bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 16

Bennie Krijbolder

Zoals we u eerder via Parro hebben bericht over de situatie van Bennie Krijbolder uit groep 6 hebben we vandaag aan alle kinderen bijgevoegde formulieren meegegeven. 

Wij denken als Hofvilla zo een bijdrage te kunnen leveren aan de gewenste behandeling voor Bennie in de Verenigde Staten.

Het rekeningnummer waarop u kunt doneren is: NL25RABO0368120813 i.p.v. NL52. Wij vragen u dit aan te passen op het formulier van uw kind, zodat de donaties op de goede plek terecht komen.

Wij hopen, dat ook u achter deze actie staat, zodat we samen kunnen helpen. Download

MR nieuws... verkiezingen

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven is er voor komend jaar een plekje vrij binnen onze MR geleding. Vanaf vandaag kunt u stemmen op onze nieuwe MR leden. U kunt uw stem uitbrengen door een mail te sturen naar Hofvilla.mr@wsko.eu. U kunt stemmen tot en met woensdag 30 juni 2021. 

 

Hallo Ik ben Joyce Dofferhoff, moeder van twee kinderen waarvan er nu eentje in de kleuterklas zit en de ander nog op de dagopvang van de Okidoki. Ik zou graag zitting nemen in de MR omdat ik het belangrijk vind dat ouders meedenken en meepraten over de ontwikkelingen op de Hofvilla. Ik ben eigenlijk heel tevreden over hoe het nu gaat maar ik weet dat het belangrijk is om altijd kritisch te blijven en dat het voor een school ook fijn kan zijn een goed klankbord te hebben. Ik werk momenteel als bestuurssecretaris voor een middelbare scholengroep en ik kan mijn kennis en expertise inzetten voor de MR van de Hofvilla.

 

Mijn naam is Manon Lee. Ik ben getrouwd met Wahing en moeder van Nora van bijna 6 en van Fedde van 2 jaar oud. Nora zit in groep 2 van de Bijenklas. Vanaf het moment dat Nora twee jaar geleden zenuwachtig over de drempel stapte op haar eerste schooldag tot ze nu bijna doorgaat naar groep 3, ervaar ik de Hofvilla als een enorm fijne plek voor haar om te zijn. Ik zou heel graag iets willen bijdragen aan het behouden van al het goeds op de Hofvilla, en meedenken over wat nog beter kan. Ik werk als kinderpsycholoog / GZ-psycholoog in het Reinier de Graaf Gasthuis. In mijn werk ervaar ik dagelijks hoe belangrijk de naaste omgeving voor de ontwikkeling van het kind is. Ouders zijn natuurlijk het aller dichtst bij hun kind, maar daarnaast is school zo’n enorm belangrijke omgeving. Ik gun ieder kind een ontzettend leuke, rijke en veilige schooltijd als basis voor een heel lang leven daarna. Ik zou graag op de Hofvilla in de MR als ouder plaats nemen omdat ik hoop dat ik vanuit mijn achtergrond als zowel ouder als psycholoog kan meedenken over en bijdragen aan toekomstige beslissingen, die een grote invloed hebben op onze kinderen. Ik vind het heel belangrijk om ouders actief bij de school te betrekken, we doen het samen! Ik sta altijd open voor het verhaal van de ander. Ik hou er van om met verschillende ideeën maar met hetzelfde doel, het beste voor het kind, tot een besluit te komen.

collage1.jpg

Met een lach en een traan nemen we afscheid....

We zijn druk bezig met de formatie voor het komende schooljaar. Deze is bijna rond en we zullen u binnenkort hierover informeren. Helaas nemen we met een lach en traan afscheid van een aantal zeer gewaardeerde collega's...


Na 7 hele fijne jaren op de Hofvilla is het voor mij tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan, dichter bij huis. Volgend schooljaar start ik op een school in Maassluis en neem ik afscheid van de Hofvilla. Ik ben ontzettend dankbaar voor de afgelopen jaren, waarin ik mij heb mogen ontwikkelen tot de leerkracht die ik nu ben. Ik wens alle ouders, leerlingen en collega's heel veel geluk. Ik ga de Hofvilla missen!

Groetjes, juf Merel

 

Na bijna 6 jaar met veel plezier te hebben gewerkt op de Hofvilla was daar ineens een nieuwe uitdaging. Met ingang van het nieuwe schooljaar zal ik aan de slag gaan op de Prins Willem Alexanderschool in de Lier. Met een warm hart kijk ik terug op sfeervolle Kerstfeesten, spetterende schoolreisjes, knotsgekke groep 8 kampen en leerzame ateliers. Naast hele fijne collega´s en gezellige leerlingen, heeft u als ouder, ook zeer zeker een bijdrage geleverd aan mijn werkplezier. Bedankt daarvoor!

Groet, meester Gerco

 

Na 8 jaar in het onderwijs, waarvan 6 jaar op de Hofvilla, heb ik een andere baan gevonden. Ik ga aan de slag als locatiemanager van NSO de Grote Ridder, in De Lier.

Heel overwacht is dit op mijn pad gekomen, op zoek naar een andere baan was ik absoluut niet, maar deze kans laat ik niet aan mij voorbij gaan.

Ik wil jullie allen bedanken voor de geweldige tijd hier op de Hofvilla. Ik heb jullie kinderen mogen leren kennen, ik heb ze zien groeien en heb veel aan ze mogen leren! En wat heb ik veel van hen geleerd.
Het was een mooie tijd!
Een stukje van mijn hart laat ik achter in het onderwijs. Daarom zie ik dit ook niet als afscheid. Eerder als een: TOT ZIENS! ❤️

Groetjes juf Kim de Koning

 

Na 2 mooie jaren ga ik afscheid nemen van de Hofvilla. Tijdens mijn tijd op de Hofvilla heb ik met enorm veel plezier les gegeven aan de kinderen. Ik heb genoten van de kinderen, de ateliers, de collega's en de gezellige en leerzame sfeer op school.
Vanaf volgend jaar ga ik verder als meester op basisschool de Emmaüs in Leidschendam.
Ik wil graag alle kinderen, ouders en alle medewerkers van de Hofvilla, bedanken voor de mooie tijd die ik hier op school heb gehad. Ik ga iedereen missen.
Wie weet, tot ziens.
Meester Jelle 

 

De zwangerschapsvervanging van juf Manon loopt alweer bijna op zijn eind. Wat heb ik een leuke tijd gehad in groep 4. Zoveel leuke en leerzame dingen hebben we samen gedaan: de beweegweek, de rekendag, de daily mile en picknicken in het hofpark, de muziekmees, en nog zoveel meer. Bedankt voor de fijne tijd bij de Hofvilla en graag tot ziens!
Groeten, juf Linda


Wat is het een onwijs uniek jaar geweest voor iedereen! Ook voor mij persoonlijk kwamen er een aantal uitdagingen op mijn pad.
Nu, na een tijd van afwezigheid, herstel en een revalidatietraject, kan ik gelukkig weer mooie stapjes vooruit maken.
Binnen die mogelijkheden en stip op de horizon, heb ik besloten om een andere weg in te slaan en naar iets anders te reiken. Na heel wat fijne, leerzame en bijzondere jaren op de Hofvilla, ga ik dus afscheid nemen.

Iedereen onwijs bedankt voor al het moois van afgelopen jaren ❤
Ik neem het allemaal mee in m'n rugzakje, op mijn nieuwe pad. En wie weet, loop ik nog eens langs. 😉 Tot ziens!!

juf Esther

Logopedie

Een bericht van Chantal Taverne logopediepraktijk Peter Heldrop:


We hebben geprobeerd vervanging te regelen maar dit is tot op heden niet gelukt. In de zomervakantie kunnen de kinderen behandeld worden op de praktijk in Vlaardingen, Monster of Naaldwijk. Desnoods 2x per week om de achterstand in te halen. Ouders kunnen mij hierover mailen op c.taverne@lpph.nl. Dan zal ik helpen inplannen.


Hopelijk ben ik na de zomervakantie weer in staat om te werken en anders wordt er vervanging geregeld.

 


Met vriendelijke groet,

Chantal Taverne

Logopediste

 

GMR

Aangezien wij ons als Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) wat meer willen laten zien en van ons willen laten horen, hebben wij een poster gemaakt. Hopend hiermee u te informeren en interesse te wekken. Download

Eindresultaten Dia

download (10).jpeg

Wij vinden het fijn u te kunnen melden, dat ondanks Corona de Hofvilla met de eindtoets boven het landelijk gemiddelde heeft gescoord. Wij zijn hier als school enorm trots op! Wij hopen deze trend het komende jaar te kunnen voortzetten.

 

 

Arbomeester Quickscan

De resultaten van de quickscan met betrekking tot de arbeidsomstandigheden van de medewerkers willen we u ook niet onthouden.

De Hofvilla heeft ver boven het landelijk gemiddelde gescoord en daar zijn we als groot team heel erg trots op!

Dit goede resultaat heeft zeker zijn weerslag op de kinderen en op de kwaliteit van ons onderwijs.

Ouderbijdrage

Aangezien we in september alweer op schoolreis gaan hebben we besloten in tegenstelling tot andere jaren om de vrijwillige ouderbijdrage en de bijdrage voor de schoolreis vooraf te innen.

U zult in de maand juli zoals gebruikelijk hiervoor via de mail een link  ontvangen. We merken namelijk dat we het hele jaar bezig zijn om alsnog de bijdrage binnen te krijgen en dat kost veel te veel tijd en moeite. Is in september de schoolreis niet door u betaald, dan kan uw kind echt niet mee op schoolreis. We zullen deze kinderen dan op school opvangen en daar een leuke dag bezorgen, aangezien we geen kinderen mogen uitsluiten.

Kunt u aantoonbaar niet betalen, dan schroom niet om dit te melden, dan kunt u altijd door de school geholpen worden!

Verkeer rondom de school

Wij proberen de kinderen zoveel mogelijk bij de zebra te laten oversteken om het overzicht te kunnen bewaren en om het zo optimaal veilig te laten zijn voor de kinderen.

Wilt u hier ook zorg voor dragen?

download (11).jpeg

Schooltijden

Ondanks de versoepelingen houden wij de getroffen maatregelen met betrekking tot Corona in stand tot het einde van dit schooljaar. 

Hoe het eruit gaat zien in het nieuwe schooljaar daar zullen we u in de volgende nieuwsbrief over berichten.

Studiedag 25 juni

Morgen hebben de leerkrachten van de Hofvilla studiedag. Alle kinderen zijn morgen vrij.

Belangrijke data

25 juni  Studiedag - alle leerlingen vrij

26 juni  Leerlingen groep 8 vrij

27-28-29 juni kamp groep 8

30 juni  Leerlingen groep 8 vrij

6 juli     Vergadering OV

10 juli   Afscheidsavond groep 8

12 juli   Portfolio mee naar huis

14 juli   Groep 8 leerlingen vrij

15 juli   Groep 8 leerlingen vrij

            Wenuurtje in de nieuwe groep

16 juli   11.30 uur alle leerlingen vrij ZOMERVAKANTIE

 

 

 
Lego league regiofinale
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
hofvilla@wsko.eu

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden