bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 15

De Hofvilla

De laatste schoolperiode is inmiddels aangebroken. Groep 8 is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen van de musical en het kamp. 

 

De afgelopen studiedag hebben we als team weer veel bereikt rondom het vormgeven van het portfolio. Dit zult u zeker het komende schooljaar terug gaan zien. 

In Parnassys krijgt de kalender voor het nieuwe schooljaar ook steeds meer vorm. Veel belangrijke data zijn hier al in terug te vinden.

 

Dinsdag 11 juni komt de schoolfotograaf voor de groepsfoto's!

Luizenmoeders (of vaders)

Sinds het programma de Luizenmoeder, zijn de luizenmoeders de bekendste moeders van alle basisscholen van Nederland. Wij zijn als school erg blij met de inzet van deze moeders, want hoe fijn is het dat onze school luisvrij blijft!

 

Wij zijn dan ook dringend op zoek naar meer luizenmoeders (met doorgroei mogelijkheden 😉), want dat wil iedereen toch worden!!

Graag willen wij op woensdag 3 juli om 13:00 uur voor alle bestaande en nieuwe luizenmoeders een luizen-voorlichtingsbijeenkomst organiseren. Tijdens deze bijeenkomst zullen we vertellen over onze nieuwe aanpak, leggen we uit hoe je het beste op luizen kunt controleren en wat de stappen zijn bij het signaleren van luizen/neten.


Graag tot woensdag 3 juli! Het is fijn wanneer u even laat weten of u hierbij aanwezig kunt zijn, zodat we voor alle ouders een plekje in de aula hebben.

U kunt zich hiervoor opgeven bij juf Marit:

m.duijnisveld@hofvilla.wsko.nl

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Hoofd luispluis

De-Luizenmoeder-Seizoen-1.jpg

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Wanneer u nog geen ouderbijdrage of overblijfbijdrage betaald heeft ontvangt u daarvoor binnenkort een betalingsherinnering. Inmiddels heeft 95% van de ouders de ouderbijdrage betaald, echter pas 85% heeft de overblijfbijdrage betaald.

Wij moeten zeer binnenkort de rekening weer voldoen aan Hakuna, dus we zouden het erg prettig vinden als u vanaf heden deze bijdrage in 1keer zou willen voldoen.

 

Ouders en verzorgers die een Westlandpas bezitten kunnen deze vanaf heden weer laten scannen voor het betalen van de ouderbijdrage/schoolreis.

U kunt hiervoor terecht bij Astrid van der Ende. Zij is dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig.

Wij zoeken...

discman.jpg

..... discmans

In het nieuwe schooljaar wordt onze huidige Plusklas in een nieuw jasje gestoken, de zogenaamde talentenklas. Hierover krijgt u binnenkort meer informatie.

Nu zijn wij op zoek naar discmans. Mocht u thuis er nog eentje hebben liggen dan houden wij ons aanbevolen. U kunt deze dan inleveren bij het directiekantoor. 

Talenten app

Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van een digitaal talentensysteem, een zogenaamde talenten-app. Met deze app gaan wij mee in het digitale tijdperk. Voorheen heeft u bij ons het talenten/interesse formulier op hard copy ingeleverd. Deze gegevens willen wij dus nu digitaal verwerken, zodat wij makkelijker ouders kunnen benaderen voor ateliers en andere gerichte vragen. Hiervoor gebruiken wij uw mailadres waarop u een mail ontvangt.

In de toekomst zullen de leerlingen ook via deze app intekenen voor de ateliers.

Wij gaan ervan uit dat u hier geen bezwaar tegen heeft. Mocht u hier wel bezwaar tegen hebben kunt u dit aangeven bij de directie.

Wen-uurtje nieuwe leerlingen

De zomervakantie komt eraan en dat betekent ook dat we druk bezig zijn met de groepsformatie voor volgend schooljaar. 

Leerlingen die in juli, augustus en september 4 jaar worden, zullen wij uitnodigen voor het wenuurtje op donderdag 18 juli van 13.45 tot 14.45 uur.
Zodra de formatie definitief is zullen de ouders van deze kinderen gebeld worden om afspraken te maken rondom kennismaking en wendagen.

Nationale buitenspeeldag bij Okidoki

Kom je ook buitenspelen op woensdagmiddag 12 juni 2019 van 13.00 - 15.00 uur op het schoolplein van De Hofvilla.

 

Er zijn leuke activiteiten zoals: Een blotevoeten-voelpad, hutten bouwen, verven met modder, bellenblazen, stoepkrijten, knikkeren, zaklopen, kegelbowlen, touwtje springen….

 

Voor peuters is er een fietstuin en natuurlijk kunnen ze ook meedoen met de andere spelletjes.  

Er is een speciale sportactiviteit: Tijdens de workshop van voetjebal
kun je aan je voetbaltechniek werken en bij De Muziekmeesters maak je
muziek met materiaal uit de natuur.

 

Kinderen van 2 - 12 jaar zijn van harte welkom, de kleintjes met hun ouders.

Inschrijven broertjes / zusjes

Wij willen u vragen om broertjes en zusjes spoedig in te schijven indien u dit nog niet gedaan heeft. Het gaat dan om schooljaar 2020-2021 en schooljaar 2021-2022. Indien u te laat bent met inschrijven kunnen wij een plekje niet meer garanderen.

Voor het aankomende schooljaar hebben wij geen plek meer!

Studiedagen 2019-2020

De studiedagen voor volgend schooljaar vindt u in het overzicht hieronder:

 

Maandag 30 september  2019

Woensdag 13 november 2019

Donderdag 30 januari    2020

Dinsdag 31 maart          2020

Donderdag 28 mei         2020

Woensdag 24 juni          2020

Belangrijke data

Agenda.jpg

7 juni:     Spelletjesmiddag groepen 1-2

10 juni:   2e Pinksterdag

13 juni:   Spreekuur Femke Verschoore SKT

16 juni:   Vaderdag

17 juni:   Leerlingen groep 8 vrij

18 juni:   Groep 8 op kamp

19 juni:   Groep 8 op kamp

20 juni:   Groep 8 op kamp

21 juni:   Leerlingen groep 8 vrij

26 juni:   Studiedag - alle leerlingen vrij

27 juni:   Buurtetentje 17.00 uur

3 juli:      Inloopochtend groep 1-2

12 juli:    Afscheidsavond groep 8

15 juli:    Portfolio mee naar huis

16 juli:    Speelgoedmiddag groep 1-2

18 juli:    Doorschuif-uurtje nieuwe groep

19 juli:    Start zomervakantie 11.30 uur

Kliederkerk 1.pdf

Kliederkerk

Natuurlijk kun jij zelf bedenken wat je zou meenemen op reis! Maar hoe zit dat in het verhaal over Abraham? Kom op 30 juni naar de Kliederkerk en je gaat het horen en meemaken! We spelen, knutselen en vieren met elkaar rondom het thema ‘Met Abraham op reis’. We beginnen om 16:00 uur met activiteiten, daarna een korte viering en we sluiten af met samen eten.

Lees meer
Kindervakantiespelen.pdf

Kindervakantiespelen 2019

De Kindervakantiespelen vinden plaats van maandag 26 t/m donderdag 29 augustus. De vakantiespelen zijn voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.

 

Lees meer
INFORMATIE-AVONDEN VORMSEL.pdf

Informatie avond Vormsel

Ongeveer 12 jaar geleden hebben ouders hun kind laten dopen. Zij hebben beloofd over de woorden en daden van Jezus te vertellen, het te laten zien en voor te leven. In groep 8 ben je op een leeftijd gekomen dat je zelf kunt gaan kiezen of je de doop wilt bevestigen door je te laten vormen.

Lees meer
 
Vogelvoer maken 1/2f
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden