bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 2

De Hofvilla

Er zijn alweer bijna twee weken van dit nieuwe schooljaar voorbij. Heerlijk om alle kinderen en collega's weer aan het werk te zien. 

 

Gelukkig gaat de aanbouw van de lokalen gestaag door en ondervinden we hier niet teveel teveel hinder van. De boomhut is inmiddels ook in gebruik genomen evenals het grasveld aan de voorkant van de school. 

 

Vorige week hebben we met het team afscheid genomen van meester Jos. Hij gaat genieten van zijn welverdiende pensioen. Volgende maand komt meester Jos op de woensdagen terug om ondersteuning te bieden in kleine groepjes.

 

Fijn om te zien dat er weer veel kinderen zijn die hun schoenen uitdoen voordat ze de klas ingaan. Het zou mooi zijn wanneer alle kinderen sloffen, sokken of slippers dragen in de klassen. Op deze manier houden we de klassen schoon en zijn we zuinig op de vloer.

 

In de school ziet u op verschillende plaatsen onze 3 kapstokregels hangen. Deze regels sluiten aan bij het gedragsprotocol en zijn bekend bij de kinderen. 

Even voorstellen...

Rowdy.jpg

Ik ben Rowdy Janssen ben 22 jaar en kom uit Hoek van Holland. Ik ga op maandag de gymlessen verzorgen op De Hofvilla. Naast de gymlessen werk ik ook als zweminstructeur in Maesemunde te 's-Gravenzande. Ik doe graag aan sport. Ik speel 4 keer per week voetbal. Ook vind ik tennis leuk om te doen.

Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan op De Hofvilla!!

Comfort zone.jpg

Ateliers

Aankomende week gaat de eerste cyclus van de ateliers van start. Gelukkig hebben we ook weer ouders bereid gevonden om een atelier te komen geven. 

Wilt ook u ook een keer een atelier geven? Meld u dan vooral aan! Ouders die een atelier hebben gegeven ervaren dit echt als positief en zijn zelf ook weer een leerervaring rijker. Mocht u meer informatie willen over de ateliers of wilt u op weg geholpen worden kunt u terecht bij de groepsleerkracht of bij Ciska de Koning. 

Tijdens de informatie avond vindt u in de aula ook een stand met informatie over de ateliers. U kunt hier ook al uw vragen stellen. 

 

Kleuterfeest

Op 25 september hebben de kleuters hun jaarlijkse kleuterfeest op het plein. Deze dag begint om 9.30 uur. De kleuters zijn om 14.45 uur uit. 

 

Deze dag zullen er weer veel attracties voor de kinderen klaarstaan. De kinderen hoeven deze dag geen lunchpakket mee te nemen, daar wordt voor gezorgd.  

Aan het einde van de dag is er voor de kleuters ook nog een voorstelling in de aula.

 

Over de schoolreis voor de groepen 3 t/m 8 krijgt u nog een aparte brief.

Informatie avond

Op donderdagavond 27 september is de informatie avond voor de groepen 1 t/m 7. De groepen 1/2, 4 en 6 starten om 19.00 uur tot 19.45 uur. Vanaf 20.00 uur tot 20.45 uur zijn de groepen 3,5 en 7 aan de beurt. De presentatie is in het lokaal van uw kind. Wij verwachten u allen.

 

Op maandagavond 24 september is de informatie avond voor de ouders van de leerlingen uit groep 8. Deze wordt gegeven in de aula. De avond begint om 19.30 uur en zal uiterlijk afgelopen zijn om 21.00 uur.

Ouderbijdrage en overblijfgeld

U heeft deze week een brief meegekregen betrefffende de ouderbijdrage en het schoolreisgeld. Wij vragen u met klem deze zo spoedig mogelijk te betalen. U mag dit bedrag ook contant betalen bij Astrid. Zij werkt op dinsdag, woensdag en donderdag.

 

Volgende week krijgt u de brief mee over het overblijfgeld. 

School op seef.jpg

Veiligheid rondom de school

Nu het nieuwe schooljaar weer is begonnen, is de drukte rondom de school direct merkbaar. In deze nieuwsbrief vindt u een blog van een ouder hierover.

Vooral het parkeren verloopt hier en daar rommelig. Op het parkeerterrein aan de zijkant van de school (bij de Zonnehof) worden geregeld auto's op het midden van het plein gezet. Hierdoor komen andere auto's klem te staan. Wij vragen u te parkeren in de daarvoor bestemde vakken. Wij willen u nogmaals wijzen op de regels van de Kiss en Ride zone. Deze strook is NIET bedoeld om te parkeren. U mag hier staan om uw kinderen uit te laten stappen en vervolgens moet u weer doorrijden.  

 

Op donderdag 20 september 2018 organiseert SCHOOL op SEEF de Schoolbrengdag. Wij vragen u deze dag lopend of op de fiets naar school te komen. Door de auto te laten staan zijn de leerlingen goed bezig voor hun gezondheid, de verkeersveiligheid rondom school, het milieu, hun verkeersvaardigheid en het is nog eens leuk ook!

Recent was het volop in het nieuws. Schoolkinderen fietsen te weinig en doen daardoor te weinig verkeerservaring op. Met de Schoolbrengdag kunnen we hier samen een positieve draai aan geven. Doe mee, en help dit te veranderen!

 

 

Blog van een bezorgde ouder

Het is donderdagmiddag en het giet van de regen. Gewapend met paraplu loop ik snel naar de Hofvilla om mijn zoon van 5 jaar op te halen. Ik ben al een beetje laat. De weg voor de school staat vol auto’s. Veel van deze auto’s zijn half op de stoep geparkeerd. Kinderwagens kunnen er niet langs en een moeder moet op de weg lopen om deze auto’s te passeren. Ik kom aan bij het zebrapad aan de kant van het kinderdagverblijf. Aan beide zijdes van het zebrapad staan strak twee auto’s op de stoeprand. In het midden van het zebrapad zijn twee vluchtheuvels. Dit betekent dat doorgaand verkeer er niet langs kan. Ik mopper binnensmonds, steek snel over en loop naar de buitendeur van het klaslokaal van mijn zoon. Hij komt opgewekt naar buiten met zijn nieuwe schoenen. Eindelijk heeft hij schoenen met lichtjes gekregen die hij vandaag aan zijn vriendjes mocht laten zien. Vrolijk stampt hij door de plassen. Zijn voeten worden uiteraard nat.

Snel lopen we weer naar het zebrapad. Ik kijk naar links om over te steken. Op dat moment komt er rechts een kleine vrachtwagen aan die tegen de rijrichting in over het zebrapad scheurt. Hevig geschrokken kan ik nog net op tijd mijn zoon aan de hand terugtrekken. We steken alsnog over en staan trillend aan de overkant, waar nog steeds twee auto’s pal naast het zebrapad geparkeerd zijn. Helaas zitten de bestuurders (ouders of verzorgers van kinderen op school) niet meer in de auto en hebben zij niet kunnen zien hoe wij op het nippertje zijn ontsnapt aan een aanrijding. De bestuurder van de vrachtwagen had gewoon moeten stoppen, maar kennelijk zag hij ons over het hoofd, omdat de doorgang aan zijn kant werd geblokkeerd.

 

Lieve ouders: zet alsjeblieft je auto niet meer pal naast het zebrapad op de stoep. Hierdoor ontstaan levensgevaarlijke situaties. In de Julianastraat, Beatrixstraat en Emmastraat is voldoende parkeerplek. U wilt toch ook dat uw kind veilig naar school toe gaat?

Privacy voorkeuren

Vorige week heeft u een formulier 'Privacy voorkeuren' meegekregen. Op dit formulier wordt de term Parro gebruikt. Voor onze school had hier Klasbord moeten staan. 

Belangrijke data

Agenda.jpg

10 september:  Start atelier cyclus 1

11 september:  Kind-ontwikkel-gesprekken

12 september:  Staking (school is gesloten)

13 september:  Kind-ontwikkel-gesprekken

17-21 sept:       Mieke afwezig

18 september:  Kind-ontwikkel-gesprekken

18 september:  Prinsjesdag

19 september:  Vliegerles op het strand (groepen 3-4-5)

20 september:  Spreekuur Femke Verschoore (maatschappelijk werk)

21 september:  Inloopochtend groep 1-2

24 september:  Informatie avond groep 8

25 september:  Schoolreis en Kleuterfeest

26 september:  Studiedag (alle leerlingen vrij)

27 september:  Informatie avond groep 1-7

27 september:  Buurtetentje (aanmelden kan bij Astrid)

 

 

 

Wij vragen u ook af en toe te kijken op de jaarkalender in ParnasSys. 

Kids & Koffie Wateringen

kids & koffie.jpg

Kids & Koffie Wateringen wordt gehouden in de bibliotheek Wateringen. Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen hier met elkaar spelen. Speelgoed is volop aanwezig. Wij zorgen regelmatig voor interessante thema's en proberen hier ook deskundigen bij te betrekken, waaraan u uw vragen kunt stellen. 

 

Kortom, heeft u zin om gezellig te kletsen en andere ouders te leren kennen onder het genot van en lekker kopje koffie? Kom dan naar deze gratis en vrije inloopochtend in Wateringen.

 

Data: 28-09, 19-10, 30-11 en 21-12

Inloop van 10.00 uur tot 11.30 uur

 

 
Opening de Hofvilla
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2015 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden