bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 17

De Hofvilla

IK GA OP ZOEK NAAR DE ZON

NAAR FEESTJES

FIJNE MENSEN

IK GA OP ZOEK NAAR ALLES

WAT JE JE OP VAKANTIE MAAR KUNT WENSEN

IK GA GEK DOEN

DANSEN DRINKEN ETEN

HERINNERINGEN BOUWEN

OM NOOIT MEER TE VERGETEN

IK GA DWALEN ONTMOETEN EN ONTDEKKEN

VEEL LIEFS EN TOT SNEL

IK BEN KLAAR OM TE VERTREKKEN!

 

 

Aanvulling op de formatiebrief

In de formatiebrief, welke u onlangs heeft ontvangen, heeft onderstaand stukje niet gestaan. 

 

- Juf Merel staat niet in het overzicht. Zij gaat met zwangerschapsverlof en naar verwachting zal zij na de kerstvakantie ons team weer komen versterken.


- Afmelden voor de nieuwsbrief:

Dit bericht is speciaal voor alle ouders met kinderen uit groep 8, die als laatste uit het gezin onze school gaan verlaten. Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen dan kunt u dit zelf aangeven. Onderaan de nieuwsbrief staat een knopje "Afmelden" , door deze aan te klikken, wordt uw e-mailadres uit het bestand verwijderd.

 

Even voorstellen ...

Jelle.jpg

Ik ben Jelle de Gier en begin komend schooljaar aan mijn eerste jaar als leerkracht op de Hofvilla. Ik ben 23 jaar en ben opgegroeid in Wateringen, waar ik ook nu nog steeds woon.

Mijn vrije tijd breng ik graag door samen met vrienden en familie. Ook houd ik ervan om actief en sportief bezig te zijn, zelf voetbal ik bij Velo.

Ik heb mijn opleiding op de Pabo in Leiden met veel plezier afgerond en kijk er naar uit om volgend jaar aan de slag te gaan in groep 4. Ik hoop jullie snel te kunnen ontmoeten.

 

Groetjes,

Jelle de Gier

Nikki.jpg

Even voorstellen ...

Mijn naam is Nikki Kroes, ik ben 22 jaar oud en dit jaar ben ik afgestudeerd aan de Pabo in Leiden. Aankomend schooljaar zal ik met veel plezier starten op de Hofvilla in groep 7. Ik woon samen met mijn vriend in Zoetermeer. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om op reis te gaan, te squashen en gezellige dingen te doen met vrienden/familie.

 

Ik wens jullie alvast een fijne zomervakantie en hopelijk tot in het nieuwe schooljaar!

 

Groetjes,

Nikki Kroes

Even voorstellen ...

Marjolein.png

Mijn naam is Marjolein Lange, 41 jaar en kom oorspronkelijk uit Leidschendam. Sinds 5 jaar woon ik in De Lier. Daar woon ik samen met mijn vriend en 4 (bonus)kinderen. Ik ben dol op sushi, drink graag een drankje op een terrasje, houd van winkelen en speel regelmatig een
potje handbal. Ik ben inmiddels 20 jaar leerkracht, daarvan heb ik 3 jaar in Mariahoeve gewerkt en 15 jaar in Leidschenveen. Omdat de A4 me iets te druk werd en ik al aardig “ingeburgerd” was in het Westland, besloot ik om te solliciteren bij het WSKO. Zo kwam ik bij de Godfried Bomans in 's-Gravenzande terecht. De Bomans stopt helaas, maar dat betekent ook weer tijd voor een nieuwe uitdaging: de Hofvilla. Ik heb er veel zin in om hier te komen werken!

 

Groetjes Marjolein

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Tegenwoordig leven we in een tijd waarin de meeste zaken digitaal geregeld worden. De Hofvilla gaat natuurlijk hierin ook met haar tijd mee. Vanaf volgend schooljaar zullen alle betalingen dan ook digitaal verwerkt gaan worden. Zo krijgt u begin volgend schooljaar voor het betalen van het schoolgeld een digitale link via I-deal toegestuurd. Via deze link kunt u de betaling dan direct voldoen.

 

Wij zoeken...

... bibliotheek-ouders

Voor de uitleen van onze schoolboeken zijn wij op zoek naar ouders die ons team willen komen versterken. Mocht u hier interesse in hebben kunt u zich wenden tot Melisande Schurmann (m.schurmann@hofvilla.wsko.nl).

 

... Luizenmoeders

Sinds het programma de Luizenmoeder, zijn de luizenmoeders de bekendste moeders van alle basisscholen van Nederland. Wij zijn als school erg blij met de inzet van deze moeders, want hoe fijn is het dat onze school luisvrij blijft!

Wij zijn dan ook dringend op zoek naar meer luizenmoeders (met doorgroei mogelijkheden ??), want dat wil iedereen toch worden!! Opgeven kan bij Marit Duijnisveld (m.duijnisveld@hofvilla.wsko.nl)

 

... Voorzitter GMR

Vanwege het vertrek van de huidige voorzitter van de GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad) wordt gezocht naar een nieuwe voorzitter. Dit kan zowel een personeelslid als een ouder zijn. Als u wilt meepraten met het WSKO-bestuur over zaken die alle WSKO-scholen aangaan, dan is deze functie misschien iets voor u.

De medezeggenschap op scholen en de rol van de GMR zijn vastgelegd in de wet. De GMR overlegt met het bestuur van de stichting over zaken die alle scholen van WSKO aangaan en dus een individuele school overstijgen. Daarnaast heeft de GMR twee maal per jaar overleg met de Raad van Toezicht. 

 

 

 

Wij bedanken...

Albert Heijn Wateringen voor de sponsoring van het afgelopen schooljaar. Blij waren wij met alle boodschappen die wij gekregen hebben voor de ateliers en kooklessen. 

Ook zijn wij heel erg blij met de hulp van Femke van de Kreeke. Zij heeft het hele jaar voor ons de boodschappen gedaan bij de Albert Heijn!

 

Het hout wat wij dit jaar gebruikt hebben tijdens de ateliers, de palmpaasstokken en het hout voor de ideeenbox hebben wij gekregen van Eekhout Bouw BV.

 

bedank.png

Afspraken en afmelden

Het afgelopen schooljaar hebben we gemerkt dat kinderen vaak onder schooltijd afspraken hebben bij tandarts, orthodontist, fysiotherapeut, etc. Wij willen u dringend vragen om zoveel mogelijk afspraken te plannen buiten de schooltijden om.

 

Wanneer uw zoon/dochter ziek is kunt u deze het beste afmelden via het daarvoor bestemde mailadres:  afmelden@hofvilla.wsko.nl

Evi.jpg

Personeel

Op 22 april is juf Karlijn bevallen van een prachtige dochter, Evi. Het hele gezin maakt het goed en is blij. Wij wensen hun veel geluk!!

Voorlezen

Kun jij het je nog herinneren? Op een regenachtige middag bij je moeder op schoot met een boekje van Nijntje? Of ’s avonds voor het slapen gaan door papa voorgelezen worden op bed?

 

Het voorlezen van een boekje maakt een kind vaak rustig en het bouwt een stukje regelmaat in. Samen een boekje lezen geeft een fijn intiem moment en wat rust en ontlading. 

 

Naast aandacht en intimiteit bevordert voorlezen de taalvaardigheid. Kinderen leren nieuwe woorden en door te praten over het verhaal, moeten ze zelf aan de slag met taal.

 

Met een baby van drie à vier maanden kun je al plaatjes bekijken en benoemen wat het is. 

Kinderen tussen de twee en vijf jaar kunnen zich over het algemeen goed inleven in fantasiefiguren en door ze regelmatig voor te lezen wordt hun fantasie nog eens extra gestimuleerd. Bovendien leren kinderen uit verhalen over de wereld om zich heen. Boeken kunnen ook een hulpmiddel bieden om een kind voor te bereiden op onbekende situaties, die nog komen. Het kan ze houvast geven en er voor zorgen dat ze minder gespannen zijn. Ook als er moeilijke dingen gebeuren in het leven van een kleuter of peuter, of als er iets belangrijks gaat veranderen in zijn of haar leven, kan een boek met een bepaald thema steun bieden. Naar aanleiding van het verhaal kan je praten over de eigen situatie.

 

Hoe ouder kinderen worden, hoe minder ze voorgelezen worden. Vaak gaan kinderen dan zelf lezen of vinden een alternatief voor het eerdere voorleesmoment. Toch is het ook dan goed en fijn om te blijven voorlezen. Hierdoor wordt de woordenschat uitgebreid en het taalgebruik verbeterd. En niet te vergeten: ook op deze leeftijd vinden kinderen het meestal leuk, fijn en gezellig om voorgelezen te worden.

Voor de ontwikkeling van een kind is samen boekjes kijken en lezen dus erg goed. En onthoud dat voorlezen vooral leuk moet zijn. Houd je niet te star aan een verhaal, sluit aan bij je kind. Wil het plaatjes kijken en zelf dingen bedenken is het net zo prima!

Voorlezen.jpg

Belangrijke data

Agenda.jpg

12 juli: Afscheidsavond groep 8

15 juli: Portfolio mee naar huis

16 juli: Speelgoedmiddag groep 1-2

18 juli: Doorschuif-uurtje nieuwe groep 13.45 - 14.30 uur

19 juli: Start zomervakantie 11.30 uur

 

2 september: Start nieuwe schooljaar

 
Vogelvoer maken 1/2f
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden