bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Hofvilla
Nieuwsbrief 10

De Hofvilla

Heeft u de prachtige nieuwe borden met logo al aan de gevel gezien? Wij zijn er erg trots op.

 

Op de Hofvilla gaan we verder aan de slag met Bewegend Leren. Een aantal collega's laat zich hierin scholen en ook hebben we hiervoor een begeleider van buitenaf die ons hierin ondersteunt (zie verderop in deze nieuwsbrief).

Bewegend leren in de klas tijdens het leren betekent bewegend optellen, vermenigvuldigen, spellen, leerstof herhalen etc. Bewegend leren heeft indirect een positieve invloed op de leerresultaten van kinderen omdat het een positieve invloed heeft op de hersenstructuur en hersenactiviteiten. Deze positieve invloed op de hersenen pakt goed uit voor de executieve functies. Die hebben onder andere te maken met planning, werkgeheugen, aandacht, en gedragsregulering. Leerlingen die daarin hoog scoren werken geconcentreerder op school, wat goed is voor de inzet tijdens het leren. 

Kind-ontwikkelgesprekken

portfolio.png

De bomen in het bos lieten in de herfst alles los. 

Want, fluisterde zij ontdaan.

Loslaten is nodig, om sterker verder te gaan.

 

Vandaag hebben alle kinderen van de groepen 1 t/m 6 hun portfolio mee naar huis gekregen. Het is de bedoeling dat u het portfolio thuis inkijkt met uw zoon/dochter. Het zou fijn zijn wanneer u de bladzijden in de portfoliomap zelf omslaat. Het is een dikke map en het omslaan van de bladzijden gaat wat stroef.

De kinderen kunnen heel goed vertellen over de inhoud van het portfolio. Hierin zitten o.a. de leerdoelen welke tijdens het vorige kind-ontwikkelgesprek zijn opgesteld. De kinderen hebben bij deze leerdoelen bewijsmateriaal verzameld, waarmee ze laten zien het doel behaald te hebben. Ook zitten er andere werkjes en documenten in waar kinderen trots op zijn. Door hierover in gesprek te gaan, kan het proces in beeld worden gebracht en leren kinderen samen te werken. Tevens kan het kind terugkijken naar eerder werk, waardoor hij/zij de opbouw van de leerstof kan zien.

In het portfolio vindt u dus geen overzicht meer van de cijfers, CITO-toetsen of DIA-toetsen. Deze kunt u inzien via het leerlingvolgsysteem ParnasSys. 

Wanneer u naar het kind-ontwikkelgesprek komt neemt u het portfolio weer mee. Vanaf groep 4 komen de kinderen mee naar het gesprek. Tijdens het gesprek wordt er gesproken over de persoonlijke ontwikkeling; wat gaat goed, waar heeft het kind hulp bij nodig. Ook worden de leerdoelen voor de komende periode besproken. De leerdoelen voor de komende periode zijn samen met de leerkracht al opgesteld.

Ook wordt er gekeken naar de sociaal emotionele ontwikkeling van uw zoon of dochter middels het ik-rapport. Tijdens het gesprek wordt er ook gekeken naar de resultaten in ParnasSys. 

 

We kijken uit naar de kind-ontwikkelgesprekken waarin het kind centraal staat! 

 

Heeft u nog niet ingetekend voor het kind-ontwikkelgesprek? Wilt u dit dan alsnog doen? U heeft hiervoor een link gekregen via de mail.

 

Atelier.jpg

Ateliers blog

Van Sofia groep 3C

Nieuws uit de MR

Heeft u punten of vragen voor de MR,of wilt u eens een vergadering bijwonen? Neem dan contact op met de MR. Ze zijn te breiken via onderstaand mailadres.

hofvilla.mr@wsko.eu

Carnaval

Op vrijdagochtend 22 februari vieren wij met de gehele school het  carnavalsfeest. De ochtend start gewoon om 8.30 uur. Alle kinderen mogen verkleed naar school komen. De werkgroep carnaval heeft een leuk programma opgesteld voor de kinderen. Tussendoor krijgen we ook nog bezoek van de Jolige Druif. De oudervereniging zorgt voor drinken en iets lekkers. De kinderen hoeven dus GEEN pauzehap mee te nemen.

Het feest duurt tot 11.30 uur, daarna begint ook gelijk de voorjaarsvakantie.

Het caranavalsfeest is voor groot en klein, we vragen daarom om geen angstaanjagende kleding of maskers te dragen. Confetti, (spuitbus) serpentine en wapens zoals zwaarden en pistolen zijn NIET toegestaan. 

We gaan er weer een gezellig feest van maken!!!  

Even voorstellen...

Nina.jpg

... Nina van der Veen

 

Ik ben Nina van der Veen. Ik ben 21 jaar en ik zit in mijn vierde jaar van de HALO (Haagse Academie Lichamelijke Opvoeding). 

Voor mijn minor ga ik de Hofvilla extra begeleiden op het gebied van bewegend leren. 

Zelf heb ik op hoog niveau geturnd. 's Avonds ben ik vaak te vinden in de turnhal, waar ik training geef als Jong Talenten juf bij de BOSAN Turnacademie. Verder houd ik erg van reizen en sta ik altijd open voor een praatje.

 

Staking.jpg

Staking 15 maart

Het Nederlandse onderwijs gaat plat. Een nationale actieweek eindigt op vrijdag 15 maart met een landelijke staking van basisscholen tot universiteiten.

Ook het team van De Hofvilla gaat deze dag staken. De school zal deze dag dus gesloten zijn. 

Wij zoeken.....

... ouders die een atelier willen geven

 

Lijkt het u ook leuk om eens uw eigen talent in te zetten bij ons op school? Meldt u dan aan voor het geven van een ateliercyclus. Bij het voorbereiden hiervan krijgt u indien nodig hulp van Ciska of Miechelle. Er zijn ook kant en klare draaiboeken bij ons op school die u kunt gebruiken.

 

Wilt u zich opgeven of heeft u vragen, dan kunt u terecht bij Ciska of Miechelle.

Afscheid juf Kim Konijn

Volgende week nemen wij afscheid van juf Kim Konijn. Wegens privéomstandigheden heeft juffrouw Kim na bijna 6 jaar besloten om het onderwijs te verlaten. Dit vinden wij ontzettend jammer.
Gelukkig hebben wij voor haar goede vervanging kunnen regelen. Namelijk op de maandag komt juf Annette Warmerdam voor de groep en de overige dagen staat juf Tonia voor de groep.

Op dinsdag en woensdag zal, met ingang van volgende week, Inge van der Goes de klas komen ondersteunen. Zij volgt de opleiding onderwijsassistente.

Buurtetentje

Kok.jpg

Het eerstvolgende buurtetentje is op donderdag 22 maart. Weet u iemand die bij ons gezellig en lekker wil komen eten? Dan kunt u die persoon aanmelden bij Astrid.

Overblijfgeld en ouderbijdrage

Wanneer u nog geen ouderbijdrage of overblijfbijdrage betaald heeft ontvangt u daarvoor binnenkort een betalingsherinnering. Inmiddels heeft 83% van de ouders de ouderbijdrage betaald, echter pas 60% heeft de overblijfbijdrage betaald.

Wij moeten zeer binnenkort de rekening voldoen aan Hakuna, dus we zouden het erg prettig vinden als u vanaf heden deze bijdrage in 1keer zou willen voldoen.

 

Ouders en verzorgers die een Westlandpas bezitten kunnen deze vanaf heden weer laten scannen voor het betalen van de ouderbijdrage/schoolreis.

U kunt hiervoor terecht bij Astrid van der Ende. Zij is dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig.

whatsapp.png

Whatsapp

De meeste ouders van onze school nemen deel aan de groeps-whatsapp van de klas. Hierin zitten bijna alle ouders van een groep. Deze whatsapp groepen zijn bedoeld voor schoolgerelateerde zaken, zoals informatie over een uitje of een oproep van de juf. De groepsapp is zeker niet bedoeld voor het delen van privé zaken. 

Belangrijke data

Agenda.jpg

15 februari: Speelgoedmiddag groep 1-2

18 februari: Kind-ontwikkelgesprekken groepen 1-6

19 februari: Groep 5A bezoekt het Museon

21 februari: Groep 4C bezoekt het Gemeente Museum DH

21 februari: Groep 5B bezoekt het museon

22 februari: Carnaval

22 februari: Start voorjaarsvakantie om 11.30 uur

4 maart:      Weer naar school

4 maart:      Start blok 5 Vreedzame school

5 maart:      Groep 4A en 4B bezoeken het Museon

6 maart:      Groep 3C bezoekt de Mesdag Collectie

6 maart:      Inloopochtend groep 1-2

7 maart:      Kind-ontwikkelgesprekken groepen 1-6

8 maart:      Groep 6B bezoekt het Bredius museum

 

Nieuws uit de parochie

Op zondag 17 februari zal tijdens de Woord-en Communieviering, met medewerking van het koor Beatween, een speciaal moment zijn voor de kinderen, de “Kinderwoord-dienst”.

Aan de hand van een thema gaan de kinderen aan de slag met een knutselwerkje en wordt er op eenvoudige wijze een verhaal verteld uit de bijbel.

Iedereen is van harte Welkom!

Kids & Koffie Wateringen

Kids & Koffie wordt gehouden in de bibliotheek in Wateringen. Kinderen van 3 tot 4 jaar kunnen hier met elkaar spelen en speelgoed is aanwezig. 

http://www.vitiswelzijn.nl/site/nl/sociaal-makelaars/kids-koffie

Lees meer
 
Vogelvoer maken 1/2f
 
De Hofvilla

Dr. Schaepmanstraat 2
2291 SX Wateringen
0174 - 292 093
info@hofvilla.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Hofvilla.wsko.nl
Online versie | Afmelden