bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 6

De Hofvilla

Zie de maan schijnt door de bomen..... Wat een heerlijke tijd is dit toch. De Sint is ook dit jaar weer veilig aangekomen samen met al zijn pieten. De kinderen en collega's zijn al helemaal in de stemming. Elke nacht logeert bij ons op school Piet Aagje. Heel gezellig, maar hij maakt er wel een rommeltje van en maakt sommige dingen ook kwijt. Gelukkig worden alle leesplankjes langzaamaan gevuld met de Pietenplaatjes. 

Allemaal kijken we uit naar woensdag 5 december. Met een beetje geluk komt de Sint de Hofvilla met een bezoekje vereren. 

sinterklaas-banner.jpg

Gedicht voor alle hulp-ouders

Beste hulpouders,

 

Druk, druk, druk: dat is wat je tegenwoordig vaak hoort

“werken, de kinderen, sporten enzovoort”.

Eenmaal op school word je als ouder belaagd

en voor allerlei karweitjes gevraagd!

Luizenpluizen, een atelier geven of de school schoonmaken.

Meefietsen, overblijven en nog veel meer andere zaken.

Met iemand zoals jij is de school erg blij,

je maakt regelmatig wat tijd voor ons vrij!

Er is over Sint en z’n Pieten flink gediscussieerd

en we hebben er tóch allemaal wel iets van geleerd.

Sint heeft geluisterd, heeft zijn conclusie getrokken

en daarom is hij met veel verschillende Pieten vertrokken.

Wit, zwart, een roetveeg of wat al niet meer

Een mooie muts met óf zonder ‘n veer.

In het korps van Sinterklaas zie je alle kleuren,

zo wordt dit feest weer een mooi gebeuren.

Op onze school zijn we ook met velen.

Heerlijk dat ze allemaal samen kunnen spelen!

Als hulpouder draag jij je steentje zeker bij,

dat maakt de kinderen en de school extra blij!

Sint is er voor klein máár ook voor groot.

Bedankt voor wat je de school dit jaar allemaal bood!

 

SINTERKLAAS

Even voorstellen...

Marielle.jpg

Ik ben juf Mariëlle en ik kom jullie over een paar weekjes lesgeven. 

Ik ben nu nog in Colombia, heel ver weg van Nederland. Wel meer dan 15 uur vliegen en het land Colombia ligt in Zuid Amerika. Ik ben hier aan het backpacken. Dat betekent dat je met een rugtas op reis gaat. In mijn rugtas zit alles wat ik nodig heb. Soms reis ik per vliegtuig, dan per boot, bus, trein en vandaag zelfs achterop de motor. Dat was best wel een beetje spannend want de wegen zijn vaak kapot. Onderweg kom ik op veel mooie plekken. Een paar dagen geleden was ik aan het wandelen door de natuur en ineens floepte er een slang uit de bosjes! AAAAHH!! In een boom zag ik twee schattige aapjes. Ik probeerde ze te lokken met een banaantje maar ze kwamen niet naar beneden. Daarna ging ik naar het strand. En wat zag ik daar....een bord met ' Pas op voor krokodillen!!' En ja hoor, ik zag er een paar liggen. Ze waren erg lui, want toen ik terug van het stand kwam lagen ze nog op dezelfde plek!

Het allermooiste, coolste, vetste, gaafste wat ik tot nu toe heb gezien en gedaan....?? Dat ga ik jullie op 3 december vertellen, want dat is mijn eerste schooldag bij jullie. Ik heb er heel veel zin in en ik hoop dat jullie mij af en toe ook kunnen helpen. Want jullie weten sommige dingen vast beter dan ik.

Monique.jpg

Even voorstellen...

Mijn naam is Monique van der Zijden en via Vitis welzijn ben ik vorig jaar november begonnen als vrijwilligster bij de kleuters op deze school. Op dinsdag en woensdag ben ik bij de Rupsen in de klas om een extra handje te zijn, dit doe ik met heel veel plezier. Binnenkort ga ik starten met extra taal oefeningen voor de kleuters uit alle groepen. Het is vreselijk mooi om de ontwikkeling van kleuters te zien en ik geniet dan ook heel erg van de tijd hier op school!

Kijk en bewondermoment Surprises

surprise.jpg

De groepen 6 t/m 8 maken ook dit jaar weer een surprise met rijm voor elkaar. Dit jaar willen we een kijk en bewonder moment organiseren om de surprises te bekijken. Dit betekent dat alle kinderen hun surprise op dinsdag 4 december al mee naar school nemen. De surprise is dan ingepakt in kranten of een vuilniszak. Gedurende de dag worden de surprises ontdaan van het papier of vuilniszak. Aan het einde van de dag, tussen 14.45 uur en 15.10 uur zijn alle surprises in de groepen te bewonderen voor ouders en kinderen.  

 

samen delen.jpg

Actie voedselbank

Als we allemaal iets goeds doen

voor een ander, groot of klein, dan

wordt de wereld weer iets mooier.

 

 

Met alle WSKO scholen gaan we deelnemen aan een gezamenlijke actie in samenwerking met de voedselbank Westland.  In het Westland zijn maar liefst 150 gezinnen afhankelijk van de voedselbank en deze gezinnen willen we een extra mooie Kerst bezorgen met de hele WSKO.

Het is de bedoeling, dat tenminste elke groep een doos vult met houdbare eetbare producten. Aangezien het een Kerstpakket is zijn kaarsen en allerlei andere leuke kerstspullen ook van harte welkom, als het maar een gevarieerde doos gaat worden.

De WSKO heeft in totaal 210 groepen, dus als elke groep voor een doos kan zorgen is elk gezin blij.

Gezien de kernwaarden van onze school en die van WSKO past dit heel goed binnen ons beleid.

Wij hopen op tenminste 20 prachtige dozen.

Wij zijn als school nog op zoek naar 20 uniforme dozen, die je van boven af kunt sluiten en ze moeten stapelbaar zijn.

Kunt u ons helpen?

 

.....

Chromebooks

Steeds vaker maken kinderen gebruik van de chromebooks. Hiervoor hebben de kinderen een koptelefoon nodig. Het zou daarom fijn zijn, ook vanuit hygiënisch oogpunt, wanneer de kinderen een eigen koptelefoon hebben.De koptelefoons, die wij aanschaffen hebben vaak door intensief gebruik een korte levensduur en u begrijpt, dat iedere keer en dat is bijna elke maand nieuwe koptelefoons aanschaffen aardig in de papieren gaat lopen. Het mogen ook gewoon de 'oortjes' zijn die bij uw mobiele telefoon horen. Ook in de groepen 4 t/m 8, waar gewerkt wordt met Snappet hebben de kinderen oortjes nodig.

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Gelukkig heeft al meer dan 60% van de ouders het overblijfgeld en de ouderbijdrage betaald!! Daar zijn we blij mee.

Mocht het nog op de to-do-stapel liggen of wellicht aan uw aandacht ontsnapt zijn vragen wij u om de betaling zeer spoedig in orde te maken.

 

Ateliers blog

Annique.jpg

Atelier: Het Zonnestelsel

We hebben hier op school verschillende ateliers. Een daarvan is het Zonnestelsel bij Juf Mandy. Het is een project over het Zonnestelsel en het einddoel was om te leren: 'Hoe ver de planeten van de zon staan'. Daarbij mochten we zelf kiezen hoe je dit bij de derde les ging presenteren. Sommige kozen voor een tekening, een powerpoint of iets anders. Ik heb een schouwmodel van het Zonnestelsel gemaakt. In drie lessen van één uur moesten we iets gaan maken. In les 1 heb ik veel opgezocht en bedacht wat ik zou maken. In les 2 heb ik de planeten geverfd. En in les 3 heb ik het allemaal aan elkaar gemaakt en er een onderstel bij gemaakt. Ik ben heel blij met mijn schouwmodel. Hij staat nu in de klas. Maar ik ga hem zeker mee naar huis nemen om in mijn kamer te zetten.


Annick van der Ark (8A)

 

Atelier: Vogels

Ik vond de nestjes maken leuk, we gingen naar het park. We gebruikten hooi, takken en bladeren.

 

Amine van der Kleij (5A)


Atelier: ICT

Het was heel leuk en interessant. Je kan er veel van leren. Ook voor een boekbespreking.

 

Samuel Bode (5A)

Veerle Doeleman (5A)

 

Privacy voorkeuren

Een aantal weken geleden heeft u een formulier 'Privacy voorkeuren' meegekregen. Uit onze administratie blijkt dat we de formulieren van heel veel kinderen nog niet retour hebben gekregen. Wij vragen u alsnog het formulier in te vullen. Mocht u het fomrulier kwijt zijn, kunt u een nieuwe halen bij Astrid.

Wij zoeken.....

... glazen potten

Voor het kerstatelier in de bovenbouw zijn de collega's druk op zoek naar glazen potten met schroefdeksel, zoals bijvoorbeeld jampotten en pindakaaspotten.

 

... verkleedkleren Sint en Piet

Mocht u thuis nog verkleedkleren hebben van Sint en Piet wat te klein is geworden voor uw eigen kinderen, zouden wij deze graag willen hebben. Dan kunnen de Sinterklaashoeken bij de kleuters aangevuld worden. U mag de verkleedkleren inleveren bij juf Marjolein van groep 1-2C. Het is geen probleem wanneer de kleren ingeleverd worden na de Sint-periode. 

schaken.png

Schaken

Afgelopen woensdag hebben de schakers van de Hofvilla meegedaan aan de halve finale van het 'Westlands Basisscholen Schaakkampioenschap'.

Er is hier weer een enorm goede prestatie geleverd. Er gaan drie teams van de Hofvilla door naar de finale in Naaldwijk op 16 januari.

Tot die tijd zullen onze teams druk blijven oefenen!!

Wij zijn trots op onze schaak-toppers!!

Oudertevredenheidsenquête

De uitslag van de enquete heeft een bevredigend resultaat opgeleverd voor de Hofvilla.

Uiteindelijk had 44% van de ouders deze enquete ingevuld, waarvoor dank.

Wij scoren met onze school een 8 en daar zijn we heel trots op.

Op elk item binnen de enquete scoort de school boven het landelijk gemiddelde.

Nadat de uitslag uitgebreid met de MR is besproken, zullen we er in de volgende nieuwsbrief op detailniveau op terugkomen.

Belangrijke data

Agenda.jpg

30 november:  inloopochtend groep 1-2

3 december:    start ateliercyclus 7

5 december:    Sinterklaasfeest

6 december:    school begint om 9.30 uur

6 december:    speelgoedochtend groep 1-2

13 december:  spreekuur Femke Verschoore SKT

13 december:  buurtetentje

15 december:  Lego League

19 december:  kerstviering

21 december:  alle leerlingen vrij om 11.30 uur

6 december:    start ateliercyclus 8

 

Kleutervertelviering

Kleutervertelviering 'Samen delen'.

 

Deze viering is speciaal voor kleuters en iedereen die van hen houdt. Tijdens deze viering gaan wij samen met de kinderen bidden, zingen en luisteren naar een verhaal over de vrienden van Jezus.

In deze viering horen we het verhaal dat Jezus aan een grote groep mensen over God aan het vertellen is. Al deze mensen jong en oud moeten 's avonds ook eten. Hoe lost Jezus dit probleem op? En wat kunnen wij doen? 

Alle kinderen (3 t/m 7 jaar) en iedereen die van hen houdt zijn van harte welkom. De viering op zondag 2 december begint om 9.30 uur in de Sint Josephkerk. Tot dan! 

 
Impressie van groep 4C
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden