bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 15

Hofvilla

Het laatste semester is inmiddels aangebroken. Groep 8 is al druk bezig met de voorbereidingen van de musical en het kamp. 

In Parnassys krijgt de kalender voor het nieuwe schooljaar ook steeds meer vorm. Veel belangrijke data zijn hier al in terug te vinden.

 

 

Op tijd naar school

We merken op dat leerlingen weer later naar school toe komen. De dag starten we om 8.30 uur, waarbij de kinderen direct aan het werk gaan. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind(eren) op tijd op school zijn. 

 

IMG_6542.JPG

First Lego League Discover eindfeest

Dit jaar was het thema “Playmakers” .

De afgelopen weken hebben uit elke groep 2, vier leerlingen hard geoefend met het ontdekken, maken, testen en delen. De kinderen gingen een hindernisbaan maken waarop iedereen lekker sportief kan spelen. Bij een goede hindernisbaan moet je nadenken over heel veel dingen. Die zijn allemaal in de voorbereidende lessen aan bod gekomen en hebben we teruggezien in de hindernisbanen die op het eindfeest gebouwd zijn. Denk daarbij aan veiligheid; het gebruik maken van bomen, heuvels en muren; dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen en mensen met een beperking er kunnen spelen. 

De First Lego League Discover is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd voor kinderen uit groep 2. Kinderen krijgen zinvolle problemen om op te lossen. Ze werken samen, verwonderen zich, stellen vragen, bouwen en knutselen, luisteren en delen. Het doel is dat de kinderen aan het einde van het programma meer zelfvertrouwen hebben, beter zijn  voorbereid op toekomstige uitdagingen en het plezier van het leren hebben ontdekt.

Op de Hofvilla gebruiken we het om naast de reguliere lessen wetenschap en technologie, leerlingen die affiniteit en talent hebben met techniek extra uit te dagen. 

 

Woensdag 2 juni hebben we het First Lego League Discover eindfeest gevierd. Zes kleuterteams hebben prachtige hindernisbanen gebouwd met Duplo. 

Een echte jury heeft de teams beoordeeld. De kinderen uit de Lieveheersbeestjesklas hebben de rolstoelprijs gewonnen. De kinderen uit de Kikkerklas hebben de samenwerkingsprijs, de kinderen uit de Apenklas waren de creatiefste, de kinderen uit de Vissenklas waren de hardste werkers, de kinderen uit de Rupsenklas hadden het beste verhaal en de kinderen uit de Bijenklas waren de beste bouwers. 

We willen iedereen feliciteren met zijn prijs. We zijn erg benieuwd wat deze kanjers de komende jaren nog voor moois gaan maken.


Meester Marco en juf Ilona

 

Nog plekjes vrij voor Kunst na school MUZIEK!

Op donderdag 17 juni starten we met de laatste Kunst na School, gegeven door de Muziek Mees, welbekend in onze school!

De cursus bestaat uit 5 lessen van 75 minuten; een combinatie les van zingen, spelen op verschillende instrumenten zoals de Ukelele en bewegen op muziek.

De lessen starten om 15.00 tot 16.15 in het parochiezaaltje naast de kerk. De kinderen worden door ons naar het zaaltje gebracht.

De kosten zijn slechts 25,00 Euro. Lijkt u dit een leuke cursus voor uw zoon/dochter neem contact met ons op door een mail te sturen naar c.vansteekelenburg@wsko.eu en dan ontvangt u een aanmeldingsformulier.

 

Kinderboerderij

Weet u nog.. 

Dat onze leerlingen uit groep 7 een inzamelingsactie hebben gedaan voor kinderboerderij de Waterster? Er is, mede dankzij u, een geweldig bedrag van 1080 euro opgehaald welke is overhandigd aan de medewerkers van de kinderboerderij. 

Trots zijn wij op onze leerlingen Marit, Mara, Kaylee en Isabel dat zij deze geslaagde actie op touw hebben gezet!

 

image6.jpeg

Studiedag 25 mei

Afgelopen 25 mei hadden de leerkrachten van de Hofvilla studiedag. Op deze dag zijn we met het gehele team weer dieper ingegaan op ons talentwaarderend werken. We hebben geoefend met progressie gericht vragen stellen in meerdere werkvormen. Een techniek die heel goed gebruikt kan worden in de communicatie met de kinderen over hun ontwikkelingen. Wij zijn als school trots op ons talentwaarderend onderwijs en vinden het dan ook heel belangrijk om ons hierin te blijven scholen. 

We zullen op school gaan starten met een nieuwe methode voor technisch lezen. Tijdens de studiedag hebben we gekeken naar de manier van werken en met elkaar gebrainstormd over de uitvoering hiervan. Dit zijn waardevolle momenten. 

Een belangrijk onderdeel van de studiedag was ook het onderdeel aandachtsfunctionaris en de meldcode. De meldcode geeft aan hoe wij moeten handelen bij vermoeden van kindermishandeling en huiselijk geweld. 

Het was weer een waardevolle dag, met veel inspiratie en uitdagingen om mee aan de slag te gaan.  

345b65ed13709b4cd599c5d695b0e758.jpg

 
Lego league regiofinale
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
hofvilla@wsko.eu

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden