bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 7

De Hofvilla

kerst.jpg

Vorige week waren de Sint en zijn Pieten bij ons op school tijdens het grote Sinterklaasfeest. Wat een prachtig feest en wat zijn de kinderen weer verwend met lekkers en een mooi cadeau.

 

Sint was nog maar net vertrokken of onze oudervereniging was alweer volop in de weer met de kerstversiering. En hoe mooi ziet de school er weer uit! Wij zijn er weer erg blij mee, bedankt! Hieronder leest u meer over de invulling van de kerstviering op school.

 

Wij wensen iedereen een warme en gezellige tijd toe!

Kerstviering

Op woensdag 19 december vieren we op de Hofvilla onze jaarlijkse kersviering. Het programma ziet er als volgt uit.

Iedere klas gaat weer genieten van een heerlijk zelfgemaakt kerstdiner, waar ieder kind iets voor aanlevert. Het kerstdiner is van 17.00 uur tot 18.00 uur. De deuren gaan open om 16.50 uur. De kinderen moeten een eigen bord, beker, bestek en batterijkaarsje meenemen. Het is fijn als alles voorzien is van een naam. 

 

Na het kerstdiner worden de kinderen in de klas door de ouders opgehaald. U kunt dan vervolgens samen met uw kind naar de kerk (naast de school) lopen en een plekje zoeken. Om 18.30 uur starten we het samenzijn in de kerk. Wij zullen samen luisteren en kijken naar het kerstverhaal. Het samenzijn is om 19.00 uur afgelopen.

Na het samenzijn is er op het plein aan de achterkant van de school nog veel gezelligheid. Er zijn lekkere hapjes en drankjes en er zijn prachtige levensgrote kerstbomen te bewonderen die door de groepen gemaakt zijn. Ook kunnen er marshmallows geroosterd worden en kunnen er foto's gemaakt worden in een winters tafereel. Bovendien zal er een levende kerststal te zien zijn en er zullen fijne kerstliedjes klinken. Om 19.45 uur zal de gezellige avond eindigen.

 

Wij vragen u zoveel mogelijk om op de fiets naar school te komen, dit om verkeerschaos te voorkomen.

 

kerst.png

Actie voedselbank

jabbertje delen.jpg

Er zijn al heel veel kinderen die product(en) hebben meegenomen voor de voedselbankactie. Het zou mooi zijn wanneer iedere klas een goed gevulde doos bij elkaar kan verzamelen en daar gaat het verdacht veel op lijken!

Heel hartelijk bedankt, dat u zo fijn heeft meegedacht en dat u en uw kinderen hele mooie producten hebben ingeleverd voor de voedselbank.

Zo zijn we in ieder geval weer betekenisvol geweest voor een ander!

Past mooi bij de Kerstgedachte.

First Lego League 2018

Zaterdag 15 december van 10.30 uur t/m 16.30 uur

 

Robotwedstrijd
Zaterdag bent u van harte welkom om te komen kijken naar onze robot. Wij hebben een robot geprogrammeerd die missies moet uitvoeren in de ruimte. Daarom is het thema van dit jaar ‘Into the Orbit”.
We zijn met acht kinderen in ons team en Marco is onze coach. Hij heeft ons heel erg goed geholpen met het programmeren. Best heel moeilijk. We hadden graag alle missies willen doen maar dat is niet helemaal gelukt. Dat geeft ook niet, we hebben heel hard onderzocht, samengewerkt en ontworpen. Dat is al super knap. We hebben er heel veel zin in en we hopen dat u ook komt kijken. Onze robot staat op de volgende tijden op de wedstrijdtafel:11.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur.
We hopen op veel publiek!


Ramon, Ruben, Bas, Mika, Senne, Giuseppe, Bowien en Ludo

 

Opgeruimd staat netjes! 

Wij hebben een presentatie gemaakt over problemen in de ruimte. Wij hebben als onderwerp van problemen in de ruimte het ruimteafval gekozen. Voor onze presentatie hebben we onderzoek gedaan. We hebben eerst een woordweb gemaakt daarna kwamen we op het poepprobleem en daarna op het ruimteafval. Ook zijn we naar het museon geweest over ja… de ruimte! Er was al een oplossing maar die was nog niet af. Dus hebben wij de oplossing afgemaakt! Wij hebben ook een plattegrond van een ruimteschip gemaakt van LEGO! Bent u nieuwsgierig, kom dan kijken naar onze presentatie. Dat zouden wij erg leuk vinden. We hopen op veel publiek! Onze presentatie is van 13.00 uur tot 13.15 uur.
Noortje, Isabella, Yara en Marit


De First Lego League vindt plaats in de PRIVA-hal in de Lier, Zijlweg 3. Voor de kinderen is er van alles te doen op het gebied van programmeren en bouwen.

Lego.jpg

Wij zoeken.....

.... overblijfouders

Tijdens de middagpauze worden de kinderen begeleid bij het buitenspelen door medewerkers van Hakuna Matata en overblijfouders. Wij zijn op zoek naar ouders die het overblijfteam willen komen versterken. Mocht u interesse hebben of zich willen aanmelden? Loop dan even binnen bij de directie.

lichtjesfeest.jpg

Lichtjesfeest Wateringen

Op vrijdagavond 14 december vindt het jaarlijkse lichtjesfeest weer plaats op het Plein voor het Oude Raadhuis. 

Alle basisschoolkinderen kunnen meedoen aan een lampionnenoptocht. Na deze optocht om 19.30 uur worden de lampjes in de grote boom aangestoken. Na het aansteken van de lichtjes is er voor iedereen chocolademelk, glühwein en een overheerlijke oliebol.  

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Gelukkig heeft al meer dan 65% van de ouders het overblijfgeld en de ouderbijdrage betaald!! Daar zijn we blij mee.

Mocht het nog op de to-do-stapel liggen of wellicht aan uw aandacht ontsnapt zijn vragen wij u om de betaling zeer spoedig in orde te maken.

 

 

Vreedzame School - blok 4

VZS blok 4.jpg

Blok 4: We hebben hart voor elkaar.

 

In blok 4 staat het omgaan met gevoelens centraal. Hoe we ons gedragen wordt in hoge mate geleid door gevoelens. De afgelopen tijd is steeds meer aandacht ontstaan voor de 'emotionele' intelligentie als sleutel voor maatschappelijk succes. Ook het zelfbeeld en zelfvertrouwen worden beïnvloed door de wijze waarop mensen om kunnen gaan met gevoelens. We streven naar een klimaat in klas en school waarin iedereen zich prettig voelt en een zorgzame houding heeft ten opzichte van elkaar. Dat gaat gemakkelijker als kinderen in staat zijn hun gevoelens te benoemen en zich in kunnen leven in de gevoelens van anderen.

Gymtassen

Het zou fijn zijn wanneer alle gymtassen voor de vakantie mee naar huis gaan, zodat alles weer eens lekker gewassen kan worden. De kapstokken zijn dan ook weer eens leeg en kunnen dan goed schoongemaakt worden. 

ark1.jpg

Ateliers blog

Atelier: kerstkaarten en kerstversiering voor mensen in de Ark

 

Lieve mensen van de Ark,

Deze cadeautjes zijn voor jullie, zodat julie nog meer plezier met de kerstdagen hebben. Geniet van onze cadeaus. Wij hopen dat jullie er veel gebruik van gaan maken en dat jullie er blij mee zijn. Geniet van het lekkers en maak uw kamer mooi. We hebben kerstbomen voor jullie gemaakt met mooie tasjes. Wij komen langs om de verrassingstasjes te brengen. U kijkt er vast naar uit, want het zijn hele mooie dingen. Tot snel. 

Jean-Philippe (6A) 

 

De tasjes voor de ouderen zijn gesponsord door Argos Packaging. In het tasje komt nog een plantje namens SVCO en een pakje overheerlijke kerstkoekjes van Meesterbakker Roodenrijs.

Ziek melden van uw zoon of dochter

Indien uw kind ziek is kunt u dit op meerdere manieren aan ons laten weten. U kunt ons natuurlijk telefonisch bereiken, maar ook via de mail: afmelden@hofvilla.wsko.nl

Dat laatste gaat soms makkelijker, omdat de telefoon in de ochtend vaak roodgloeiend staat.

schaken.png

Schaakkampioenen

Na de voorronden van het Westlands Basisscholen Schaakkampioenschap, zal op woensdag 16 januari 2019 in de Ontmoetingskerk te Naaldwijk de finale worden gehouden. 

Aan de finale doen drie teams van de Hofvilla mee.

Wij wensen onze schaakhelden veel succes!!!

Belangrijke data

Agenda.jpg

15 december:   Lego League

19 december:   Kerstviering

21 december:   Start vakantie 11.30 uur

7 januari:         Weer naar school

7 januari:         Start blok 4 Vreedzame School

7 januari:         Start luizencontrole

15 januari:       Inloopochtend groep 1-2

18 januari:       Spelletjesmiddag groep 1-2

24 januari:       Buurt etentje   

 

flyer 3 januari 2019 .docx

Creatief Centrum 't Atelier

In de “KUNSTGARAGE” zijn er op donderdag 3 januari 2019 weer creatieve workshops voor de jeugd van 6 t/m 8.

Lees meer
WintercursusR.doc

Wintercursus schaatsen

De Haagse Schaatsschool organiseert voor leerlingen Primair Onderwijs op de donderdagen van 10 januari tot en met 28 maart 2019 in de binnenhal van De Uithof een cursus schaatsen voor beginners en enigszins gevorderden van 10 wekelijkse lessen.

Lees meer
 
Impressie van groep 4C
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden