bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 17

Bennie Krijbolder

Het totale bedrag wat is opgehaald voor onze Bennie bedraagt 24.136,80!!

Dit is een ongekend hoog bedrag! De familie is inmiddels op de hoogte van het opgehaalde bedrag en zij zijn ontzettend blij!

Namens de familie en natuurlijk Bennie bedanken we iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd!

Corona regels

 

Aangezien het op dit moment nog niet geheel duidelijk is hoe we om moeten gaan met de coronaregels zullen we vlak voor het begin van het nieuwe schooljaar er nog een uitgebreide nieuwsbrief uit laten gaan.

Het aantal besmettingen is op dit moment ook in Wateringen weer aan het toenemen, vandaar dat wij uiterst voorzichtig zijn met versoepelen.

Het RIVM schrijft nu voor, dat kinderen met snottebel en kinderen die hoesten naar school toe mogen, echter de WSKO scholen in Wateringen hebben besloten om dit niet toe te staan.

Het einde is in zicht en wij willen graag op vakantie en dus ongeschonden de eindstreep zien te halen.

Bovendien hebben we aanstaande zaterdag de musical en daar verheugen we ons ook erg op, dus voorzichtigheid geboden!

IMG_20210709_133314.jpg

Even voorstellen...

Mijn naam is Kyara van der Leur. Volgend schooljaar zal ik starten op de Hofvilla in groep 5, daarom wil ik me graag aan u voorstellen.
In het afgelopen schooljaar ben ik afgestudeerd als leerkracht voor het basisonderwijs, daarna ben ik begonnen op de Mariaschool in Rotterdam. Hier gaf ik les aan groep 6. De afgelopen 7 jaar heb ik in Rotterdam gewoond en in deze omgeving mijn ervaring opgedaan voor de klas. In de zomervakantie verhuis ik naar Den Haag en ga hier met mijn vriend samenwonen. De overstap naar werken in het Westland zal best even wennen zijn, maar ik weet zeker dat dit helemaal goed komt! Ik heb dan ook heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Het motto van de school past dan ook goed bij mijn situatie. Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan!
Ik wil een fijne, open en leerzame omgeving creëren in de klas waarin iedereen zich prettig, gehoord en gezien voelt. Dit is de eerste stap voor een fijn schooljaar.
In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden, spin ik, luister ik graag naar muziek, kijk een goede film of knuffel ik mijn kat op de bank.
Ik kijk er naar uit om u en de kinderen beter te leren kennen en kijk ik uit naar een fijne tijd op de Hofvilla.

Met vriendelijke groet, Kyara

 

Mijn naam is Monique van Veen. Sinds 2013 woon ik in Wateringen samen met mijn man en onze drie kinderen: Tim (10 jaar), Isabelle (8 jaar) en Joep (3 jaar).

In februari 2019 ben ik gestart met de verkorte deeltijdopleiding van de PABO.
Voordat ik aan deze opleiding begon, heb ik bijna 15 jaar met veel plezier gewerkt als optometrist en orthoptist. Tijdens dit werk onderzocht ik onder andere de ogen van kinderen, maar eigenlijk wilde ik veel meer met kinderen werken. Op het moment dat het lerarentekort steeds regelmatiger in het nieuws verscheen, ben ik me in de verkorte PABO-opleiding gaan verdiepen en daar werd ik zeer enthousiast van. Eind januari 2021 heb ik mijn PABO-diploma gehaald. Na de zomer zal ik op donderdag en vrijdag lesgeven aan groep 5; daar heb ik heel veel zin in! We gaan er een leerzaam en gezellig jaar van maken!

 

Ik wil mij graag even voorstellen. Mijn naam is Sam Voogt en ik ben 21 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Naaldwijk. Vanaf kleins af aan heb ik altijd al gezegd dat ik juf wilde worden en nu mag ik het vak eindelijk uitoefenen. Aankomend schooljaar start ik met mijn eerste jaar op de Hofvilla als juf van groep 4. Ik heb hier heel veel zin in en laten we hopen op een mooi schooljaar waarin we weer veel nieuwe dingen kunnen gaan leren. Het geeft mij veel voldoening om de kinderen allemaal op hun eigen manier te zien groeien en ik kijk ernaar uit om ze hierbij te helpen. Mocht u nog meer willen weten of andere vragen hebben kunt u mij altijd bereiken via s.voogt@wsko.eu .

Met vriendelijke groeten Sam Voogt

 

Ik ben Ouahiba (fonetisch: Why-ba) Haddouti, 37 jaar. Ik ben getrouwd en trotse moeder van 3 lieve meiden: Nawara (11), Sanae (9) en Sofia (6). Ik heb ruim 12 jaar in de verzekeringsbranche gewerkt. Al een tijdje droomde ik van een overstap naar het onderwijs. Deze droom kwam bij de Petrus Dondersschool uit.  

Zelf kom ik uit een gezin van 9 kinderen. Van jongs af aan hielp ik ook in de zorg voor mijn broertjes, zusjes, nichtjes en neefjes. Ik hielp bij het maken van huiswerk en het leren van nieuwe dingen. Ik vond het erg leuk om mijn kennis te delen en een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van de talenten van mijn familieleden. De interesse in het onderwijs is er dus altijd al geweest. De afgelopen jaren heeft dit zich nog verder ontwikkeld. Toen ik over het zij-instroomtraject hoorde, kreeg ik het laatste duwtje in de rug om voor het onderwijs te kiezen. Kinderen inspireren mij: zij houden mij namelijk een spiegel voor. Ook word ik in het onderwijs uitgedaagd om de dingen niet op de automatische piloot te doen.

In februari 2020 ben ik het zij-instroomtraject aan de Thomas More Hogeschool gestart. Ik had nooit verwacht wat er allemaal bij het lesgeven komt kijken. Ik ben erg benieuwd wat ik nog meer bij de Hofvilla kan leren. Ik kijk er dan ook erg naar uit om bij de Hofvilla aan de slag te gaan.    
Met vriendelijke groet, Ouahiba Haddouti

 
Mijn naam is Djeli Joosten, ik ben 26 jaar oud en ik word een nieuwe juf bij groep 7. Enkele van jullie kennen mij wellicht al, want dit wordt mijn tweede jaar bij de Hofvilla. Afgelopen jaar heb ik als zij-instromer gewerkt bij groep 5 en dit jaar studeer ik af bij groep 7. Voordat ik zij-instromer werd, heb ik Engels en literatuur gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en aan de University of Leicester. Ik heb dan ook een grote passie voor de Engelse taal en voor boeken. Deze passie probeer ik uiteraard te delen met mijn leerlingen. Stiekem hoop ik later, naast mijn werk als juf, zelf kinderboeken te schrijven. Verder houd ik heel erg van reizen en neem ik graag kookboeken mee uit verre landen om het lekkere eten van daar ook thuis te kunnen eten.  

Ik heb er enorm veel zin in om aankomend schooljaar juf te zijn bij groep 7!
Met vriendelijke groet, Djeli


Bij deze stel ik mij graag aan jullie voor. Mijn naam is Lisa Zwinkels, ik ben bijna 24 jaar en ik woon samen met mijn vriend en 2 poezen in Rijswijk. Momenteel ben ik werkzaam in groep 8 op de Petrus Dondersschool in Den Haag.
Vanaf het nieuwe schooljaar ben ik op de Hofvilla te vinden als leerkracht van groep 8.  Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ontmoeten en om op de Hofvilla te mogen werken, vooral omdat ik vroeger ook zelf leerling ben geweest op de Pius X. Hebben jullie vragen, wil je iets weten of gewoon even gedag zeggen? In het nieuwe schooljaar ben ik van maandag t/m vrijdag te vinden in groep 8. Voor nu wens ik jullie een fijne zomer toe en tot ziens in het nieuwe schooljaar.

Met vriendelijke groet, Lisa

 

Wat heb ik enorm zin in het nieuwe schooljaar! Ik zal mij even voorstellen, ik ben Kim van der Knaap en woon in Wateringen, samen met mijn man en onze 4 kinderen. 

Met veel plezier heb ik vele jaren in het voortgezet onderwijs gewerkt. Hierna kwamen er andere uitdagingen op ons pad, die we met beide handen hebben aangepakt. Toch miste ik iets, mijn passie, het lesgeven, het onderwijs. Nu mag ik in september op de Hofvilla gaan werken en kan niet wachten! Tot snel ☺
Met vriendelijke groet, Kim

 

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Esther van Egdom – van der Leeuw. Geboren in het zuiden van het land, maar sinds enkele jaren woon ik met mijn man en twee dochters in het Westland. 

Na een studie Communicatie en een lange loopbaan binnen de overheid, besloot ik twee jaar geleden om het roer om te gooien en juf te worden. En nu is het zover; ik mag aan de slag. Ik verheug me erop om kinderen te gaan begeleiden in het ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen van hun talenten. Elke dag een beetje beter, dat is mijn motto. 

Het afgelopen schooljaar heb ik stage gelopen in de Apenklas. Na de zomervakantie start ik in groep 4A. Ik zal op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op school zijn. Ik hoop en verwacht dat ik samen met jullie leuke kinderen een hoop ga leren en veel plezier ga maken.

Tot ziens! Hartelijke groet, Esther

 

Hoi allemaal! Mijn naam is Carly van der Meer en ik ben 30 jaar oud. Vorig jaar augustus zijn mijn vriend en ik trotse ouders geworden van onze zoon Mats. Naast het ‘mama-zijn’, ben ik graag aan het voetballen of aan het gitaar spelen. Ik vind het heerlijk om komend schooljaar in de kleutergroep creatief aan de slag te gaan. Ik heb er zin in!

Met vriendelijke groet, Carly

 

Studiedag 25 juni

De laatste studiedag van dit jaar is geweest. Deze studiedag hebben wij besteed aan het overdragen van onze leerlingen aan de nieuwe leerkrachten. We noemen dit een warme overdracht. We nemen de tijd om rustig al onze leerlingen door te spreken.

 

gevonden-voorwerpen.png

Gevonden voorwerpen

Het is bijna vakantie! Er zijn nog wat gevonden voorwerpen die nog in de kast liggen. Bent u nog wat kwijt? Kom gerust nog even om het hoekje kijken. De kast met gevonden voorwerpen staat bij de hoofdingang. 

 

Muziekles bij Phoenix

De afgelopen atelierronde heeft Roel van muziekvereniging Phoenix ateliers djembéles verzorgd op de Hofvilla. 
Een groot succes! Wie weet vloeien hier nieuwe muziekanten uit voort.

 

 

Lees meer

Mercurius college Delft

Er is een mooi initiatief gestart in Delft om een vrije middelbare school te starten. Per 1 juni 2020 is de wet ‘meer ruimte voor nieuwe scholen’ ingegaan. Deze nieuwe wet maakt het mogelijk om een school te stichten als aangetoond kan worden dat er voldoende belangstelling is. Voor het Mercurius College in Delft betekent dit dat we ongeveer 600 ouderverklaringen nodig hebben van ouders met kinderen die op 1 november 2021 de leeftijd hebben van 10, 11 of 12 jaar..

Lees meer
 
Lego league regiofinale
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
hofvilla@wsko.eu

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden