bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 3
844354437ad824206716a773663a6a5b.jpg

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan. De periode van de herfst brengt ook verkoudheid met zich mee. Ook leerkrachten zullen hier weer last van kunnen krijgen. Binnen onze school volgen we de richtlijnen van het RIVM en daarom worden leerkrachten regelmatig getest. Het kan dus best zijn, dat er een leerkracht wat verkouden rondloopt, maar deze leerkracht heeft dan wel een negatieve uitslag van de coronatest.

Schoolreis

download (17).jpeg

Afgelopen dinsdag zijn alle kinderen van de Hofvilla op schoolreis geweest. Van het springkussenfestijn voor de kleuters tot de Efteling voor groep 8. Wat heeft het weer meegewerkt om er een fantastische dag van te maken. Dank aan alle hulpouders voor hun inzet deze dag.

Versoepeling Coronaregels

Gelukkig zijn de Coronaregels inmiddels flink versoepeld. Dat betekent, dat u als uw kind jarig is in de groepen 1/2 daar weer bij aanwezig mag zijn.

Bovendien mag u ook weer het plein op om uw kind op te halen, of te brengen. Zorgt u er wel voor, dat zodra de lessen aanvangen om 8.30 uur het plein leeg is.

Fietsen op het schoolplein is ook voor ouders en kinderen niet toegestaan. Wilt u uw fiets buiten het plein parkeren?

Zorgt u er wel voor, dat de leerkrachten uit de groepen 1/2 zicht kunnen houden op u als ouder. De brug graag vrijlaten!

Ook vragen wij u vriendelijk om de kinderen bij de deur af te zetten en niet mee naar boven te lopen. Is uw kind een tas vergeten en wordt de tas nagebracht, geeft u de tas af bij de voordeur.

Corona heeft namelijk ook veel gebracht. Tijdens Corona is gebleken, dat de zelfstandigheid van de kinderen enorm is toegenomen. Zelfs leerlingen uit de groepen 1/2 kunnen zelf hun jas en tas ophangen etc. en dat willen we graag zo houden.

Aandacht voor gezondheid

child-drinking-reusable-bottle.jpg

Als school vinden we het belangrijk om onze leerlingen een gezonde leefstijl aan te leren. In samenspraak met de MR hebben we besloten hier als Hofvilla meer aandacht aan te schenken.

Zoals u weet hebben wij drie verplichte fruitdagen op de Hofvilla. Dit willen we gaan uitbreiden met de maandag en de vrijdag, dus 5 dagen, waarvan dinsdag, woensdag en donderdag verplichte fruitdagen zullen zijn. 


Daarnaast willen we onze leerlingen meer bewust maken van het milieu, hun toekomstige leefomgeving. Elke dag wordt er zoveel afval geproduceerd op de Hofvilla en dit willen we graag reduceren. Bovendien zijn al die zoethoudende dranken in pakjes ook niet bevorderlijk voor de gezondheid. Om hier aan mee te werken vragen wij u uw kinderen vanaf heden herbruikbare drinkbekers mee te geven, zoals een dopper of bidon met bijv. water. Zo dragen we met z'n allen bij aan een milieuvriendelijke toekomst voor de gezondheid van onze kinderen! 

Ook het team van de Hofvilla wordt meegenomen met gezonde voeding. Per week ontvangt de Hofvilla een kist fruit op het werk. 


De kinderen mogen ook weer gewoon trakteren op school. De traktatie hoeft niet meer verpakt! 

www.gezondtrakteren.nl

 

 

download (16).jpeg

Bewegend leren week

Bewegend leren is een vast onderdeel op de Hofvilla. Een aantal jaar geleden is begonnen met bewegend leren.
Door het bewegen met leren te combineren is de aandacht groter en wordt er met plezier geleerd. De concentratie wordt tijdens en ook erna verhoogd doordat het lichaam even lekker bezig is. Tevens zorgt het ervoor dat er meer verbindingen in de hersenen gemaakt worden! Een win-win situatie!


Wij zijn Casper en Jimmy van groep 8. Dit was de week van bewegend leren. Dat betekent dat je gaat leren en bewegen tegelijk. We zijn buiten aan de slag gegaan met rekenen, breuken en daarbij moesten we ook nog rennen. Bij spelling hebben we een doorschuifspel gedaan met verschillende spellingscategorieën. Ook hebben we woordenschat geoefend en moesten we door elkaar heen lopen om de woorden goed te leren. Wij vinden het heel leuk om buiten bezig te zijn met bewegend leren. Dat zouden we nog vaker moeten doen! Groetjes van Casper en Jimmy

 

images.png

Kinderboekenweek

Van woensdag 6 oktober tot vrijdag 15 oktober is het weer de Kinderboekenweek! Het thema van dit jaar is: “Beroepen - worden wat je wil”.

In de klassen staat natuurlijk het lezen van boeken centraal, maar ook wordt er extra aandacht en tijd besteed aan meer voorlezen én lekker zelf lezen.

De kinderboekenweek wordt op donderdag 7 oktober officieel geopend door middel van de openingsdans van Kinderen voor Kinderen. Een aantal dansers van onze school dansen op het schoolplein en uit elke bouw mogen er ook een aantal kinderen meedansen. Deze opening vindt plaats onder schooltijd. Er zullen zeker foto’s van gemaakt worden!

Bij de afsluiting van de Kinderboekenweek vindt er een boekenmarkt plaats, maar dan in de vorm van een ruilboekenmarkt. Deze ruilboekenmarkt vindt ook onder schooltijd plaats. Helaas vinden we het nog niet raadzaam om alle ouders tegelijk de school in te laten komen, vandaar dat de klassen onder begeleiding van de eigen leerkracht de ruilboekenmarkt bezoeken. 

Alle kinderen mogen van thuis “oude” boeken op school inleveren in hun eigen klas, deze boeken worden dan tijdens de markt uitgestald en alle kinderen mogen door middel van een waardebon 1 boek weer uitzoeken en mee naar huis nemen. (alle kinderen krijgen 1 waardebon ongeacht hoeveel boeken zij inleveren). Zie verder ook onze extra infobrief m.b.t. de ruilboekenmarkt.

Verder vinden er nog meer leuke activiteiten plaats, denk aan; voorlezen door juf Mieke, voorlezen door Henriëtte Boevé (bestuurder WSKO), “lekker lui lezen”, knutselen omtrent beroepen, schrijf-leesopdrachten, een atelier, enz. Kortom; er zijn allemaal leuke dingen te beleven!

 

Brandoefening

download (19).jpeg

Vanochtend hebben wij een brandoefening gedaan. Wij kunnen u zeggen dat dit zeer rustig en gecoördineerd is verlopen.Wij zijn trots op onze kinderen en leerkrachten.

Leerkracht gezocht

Wij zijn dringend op zoek naar leerkrachten voor de bovenbouw.

Weet u iemand in uw netwerk, dan laat diegene contact met ons opnemen.

Wilt u onze advertentie ook zoveel mogelijk delen op facebook of linkedin?

Wij hopen op deze manier toch onze vacatures vervuld te krijgen.

 

https://www.wsko.nl/nl/vacature-leerkracht-hofvilla

Logopedie

Zoals u weet zijn wij als school hard op zoek gegaan naar een logopediste die op de Hofvilla zou kunnen werken. 
Helaas moeten wij u meedelen dat we deze niet kunnen vinden. Landelijk is er een tekort aan logopedisten en dat maakt dat wij onze vacature niet kunnen vervullen.

Door de opgelopen wachtlijsten adviseren wij u zo snel mogelijk contact op te nemen met een logopedist bij u in de buurt.

 

Inschrijven broertjes/zusjes

Mochten er nog broertjes of zusjes zijn die nog niet aangemeld staan voor het komende schooljaar (2022-2023) dan verzoeken wij u dit dringend te doen. 

 

download (18).jpeg

Gezocht

Voor onze nieuwe vestiging aan de Harry Hoekstraat zoeken we een tuinset met tuinstoelen. Wie kan ons hieraan helpen?

Belangrijke data

download (4).png

woensdag 29 september - start verkoop kinderpostzegels
donderdag 30 september - start kennismakingsgesprekken
maandag 4 oktober - spreekuurt Sam Dekker - SKT  
woensdag 6 oktober - studiedag alle kinderen vrij
woensdag 6 oktober - start kinderboekenweek
vrijdag 8 oktober - groep 6B Museum Bredius
woensdag 13 oktober - club geluk
vrijdag 15 oktober - groep 3a Museum Mesdag
vrijdag 15 oktober - speelgoedmiddag groep 1-2
zaterdag 16 oktober t/m zondag 24 oktober -  Herfstvakantie

 

 

 

 

Mercurius college Delft

Help het Mercurius College starten

 

 

Lees meer

Cursus Vitis Welzijn

Cursus stop met alle ballen hoog houden

Lees meer
 
Schoolreis 2021
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
hofvilla@wsko.eu

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden