bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 1

De Hofvilla

Na zes weken zomervakantie zijn we weer goed gestart afgelopen maandag. Fijn dat alle kinderen er weer zijn! Er zijn ook weer nieuwe kindernen bij ons op school gekomen. We heten hun van harte welkom!

De kinderen hebben weer mooie verhalen meegenomen van hun vakantie en die hebben we weer met één en al oor aangehoord.

 

Het team wil er graag voor iedereen weer een fantastisch jaar van maken!

 

 

Jantje Beton

U heeft op Klasbord kunnen lezen dat we mee gaan doen aan De Kleine Jantje Beton Loterij. 

 

Woensdag krijgen alle kinderen een loten-boekje mee naar huis. Ze hebben dan de tijd om loten te verkopen t/m 25 september. Bij het boekje ontvangt u ook een informatie flyer. Hierin staat precies hoe de actie verloopt. De kinderen hoeven bij deze actie niet met contant geld over straat!

Wij begrijpen dat het voor de jonge kinderen best lastig kan zijn om lootjes te verkopen, maar we hopen dat het met hulp van de ouders toch gaat lukken.  

Van de opbrengst is 50% voor de school en 50% voor de projecten van Jantje Beton. 

 

Met de opbrengst van deze actie willen wij onze laatste ideeën voor het schoolplein ook gaan realiseren. We willen nog een kliederkeuken, een hinkelbaan, schaaktafels, knikkerpotten, een bankje en een basketbalpaal aanschaffen. Zo wordt het plein nog mooier en uitdagender!

Jantje Beton.jpg

Informatie avond

Op donderdagavond 19 september houden wij weer onze jaarlijkse informatie avond. Tijdens deze avond kunt u kennismaken met de leerkracht van uw kind(eren). 

Ook wordt er tijdens deze avond een presentatie gegeven waar wij alle ouders bij verwachten. 

 

Meer informatie over de invulling en tijden van deze avond krijgt u volgende week via de mail.

Enny.jpg

Even voorstellen ...

Hallo, ik ben Enny Hoogendam, ik ben 50 jaar en al heel wat jaar aan het werk in het onderwijs. Mijn vorige scholen stonden in Rozenburg en Maassluis.

Dit schooljaar hoop ik jullie allemaal te leren kennen op de Hofvilla in Wateringen. Mijn favoriete vakken zijn voorlezen, rekenen en handvaardigheid.

In mijn vrije tijd lees ik graag en ik spreek graag met vrienden/vriendinnen af om iets te gaan eten, te wandelen en dan ondertussen lekker bij te kletsen. Ik vind het een uitdaging om weer ergens nieuw te beginnen en ik heb er enorm veel zin in.

Geboren

Merel.jpg

Juf Merel is op 11 augustus moeder geworden van een prachtige zoon Sepp. Wij wensen de kersverse ouders heel veel geluk!!

Overblijfkosten en ouderbijdrage

Komende maand ontvangt u van ons een email met hierin een betaallink voor het overmaken van de overblijf (€ 125).

Van de oudervereniging ontvangt u eveneens een email met een betaallink voor het overmaken van de ouderbijdrage (€ 52,50).

Omdat wij aan het begin van het schooljaar al op schoolreis gaan en wij de kosten voor de overblijf ook al direct moeten betalen, willen wij u met klem vragen om de bijdragen zo spoedig mogelijk over te maken.

Schoolreis

Op dinsdag 24 september gaan de groepen 3 t/m 8 op schoolreis, dichtbij of verder weg. De groepen 1-2 hebben het jaarlijkse kleuterfeest.

 

Meer informatie krijgt u binnenkort via de mail.

Vreedzame school

VZS blok 1.png

Blok 1: We horen bij elkaar

 

We zijn er trots op dat we een vreedzame school zijn! We zijn er dagelijks mee bezig om dit ook in ons beleid en in onze manier van met elkaar omgaan tot uitdrukking te laten komen. In de klassen werken de leerkrachten met de methode van de Vreedzame school. Deze bestaat uit 6 blokken, waar iedere leerkracht op groepsniveau mee aan de slag gaat. Het eerste blok start direct na de zomervakantie en heeft als doel de nieuwe groep positief te vormen. Regels worden besproken en hoe leerlingen samen verantwoordelijk kunnen zijn voor de groepssfeer.

Nieuws uit de parochie

Aanstaande zondag 8 September is er om 9.30 uur een kleutervertelviering in de St Josephkerk, de Kolenkit. Samen zingen, samen bidden en een mooi verhaal luisteren uit de bijbel.

Op een leuke en interactieve manier worden de kinderen meegenomen in het leven van Jezus. Komende zondag lezen wij het verhaal voor dat Jezus een paar vissers tegen komt. Deze vissers hebben wel vaker een verhaal van Jezus gehoord. Wat zouden zij van Jezus kunnen leren en… wat kunnen wij van Jezus leren?

 

Voor wie? Alle kinderen van 3 t/m 7 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s.

Wees Welkom!

Belangrijke data

Agenda.jpg

17 september:  Prinsjesdag (de kinderen hebben school!)

19 september:  Informatie avond

23 september:  Informatie avond groep 8

23 september:  Start van de week van het Bewegend Leren

24 september:  Schoolreis / kleuterfeest

25 september:  WSKO Studiedag - alle leerlingen vrij

26 september:  Kind-ontwikkel-gesprekken

27 september:  Techniekdag groep 7 en 8

30 september:  Studiedag - alle leerlingen vrij

 

Uitnodiging Kliederkerk 6 oktober 2019.pdf

Kliederkerk 6 oktober

We spelen, knutselen en vieren met elkaar rondom het thema ‘Abraham wordt een mooie toekomst beloofd’. We beginnen om 16:00 uur met activiteiten, daarna een korte viering en we sluiten af met samen eten.

De Kliederkerk is er voor alle kinderen van 0 t/m 12 jaar, hun ouders, opa’s en oma’s: welkom! Geef je op via Kliederkerkwateringeneo@caiway.net.

Lees meer
 
Vogelvoer maken 1/2f
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden