kennismakingsgesprekken met de groepsleerkracht ontvangen. De kinderen van de groepen 1-2 en 3 worden niet bij het gesprek verwacht. De kinderen van de groepen 4 t/m 8 worden uitgenodigd om samen met hun ouder(s)/verzorger(s) deze gesprekken te voeren. Denkt u eraan zich in te schrijven? Deze gesprekken vinden gewoon op school plaats.

Wilt u zich wel houden aan de 1,5 meter afstand?

Studiedag 14 september

De Hofvilla is een lerende en ontdekkende school. Afgelopen maandag tijdens de studiedag heeft het team een training gekregen over onze nieuwe wereldoriëntatie methode Blink geintregeerd. Blink stimuleert ontdekkend en ontwerpend leren. Het vormgeven van Blink zal in de toekomst plaatsvinden in de ateliers. Eerst gaan we als team zelf ontdekken en ontwerpen om zo deze methode passend te maken binnen ons onderwijs. 

Parochiehuis Kolenkit

Wat zijn wij blij en dankbaar dat we gebruik mogen maken van het parochiehuis bij de Kolenkit. 

Onze kleuters krijgen hier wekelijks op donderdag taal,- en rekendans en de naschoolse kunstactiviteiten mogen hier ook plaatsvinden.

Zonder deze ruimte waren deze activiteiten niet mogelijk. Bedankt!

indy.jpeg

Geboren

Hoera, babynieuws!

Juf Shanna is op 5 augustus voor de tweede keer moeder geworden van een prachtige dochter Indy.  

 

Gezonde school

Op 1 oktober om 9.30 uur wordt het vignet van de Gezonde school feestelijk onthuld.

We hebben maar liefst 2 certifaten gekregen voor welzijn, en sport en bewegen. We zijn hiermee de eerste school in Wateringen en daar zijn we stiekem wel een beetje trots op. In de volgende nieuwbrief zullen we een filmpje plaatsen van de feestelijkheden.

Schoolreis

A.s. dinsdag gaan we op schoolreisje. Nog een keer ter herinnering

Groepen 1 & 2
We starten deze dag om 9.30 uur op school en eindigen de dag om 14.45 uur.

Mochten er ouders zijn die meegaan als begeleiding met groep 3-8 op schoolreis, dan kunt u uw zoon/dochter wel alvast brengen in de klas.

 

Groepen 3 & 4 naar De Linnaeushof

Vervoer met een touringcar. We starten deze dag om 8.30 uur en eindigen de dag om 15.45 uur. De leerlingen verwachten wij om 8.15 op de parkeerplaats van VELO.

Het kan zijn dat de leerlingen tijdens een van de activiteiten nat worden, dus zorg voor een setje droge kleding en een handdoek.

Als u in de gelegenheid bent om te helpen, kunt u dit doorgeven aan de leerkracht van uw kind(eren).

 

Groepen 5 & 6 naar Duinrell

Vervoer met een touringcar. We vertrekken om 9.30 uur en zijn rond 17.00 uur terug (afhankelijk van het verkeer). De leerlingen moeten om 9.15 uur op de parkeerplaats van VELO zijn. Vanaf hier vertrekken de bussen en komen de bussen aan het einde van de dag weer aan. In Duinrell gaan de leerlingen onder begeleiding van een leerkracht of een ouder in een groepje van 5 á 6 leerlingen door het park.

 

Groepen 7 & 8 naar Westbeach
Vervoer met de fiets. We vertrekken om 9.00 uur en zijn om 16.00 uur terug. De leerlingen moeten om 8.45 uur op school aanwezig zijn. Zorg dat de fiets in orde is, zodat we veilig aankomen bij Westbeach.

Bij Westbeach gaan de leerlingen in groepjes onder professionele begeleiding van een instructeur met sportieve activiteiten aan de slag, zowel op het strand als in het water. De leerlingen nemen zwemkleding, droge kleding, zonnebrand en een handdoek mee.


Corona:

Tijdens dit schoolreisje houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM. Ouders die meegaan met de bus dienen wel een mondkapje te dragen in de bus. Teamleden zullen dit ook doen.

Kinderen die klachten vertonen, kunnen helaas niet deelnemen aan dit schoolreisje.

Denkt u bij het ophalen en uitzwaaien van uw kind aan de anderhalve meter afstand?

Mochten er andere richtlijnen komen vanuit het RIVM dan zullen we u tijdig op de hoogte stellen.


Algemene Aandachtspunten voor de schoolreis (alle groepen):

Zorg dat uw kind op tijd op school of bij VELO aanwezig is.

Geef uw kind voldoende eten en drinken mee om de dag door te komen.

Houd rekening met het weer i.v.m. de kleding die u uw kind laat aantrekken. In geval van een zonnige dag, smeer uw kind thuis al goed in.

In de bussen is eten en drinken verboden.

De leerlingen van alle groepen worden getrakteerd op een ijsje.

De leerlingen mogen zelf géén geld meenemen.

Voor zover, rekenen we erop - moe, veilig en voldaan – op hierboven aangegeven tijden bij de school of VELO terug te zijn. We hopen dan terug te kunnen kijken op een zeer geslaagde dag!

 

 

Belangrijke data

21 september:   Start Vreedzame school blok 2

21 september:   Informatie avond groep 8

22 september:   Schoolreis / kleuterfeest

23 september:   Informatie avond groep 7

24 september:   Kennismakingsgesprekken

28 september:   8.15 - 9.15 uur Spreekuur Femke Verschoore SKT

29 september:   Kennismakingsgesprekken

30 september:   Start kinderboekenweek 'en toen'

1 oktober:         Kennismakingsgesprekken

5 oktober:         Dag van de leraar

Rugby clinic

2020.0806 Poster A2 NL Najaar 2020 klein.jpg

Zondag a.s. start weer een nieuwe serie gratis introductie clinics bij WRC Te Werve, de rugbyclub met roots in het Westland, Rijswijk en Den Haag. Vijf weken lang op de zondagmorgen van 11:00 tot 12:00 uur. Jullie zijn iedere week opnieuw welkom op het veld aan de Beresteinlaan 52 in Den Haag.

 

Rugby is een contactsport, stevig en fair. Maar, en dat weten we van de clinics eerder dit jaar bij ons op school, ze voegen daar een flinke dosis plezier aan toe! Meld je aan via jeugd@wrc-tewerve.nl of bel voor meer informatie naar Ralph (06-24595986) of Pieter (06-15951060).

 


 

 
De Hofvilla mist jullie!!
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden