bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 8

Corona

Zoals u misschien het afgelopen weekend al heeft meegekregen, zijn de regels rondom leerlingen met gezondheidsklachten wederom aangepast. Hierbij alle info op een rij.

Preventief testen
Bij leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 wordt verwacht dat zij zich twee maal per week testen (bijvoorbeeld op zondag- en woensdagavond). Deze zelftesten zijn deze week op school afgeleverd en worden vrijdag meegegeven aan uw kind. Het is een dringend advies en wij hopen dat u dit advies op zult volgen. 


Zelftesten bij klachten
Door de maxcapaciteit bij de GGD mogen ouders zelf testen afnemen bij hun kinderen als zij lichte klachten hebben.
Nu is licht een rekbaar begrip. Wij vinden licht slechts snotterig. Voor alle andere klachten is een GGD test vereist.

Dit betekent: voor alle kinderen uit alle groepen geldt dat er bij lichte gezondheidsklachten een zelftest moet worden afgenomen. Bij een negatieve uitslag kan uw kind dan weer naar school. Geeft u dit alstublieft door aan de leerkracht van uw kind.

Kinderen die op school opvallen vanwege gezondheidsklachten en waarvan wij niet weten dat zij getest zijn, zullen volgens protocol naar huis gestuurd worden. Bij aanhoudende klachten is het belangrijk om dagelijks een zelftest af te nemen. 

GGD
In bepaalde situaties is het nog steeds gewenst een afspraak te maken bij de GGD:
• De lichte gezondheidsklachten van uw kind nemen niet af maar verergeren.
• De zelftest van uw kind geeft een positieve testuitslag.
• Uw kind is in aanraking geweest met een positief getest persoon.
• Na een quarantaineplicht van 5 dagen.


Niet testen
Sommige ouders willen hun kind helemaal niet testen. Testen is iets wat wij u dringend willen verzoeken maar als school niet kunnen (of willen) verplichten.
Kinderen met gezondheidsklachten die niet getest worden, blijven in een dergelijke situatie  een week thuis. Met de leerkracht van uw kind kan er thuiswerk geregeld worden.

Online onderwijs en verbinding

Op dit moment speelt de discussie of we al dan niet afwezige leerlingen van online onderwijs kunnen voorzien tijdens de gewone lessen en dan met name tijdens het instructiemoment.

Wij staan op het standpunt dat dit gezien de belastbaarheid van eenieder niet wenselijk is. Op dit moment zetten we werk voor leerlingen klaar in Classroom of via Parro. Tijdens het werken kunnen leerlingen ook via Snappet vragen stellen aan de leerkracht.
Is een leerling langdurig (langer dan een week) afwezig, dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om deze leerling van instructie en werk te voorzien.


In overleg met de MR hebben we gesproken over hoe we dan toch de verbinding tot stand kunnen brengen tussen langdurig afwezige leerlingen en de groep, zodat de verbinding met klasgenoten en de leerkracht kan worden behouden.

Met het team is besproken om tijdens de inloop (van 8.23 - 8.45 uur) een laptop open te zetten, zodat de leerlingen contact kunnen hebben met hun leerkracht en medeleerlingen. Dit geldt voor de groepen 5 tot en met 8 en zal in overleg gaan met de ouder.

Minimaal twee keer per week contact lijkt voldoende, meer mag. Verder zijn de leerkrachten te allen tijde bereid om leerlingen na schooltijd even te spreken, te helpen of om werk klaar te leggen. In de onderbouw kan er werk klaargelegd worden en als er wordt voorgelezen kunnen de thuisblijvers ook aansluiten via de meet.


Ten slotte:

Net als voor u, is het ook voor ons steeds weer schakelen naar de dan geldende regels. Wij merken hierdoor wel dat soms het begrip in elkaar afneemt en de toon zich verhardt. Laten we daarom blijven vertrouwen op elkaars beste intenties. Samen komen we een heel eind!

 

download (9).jpeg

Mondkapjes

Denkt u aan de mondkapjes voor de leerlingen van de groepen 6 t/m 8. Dagelijks delen wij als school mondkapjes uit, maar in het kader van goed voor het milieu zorgen willen we u vragen er echt ook zelf goed aan te denken.

Uitwasbare mondkapjes blijven langer heel, waardoor ze ook langer mee gaan.

Kerst

Na een mooi Sinterklaasfeest is vrijdagmiddag de school alweer in kerstsfeer omgetoverd. Na het in het water vallen van het kerstfeest op school, vorig jaar, gaan we er dit jaar alles aan doen om een mooi kerstfeest te organiseren. Binnen de richtlijnen natuurlijk en daarom zal er dit jaar geen kerstmarkt met activiteiten voor ouders en kinderen zijn, maar zal het feest binnen de groep worden gevierd.


Lichtjes zijn heel sfeervol, vooral als het al donker is. Omdat wij als school een bubbel vormen en geen horeca zijn, mogen wij ook na 17.00 uur activiteiten organiseren. Op woensdag 22 december zullen we in de groepen een kerstdiner organiseren. En u hebben we daarvoor nodig om de hapjes hiervoor te maken. Via de leerkracht van de groep krijgt u hierover informatie. We starten om 17.30 uur met een inloop vanaf 17.10 uur.


Om 19.00 uur is het afgelopen en kunt u uw kind ophalen. We vragen i.v.m. drukte om dit met één ouder te doen. We hebben gemerkt dat het ophalen in de middag goed gaat en dat er voldoende afstand wordt gehouden. Om verwarring in afspraken tussen ouder en kind te voorkomen, stellen wij voor om gewoon op de plaats te staan waar u uw kind altijd afhaalt. Ambulante medewerkers zullen in hesjes bij alle uitgangen van het schoolplein staan. Wanneer kinderen hun ouder zien, kunnen zij doorlopen. Op die manier zal geen enkel kind alleen naar huis gaan. Wanneer leerlingen uit de hogere groepen (we denken aan groep 7 en 8) alleen naar huis mogen, wilt u dit dan aan de leerkracht doorgeven.


Op donderdag 23 december zullen alle leerlingen een kerstmusical, door leerkrachten opgevoerd, gaan zien. Hierbij blijven de leerlingen in hun eigen klassen bubbel en zal er voldoende afstand met andere groepen zijn.


Wanneer de verlenging van de kerstvakantie voor de eigenlijke kerst vakantie wordt geplakt en de scholen eerder sluiten, zal het kerstdiner op woensdag 15 december plaatsvinden en de kerstmusical vervalt dan. Aangezien deze beslissing pas later wordt genomen, zullen we u daar zo goed mogelijk van op de hoogte houden. 

 

download (7).jpeg
3774808_781214.jpg

Kerstpakketten actie

Ook dit jaar doen we weer mee met het inzamelen van producten om kerstpakketten te vullen. Deze pakketten worden uiteindelijk via de kerk verspreid onder mensen die dit goed kunnen gebruiken en buiten de voedselbank regeling vallen.

Elke groep gaat er voor zorgen dat er een doos gevuld wordt met producten. 

In de kerstpakketten mogen alleen houdbare producten.

U kunt denken aan:
- Koffie/thee
- limonade/frisdranken
- Chocolademelk
- Soep: pakjes/blikken/zakken-
- suiker
- macaroni/rijst/spagetti/noedels
- pastasaus zakjes/blikken
- zakjes kruidenmix voor nasi/bami/spagetti/macaroni
- aardappelpuree
- pannenkoekenmix
- Wereld-gerechten
- Broodbeleg zoals hagelslag/pasta/appelstroop/jam
- Beschuit
- Ontbijtkoek
- vlees-vis ingeblikt
- Potten -of blikken groenten
- Vruchtencoctail in blik
- Slagroom spuitbus
- Koekjes/cake
- Snoep voor kinderen
- Chocolade (denk aan bonbons/ kitkat/twix enz)
- Allerlei soorten chips
- Toast/soepstengels enz..
- Ragout en ragout bakjes
- Blikjes vlees en vis
- Bakprodukten
- Olijf olie
- Zeep/tandpasta/tandenborstels/shampoo/douchfris/handzeep
- Wasmiddel


De pakketten worden door mensen uit de parochie bij de mensen thuis bezorgd. Op deze manier dragen we ons steentje bij. Op donderdag 16 december worden de pakketten op school opgehaald.

download (4).png

Verkeersveiligheid rondom de school

Nog een keer onder de aandacht!!!!

Beste ouder(s)/verzorger(s),
We vragen u om RUSTIG te rijden in de Dr. Schaepmanstraat. Iedereen wil graag dat zijn of haar kind heelhuids op school aankomt. De straat is smal, dus toeteren of hard rijden om even snel te passeren is levensgevaarlijk!


Rekening houden met elkaar is het motto! 


Laten we er met elkaar een veilige verkeersomgeving van maken en houden!

Voorleeswedstrijd

WhatsApp Image 2021-12-07 at 09.45.46.jpeg

Wat was het weer spannend.....
Ilse, Semih, Hanna, Laura en Marit streden om het schoolkampioenschap.

Groep 6 heeft via filmpjes (een powerpoint) gestemd op de winnaar.
Marit Canten is de uiteindelijke winnaar met haar voorleesboek: 'Buiten is het oorlog van Janny van der Molen'.

We zijn trots op alle deelnemers!

 

083-giraffen-park.jpg

Speelplein

Het speelplein aan de voorzijde begint steeds meer vorm te krijgen.

De zandbak en een buis, waar je doorheen kunt kruipen zijn klaar en rechts zien we al een mooi pannaveld in wording. De bomen en een haag zijn geplant en in mei komt het mooie klimtoestel wat op het plaatje staat afgebeeld.

We kunnen niet wachten om onze leerlingen tot 7 jaar hier te laten ontdekken!

 

Wij sparen....

download (10).jpeg
  • Schone jampotjes met deksel zonder labels.
    De potjes kunnen worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind en zullen worden gebruikt bij de Beeldende Vorming lessen voor groep 2.

 

  • Schoenendozen. De schoenendozen kunnen worden ingeleverd bij de leerkracht van uw kind en zullen worden gebruikt bij een atelier in de bovenbouw.  

Belangrijke data

maandag 13 december groep 7B Nationaal Archief
woensdag 15 december ateliers
donderdag 16 december buurtetentje
woensdag 22 december ateliers
woensdag 22 december Kerstviering
vrijdag 24 december start Kerstvakantie. Alle leerlingen vrij
maandag 10 januari gaan we weer naar school

download (8).jpeg

Nieuws vanuit de Bibliotheek

December: De KerstvakantieTas voor Kids

Hoera! December is Feestmaand en Leesmaand bij Bibliotheek Westland.
Heerlijk lezen en voorlezen tijdens de donkere dagen van december en in de kerstvakantie.
Want leeskilometers maken, zorgt voor betere lezers. Daarom is er, na het grote succes van
de ZomervakantieTas nu… de KerstvakantieTas.

Lees meer
 
Schoolreis 2021
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
hofvilla@wsko.eu

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden