DeHofvilla

Over de Hofvilla

Basisschool de Hofvilla telt ongeveer 420 leerlingen die verdeeld zijn over 18 groepen. De gemiddelde groepsgrootte is 24 leerlingen. Onze school wordt bezocht door leerlingen uit alle ‘lagen’ van de bevolking waardoor de school een goede afspiegeling is van de samenleving. De meeste leerlingen van onze school komen uit de wijken rondom de school. Gezien de ligging van de school worden er ook leerlingen uit Den Haag bij ons aangemeld. Vanwege de grote interesse en de vele aanmeldingen van nieuwe leerlingen zullen er in de nabije toekomst nog 2 lokalen worden bijgebouwd. Hiermee zitten wij als school aan ons maximum.

Tot voor kort was onze school vernoemd naar paus Pius X. Sinds de ingebruikname van ons nieuwe schoolgebouw, 14 maart 2018, is de schoolnaam veranderd in De Hofvilla. Ons gebouw ligt aan het Hofpark en heeft de uitstraling van een kleurrijke villa. 

Naast een nieuwe naam werken wij ook met een nieuw concept. Natuurlijk streven wij naar het behalen van goede leerresultaten. Daarnaast is het onze insteek om de talenten van de leerlingen (en leerkrachten) optimaal te benutten en ontwikkelen. Dit doen wij bijvoorbeeld middels het werken in ateliers, waarbij kinderen kunnen kiezen welk atelier zij gedurende 3 middagen willen volgen.

Heeft u interesse in onze school? U kunt altijd een afspraak maken voor een rondleiding, waarbij wij uw vragen kunnen beantwoorden.