bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 1
hallo nieuw schooljaar.jpg

Hoera, we gaan weer naar school!

Beste ouders, 

De zomervakantie is alweer voorbij. Met het nog schaars schijnende zonnetje beginnen we weer aan een nieuw schooljaar.

Wij wensen alle kinderen een heel fijn schooljaar toe!!

 

Halen en brengen

Om ieders gezondheid te kunnen waarborgen zullen we ons nog steeds aan de regels moeten houden! Het halen en brengen van de kinderen blijven we op dezelfde manier doen, als voor de zomervakantie. Ouders/verzorgers, zetten hun kind/kinderen af bij het hek als de kinderen ook aan de voorzijde in een lokaal zitten en ouders zetten hun kinderen af bij de brug als de kinderen aan de achterkant in een lokaal zitten, want zo kunnen we de drukte een beetje verdelen.Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, maar die houden we bij elke keuze, die we maken. Er zullen elke dag voldoende teamleden op het plein staan om de kinderen naar de juiste toegangsdeur of het lokaal te brengen, of om even te helpen met de fiets.

Kinderen uit de groepen 8 worden verzocht om via de hoofdingang naar hun lokaal te gaan. Groep 8 leerlingen zonder fiets kunnen via het hek aan de kant van Okidoki naar de hoofdingang lopen. Groep 8 leerlingen met fiets kunnen hun fiets in de fietsenrekken zetten aan de zijkant van de school en dan naar de hoofdingang lopen.

Als u uw kind heeft opgehaald, wilt u dan meteen vertrekken, want dat zorgt ervoor, dat de doorstroming wat beter verloopt.

Voor de nieuwe kinderen was de eerste week even spannend en voor ons natuurlijk ook. Gelukkig nam het tranendal gedurende de week langzaam af en gingen steeds meer kinderen zelfstandig naar de groep en gelukkig maar, want het is ook niet niks om je ouders zomaar achter te laten op je eerste schooldag.

Ouderbijdrage en overblijfgeld

In de eerste week van oktober ontvangt u zowel van de oudervereniging als van school een factuur over het betalen van de ouderbijdrage (inclusief het schoolreisje en het kleuterfeest) en het overblijfgeld. Wij vragen u met klem om deze bijdrage zo snel mogelijk over te maken. 

We gaan dit jaar immers al in september op schoolreis/kleuterfeest. Indien de bijdrage voor de schoolreis niet op tijd betaald is krijgen wij te maken met betalingsproblemen. We zijn immers niet in staat om deze grote bedragen voor te schieten.

fruit.jpg

Vervallen en aangepaste activiteiten

Algemene informatie avond 16 september 

Deze avond komt helaas te vervallen. Via de groepsleerkracht zullen de ouders van de groepen 1 tot en met 6 digitaal de informatie hierover ontvangen. Daarnaast zal er een online meet worden georganiseerd door alle groepsleerkrachten waar u nog vragen kunt stellen.
De ouders van de leerlingen van de groepen 7 en 8 worden wel beperkt uitgenodigd op school, omdat deze avond vooral in het teken zal staan van het voortgezet onderwijs. Ook deze groepen zullen verdere informatie ontvangen via de groepsleerkrachten.

 

Kennismakinggesprekken

De kennismakingsgesprekken vinden mondeling op school plaats. U kunt zich voor deze gesprekken vanaf 9 september inschrijven via Parro. Hierbij zullen wij de RIVM regels in acht nemen. Doet u dat ook?

 

Trakteren

De regels rondom het trakteren blijven voorlopig ongewijzigd. De jarige kinderen gaan niet langs de groepen. Een traktatie voor de leerkrachten kan centraal worden neergelegd. De leerkrachten schrijven wel op een kaart voor het kind. Trakteren aan klasgenoten mag. De traktatie moet echter wel verpakt zijn. Traktaties worden niet op school opgegeten maar mee naar huis gegeven.

Hoofdluis

Normaal gesproken worden de kinderen in de eerste week na een vakantie gecheckt op hoofdluis. Dit zullen we de eerste twee weken nog niet doen. Wilt u zelf uw kind(eren) nakijken op hoofdluis? Via deze link kunt u een instructiefilmpje bekijken hoe u het beste kunt pluizen.

https://www.youtube.com/watch?v=yBBj9Y4M4E0

Femke Verschoore SKT

Het spreekuur van Femke Verschoore zal vanaf dit schooljaar weer fysiek zijn. Hierbij zullen wij de 1,5 meter regel in acht nemen.

U kunt via de hoofdingang naar binnen, waar u zich kunt registreren. Femke zal in de spreekkamer rechts van de hoofdingang haar spreekuur houden.

 

Fruitdagen
Ook dit jaar hebben we weer vaste groente- fruitdagen. Dit zal zijn op dinsdag, woensdag en donderdag. Wilt u dan de kinderen groente/fruit mee naar school geven? 

Zieke kinderen

Twijfelt u of uw kind bij klachten wel naar school kan? Dan vindt u bij dit bericht een beslisboom. Let op: er wordt een verschil gemaakt tussen kinderen jonger of vanaf 7 jaar. Wij vragen met klem u hier strikt aan te houden, hoe lastig dit ook soms kan zijn. Download

blok-1.png

Vreedzame school

Blok 1: We horen bij elkaar

We zijn er trots op dat we een vreedzame school zijn! We zijn er dagelijks mee bezig om dit ook in ons beleid en in onze manier van met elkaar omgaan tot uitdrukking te laten komen. In de klassen werken de leerkrachten met de methode van de Vreedzame school. Deze bestaat uit 6 blokken, waar iedere leerkracht op groepsniveau mee aan de slag gaat. Het eerste blok start direct na de zomervakantie en heeft als doel de nieuwe groep positief te vormen. Regels worden besproken en hoe leerlingen samen verantwoordelijk kunnen zijn voor de groepssfeer. 

Rookvrij

In Nederland is het veel onderwijsinstellingen gelukt om hun eigen terrein rookvrij te maken. Dat is mooi, want zien roken doet roken en dagelijks beginnen nog teveel jongeren met roken. En dat willen we voorkomen. Vanaf 1 augustus 2020 moeten alle onderwijsterreinen wettelijk rookvrij zijn.

Waarom rookvrij?
Het rookvrij maken van de terreinen van onderwijsinstellingen gebeurt met een goede reden. Elke dag beginnen gemiddeld 75 jongeren onder de 18 jaar met dagelijks roken. Uit onderzoek blijkt dat hoe jonger men begint met roken, hoe groter de kans op verslaving is en hoe moeilijker het is om te stoppen met roken. Zien roken, doet roken en dat willen we voorkomen. We streven naar een rookvrije generatie in 2040. Samen maken we stoppen met roken makkelijker en beginnen moeilijker.

Helpt u mee om op en rond ons plein niet meer te roken?!

schaakles.jpg

Schaakles

De schaaklessen zullen maandag 7 september weer van start gaan. Er is nog plaats voor oudste kleuters en/of leerlingen uit groep 3. Opgeven hiervoor kan bij juf Astrid. 

Schoolbibliotheek

Lijkt u het leuk om leerlingen te begeleiden naar het juiste boek en deze administratief te verwerken? Dan bent u degene die wij zoeken!

Wij zijn nog op zoek naar een ouder die wekelijks op woensdag van 8.30 - 9.30 uur onze bibliotheek zou willen beheren. Heeft u interesse meldt u zich dan aan bij Astrid/Ciska

SkillsIn

SkillsIn 'Uit liefde voor de leerkracht' 

Als school zijn wij trots op onze eigen ontwikkelde app welke inzicht geeft in talenten en interesses. 

SkillsIn heeft als doel om inzichtelijk te maken wat de sterke punten van u als ouder zijn en hoe u deze kunt inzetten binnen De Hofvilla. Daarnaast kunnen de kinderen zich via de app inschrijven voor ateliers. 

Wat houdt onze app nu eigenlijk in:
- In deze app organiseren we de sterke punten van ouders en leerkrachten. Dit noemen we in onze app ‘talenten in actie’.

- U kunt zich inschrijven voor het geven of begeleiden van een atelier via de app. Op dit moment bekijken we nog welke mogelijkheden er zullen zijn om een atelier te kunnen verzorgen i.v.m. Corona

- U houdt persoonlijk contact met Miechelle of Ciska rondom verdere voorbereiding van een atelier.

Maandag zult u een mail ontvangen, waarmee u zich kunt aanmelden. Heeft u dit al gedaan dan willen we u vragen uw gegevens te controleren. Heeft u zich nog niet aangemeld, dan vragen we u dit alsnog te doen. 

Om SkillsIn makkelijk te bereiken kunt u een snelkoppeling maken op uw telefoon. Zo heeft u al uw talenten en inschrijvingen snel binnen handbereik.

SkillsIn-(2).png

Kunst na school

Gisteren hebben de kinderen de flyer van Westland CultuurWeb mee gekregen naar huis. Heeft u al gekeken welke leuke cursussen er worden gegeven na schooltijd?

U kunt uw kind/kinderen opgeven door een email te sturen naar a.vanderende@hofvilla.wsko.nl.

Er is wel een maximum aantal leerlingen wat per les mee kan doen. Dus geef snel op want vol is vol!

Belangrijke data

31 augustus: Start blok 1 Vreedzame School

7 september: 8.15 - 9.15 uur Spreekuur Femke Verschoore SKT

14 september: Studiedag

16 september: Luizencontrole

21 september: Start Vreedzame school blok 2

28 september: 8.15 - 9.15 uur Spreekuur Femke Verschoore SKT

 

 

Tafeltennis

Op 5 september start tafeltennisvereniging de Salamanders weer met kennismakingscursus tafeltennis. We hebben al een hoop inschrijvingen, maar er is nog plek! Tijdens deze lessen leer je spelen met effect, serveren, smashen en nog veel meer. Lijkt het je leuk om mee te doen? Inschrijven kan via werving@ttvsalamanders.nl

 
De Hofvilla mist jullie!!
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden