bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 8

De Hofvilla

portfolio.png

Wij wensen u allemaal een heel gelukkig nieuwjaar! 

We hebben het jaar 2018 afgesloten met een prachtige kerstviering. Wat was er weer heerlijk gekookt door iedereen en bijna alle kinderen zaten in de kerk met hun ouders voor het gezellige samenzijn. 

 

Komende periode gaan we met de kinderen aan de slag om het portfolio bij te werken en aan te vullen, zodat deze tijdens de kind-ontwikkel-gesprekken weer als nieuw startpunt kan dienen.

 

zelfstandigheid.jpg

Zelfstandigheid van kinderen

Zelfstandigheid geeft een kind een gevoel van eigenwaarde en vertrouwen. Stimuleren van zelfstandigheid van kleuters en schoolkinderen is dan ook belangrijk. Als kinderen de ruimte en het vertrouwen krijgen, zullen zij normaal gesproken met beide handen de kans grijpen om zelfstandig te zijn. 

De basisvaardigheden voor zelfstandigheid zijn het zelf kunnen eten, aankleden, wassen en naar het toilet gaan. Voor de schoolrijpheid is een bepaalde mate van zelfstandigheid noodzakelijk.

 

Wij bemerken vooral bij de kleuters dat er heel wat kinderen zijn bij wie deze basisvaardigheden nog niet in orde zijn. Wij zien vaak dat ouders de kinderen nog helpen met het aan- en uittrekken van de jas en het ophangen van de jas en de tas. Dit heeft als gevolg dat de kinderen deze handeling dus ook vaak zelf niet kunnen uitvoeren. Hierdoor heeft de leerkracht een extra taak erbij, wat een verhoging van de werkdruk oplevert.

Wij verzoeken u dan ook met klem om uw zoon of dochter zelf deze vaardigheden te laten uitvoeren. 

Personeelstekort

U heeft in de media kunnen vernemen dat het lerarentekort steeds verder stijgt. Ook wij hebben helaas te kampen met dit probleem. Momenteel zijn er op de Hofvilla 2 leerkrachten voor langere tijd uitgeschakeld. Wij proberen dit en eventuele kortdurende vervanging zo goed mogelijk op te lossen. Helaas is het vervangen van een zieke leerkracht geen gemakkelijke opgave. 

Indien er echt geen mogelijkheid is om een leerkracht te vervangen bestaat er een kans dat een groep opgedeeld moet worden. In het ergste geval moeten wij een groep naar huis sturen. Wij hopen in ieder geval op uw begrip.  

Staking 15 maart

Staken.jpeg

Het Nederlandse onderwijs gaat plat. Een nationale actieweek eindigt op vrijdag 15 maart met een landelijke staking van basisscholen tot universiteiten.

Zoals het er nu uitziet gaan ook wij meedoen aan deze stakingsdag. U kunt hier dus alvast rekening mee houden.

Wij zoeken.....

... reserve kleding

Bij de kleuters hebben we nog weleens reservebroeken nodig voor de kinderen. Mocht u thuis nog broeken over hebben in de maat 104 t/m 134 wilt u ze dan inleveren bij Astrid of Esther?

 

... ouders die een atelier willen geven

Lijkt het u ook leuk om eens uw eigen talent in te zetten bij ons op school? Meld u dan aan voor het geven van een ateliercyclus. Bij het voorbereiden hiervan krijgt u indien nodig hulp van Ciska of Miechelle. Er zijn ook kant en klare draaiboeken bij ons op school die u kunt gebruiken. 

Wilt u zich opgeven of heeft u vragen, dan kunt u terecht bij Ciska of Miechelle.      

 

 

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Wanneer u nog geen ouderbijdrage of overblijfbijdrage betaald heeft ontvangt u daarvoor binnenkort een betalingsherinnering.

 

Ouders en verzorgers die een Westlandpas bezitten kunnen deze vanaf nu weer laten scannen voor het betalen van de ouderbijdrage/schoolreis.

U kunt hiervoor terecht bij Astrid van der Ende. Zij is dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig.

In en rond de school

Na de kerstvakantie hebben we ook de Pipowagen in gebruik genomen. De pipowagen is helemaal weer als nieuw. Wij bedanken hiervoor Alle Veltman, hij heeft heel wat uren besteed aan het opknappen van de pipowagen. 

 

De bakken voor de schoenen en tassen staan op dit moment in de grondverf en worden binnenkort voorzien van een mooi kleurtje.

 

Op 23 januari worden er weer nieuwe houtsnippers gestort op het achterplein, zo zijn we weer van de modder af en kan er weer fijn gespeeld worden.  

Gitaarlessen

gitaren.jpeg

Meester Dick gaat weer een cursus gitaarles geven op de maandagmiddag.

 

Groep 1

Tijd: 15.00 uur - 15.30

Voor: kinderen uit groep 4, 5 en 6 

Waar: lokaal meester Dick

Maximaal 4 kinderen per groep


Groep 2

Tijd: 15.45 - 16.15

Voor: kinderen uit groep 7 en 8

Waar: lokaal meester Dick

Maximaal 4 kinderen per groep 

Elke cursus bestaat uit 8 lessen. De kosten zijn per les € 5,00. Het heeft de voorkeur om een eigen gitaar mee te brengen. Indien dit niet mogelijk is, zijn er ook gitaren op school te leen. Opgeven kan bij Astrid van der Ende.  

Belangrijke data

Agenda.jpg

14 januari: Start atelier cyclus 9

14 januari: Groepen 1-2 naar de voorstelling Waar de wind woont

15 januari: Inloopochtend groep 1-2

16 januari: Start atelier cyclus 10

16 januari: Groep 8B bezoekt Humanity House

18 januari: Groep 1-2C bezoekt het Maurits huis

18 januari: Spelletjesmiddag groep 1-2

23 januari: Start nationale voorleesdagen

24 januari: Buurt etentje

 
Schoolreis Westbeach
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden