bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 14
Joalnde.jpg

De Hofvilla

Na twee weken meivakantie te hebben gehad, waarin iedereen lekker heeft kunnen uitrusten zijn we inmiddels begonnen aan het laatste stuk van het schooljaar.

Voor de vakantie hebben we een prachtige paasviering met elkaar gehad in de kerk. Alle groepen hebben met elkaar een palmpaasstok versierd een aan iemand gegeven die het goed kon gebruiken. Zo heeft groep 8A een palmpaasstok gemaakt voor onze oud-collega Jolande. Het hout voor de palmpaasstokken is gesponsord door Eekhout BV. 

 

De Koningsspelen waren net als vorig jaar weer een groot succes. De kinderen en collega's hebben genoten.

 

Belangrijk:

Op dinsdag 14 mei zal Evides het water afsluiten gedurende de ochtend. Deze ochtend zullen we alleen in noodgevallen gebruik maken van de toiletten. 

Kenniscafé

Kennis cafe.png

De oudervereniging nodigt u uit op woensdag 22 mei voor het jaarlijkse Kennis Café met het thema Kinderbrein en Ouderschap - hoe werkt dat goed samen? Spreekster en specialist op dit gebied Constanse Jacobson komt hierover vertellen. Een avond vol boeiende verhalen, interessante weetjes en praktische tips. Aansluitend gezellig napraten met een hapje en een drankje. U kunt zich opgeven via het aanmeldingsformulier dat aan uw oudste kind op school is uitgereikt of via een e-mail naar oudervereniging@hofvilla.wsko.nl

 

Programma 22 mei: (Let op: de tijden zijn gewijzigd i.v.m. de avondvierdaagse)

20.15 uur inloop met koffie en thee

20.30 uur Interactieve lezing Kinderbrein en Ouderschap

22.00 uur Gezellig napraten met een hapje en een drankje.

 

Het programma is heel erg boeiend en leerzaam. Wij verwachten daarom een grote opkomst!!

Afscheid meester Jochem

Na bijna twee jaar gymles gegeven te hebben op de Hofvilla ga ik stoppen en ga ik samen met mijn vriendin verhuizen naar Bonaire, om daar te gaan werken als duikinstructeur.

Duiken heeft al een langere tijd mijn passie en ik heb in november vorig jaar mijn PADI instructeurs examen behaald. Nu voelde ik dat dit voor mij de tijd was om deze stap te maken en daarom ga ik de Hofvilla verlaten per 01-06-2019.

Ik heb altijd met veel plezier gymlessen gegeven en ik zal zeker nog eens wat laten horen vanaf het eiland:)

Meester Rowdy gaat de gymlessen van mij overnemen en ik vertrouw er op dat hij dit met veel plezier en kwaliteit voor de kinderen zal doen!

Wie weet tot ziens!

 

Hartelijke groeten,

Meester Jochem

 

Digitaal betalingssysteem

Tegenwoordig leven we in een tijd waarin de meeste zaken digitaal geregeld worden. De Hofvilla gaat natuurlijk hierin ook met haar tijd mee. Vanaf volgend schooljaar zullen alle betalingen dan ook digitaal verwerkt gaan worden. Zo krijgt u straks bijvoorbeeld voor het betalen van het schoolgeld een digitale link via I-deal toegestuurd. Via deze link kunt u de betaling dan direct voldoen. 

 

De ouders van de kinderen die bij ons op school schaakles volgen krijgen binnenkort voor het eerst met bovenstaande te maken. De factuur komt dus binnenkort via de mail bij u binnen. 

avondvierdaagse.jpg

Avondvierdaagse

Loop je weer met ons mee? De avondvierdaagse is weer van 20 t/m 24 mei 2019.

 

Startlocaties:

Maandag: Sportvereniging VELO Noordweg Wateringen

Dinsdag: Eetcafé de Bonte Haas (Zus van de Haas) Dorpskade Wateringen

Woensdag: Sportvereniging Quintus Leeuwerik Kwintsheul

Donderdag: WSKO Hofvilla Dr. Schaepmanstraat Wateringen

Vrijdag: Sportvereniging KMD Heulweg Wateringen

 

Starttijden

Maandag t/m donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur. Vrijdag vanaf 18.30 uur.

 

Inlichtingen

Sandra Helleman (06-23728246)

info@avondvierdaagse-wateringen-kwintsheul.nl

www.avondvierdaagse-wateringen-kwintsheul.nl

Schoenen beleid

In een vorige nieuwsbrief hebben wij u verteld over de schoenen-vrije-periode. Onlangs heeft het grootste deel van de kinderen aangegeven de schoenen ook nu niet te willen dragen in de school. Wij juichen dit als school toe en hebben dus besloten dat alle kinderen het gehele jaar door de schoenen uitdoen bij binnenkomst. In de zomer wanneer kinderen op slippers komen, mogen zij deze aanhouden.

Op deze manier blijven de klassen lekker schoon!  

Kinder Yoga

Kinderen hebben Yoga nodig!
Wist je dat er al veel onderzoek gedaan is naar de uitwerking van Yoga, waarbij keer op keer weer een positief resultaat wordt bereikt? Ook is er onderzoek gedaan naar de uitwerking van Yoga op kinderen en Tieners. Yoga wordt daarom zelfs steeds meer toegepast op scholen of ingezet bij diverse coachingstherapieën voor kinderen.
Yogaschool Solide Yoga & Wellness biedt in Wateringen kinder- en tieneryoga op de woensdag en vrijdagmiddag. Kinderen vanaf 7 jaar tot en met tienerleeftijd kunnen terecht om mee te doen met yoga speciaal afgestemd op de leeftijden van het kind. Daarna kunnen ze eventueel doorstromen naar de Yoga voor volwassenen. Kinderen ervaren rust, soepelheid, zelfvertrouwen, plezier, balans, concentratie, leren positiever over zichzelf en de wereld te denken en ontspannen weer door het doen van yogalessen. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die graag wil ervaren hoe je bijvoorbeeld rustig een spreekbeurt kunt gaan geven, beter wil inslapen, graag wat rustiger van binnen wil worden, maar bovenal plezier wil beleven aan ontspanning. De themagerichte lessen bieden kinderen een waardevolle basis voor de toekomst met oefeningen gericht op de ademhaling, het lichaam en de gedachten. Daarnaast doe je de oefeningen voornamelijk alleen of in tweetallen of met de groep. Ook doen we samenwerkingsspelen, maken we mooie series aan oefeningen achter elkaar in een thema, houden we een kringgesprek, werken we aan vrij bewegen of aan tekenen en sluiten we af met fantasievolle visualisaties of een verhaal om over na te denken aangepast op de leeftijd van het kind. Een les is nooit hetzelfde en heeft voor ieder kind iets om mee te nemen en van te leren op een leuke speelse manier. Voor meer info www.solideyoga.nl of belt u 06-24771145. Solide Yoga & Wellness is gevestigd aan het Tolland 4 in Wateringen.

voetjebal.png

Voetjebal

Nu ook in het Westland.....

 

Voetjebal is het eerste speciale voetballende speelconcept van Nederland voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier (samen met een ouder) kennis met een bal, waarbij de nadruk uiteraard op spel en plezier ligt.

Maar voetjebal is nog veel meer dan een voetballend speelconcept. Veel basale ontwikkelingsgebieden worden tijdens de sessie aangebroken. Op een speelse manier verbeteren kinderen hun moteriek en coördinatie en leren ze onder andere: kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen.

Al het voetjebal materiaal is speciaal ontworpen voor kinderen en stimuleert hun coördinatie, behendigheid en balans.

 

Woensdagochtend 15 mei kunt u een les meedoen en eventueel direct opgeven.  De lessen zijn van 9.00 uur tot 9.45 uur voor de 2 en 3 jarigen. En van 9.45 uur tot 10.30 uur zijn de 5 jarigen.

www.voetjebal.nl

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Wanneer u nog geen ouderbijdrage of overblijfbijdrage betaald heeft ontvangt u daarvoor binnenkort een betalingsherinnering. Inmiddels heeft 95% van de ouders de ouderbijdrage betaald, echter pas 80% heeft de overblijfbijdrage betaald.

Wij moeten zeer binnenkort de rekening voldoen aan Hakuna, dus we zouden het erg prettig vinden als u vanaf heden deze bijdrage in 1keer zou willen voldoen.

 

Ouders en verzorgers die een Westlandpas bezitten kunnen deze vanaf heden weer laten scannen voor het betalen van de ouderbijdrage/schoolreis.

U kunt hiervoor terecht bij Astrid van der Ende. Zij is dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig.

Belangrijke data

Agenda.jpg

10 mei: Spelletjesmiddag groep 1-2

12 mei: Moederdag

13 mei: Ateliers

16 mei: Buurtetentje

17 mei: Bezoek gehandicapten Platform groep 8

19 mei: 1e Heilige Communie

22 mei: Kenniscafé

23 mei: Avondvierdaags startlocatie De Hofvilla

23 mei: Spreekuur Femke Verschoore

24 mei: Bezoek gehandicapten Platform groep 8

29 mei: Studiedag - alle leerlingen vrij

30 mei: Hemelvaartsdag - alle leerlingen vrij

31 mei: Alle leerlingen vrij

 
Vogelvoer maken 1/2f
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden