ICT

Op De Hofvilla staan we voor modern onderwijs. We gebruiken digitale middelen om ons onderwijs te verrijken en ondersteunen. We werken in alle groepen met Chromebooks en een digitale omgeving. Programmeren wordt in elke bouw aangeboden. Vanaf groep 4 hebben alle leerlingen een tablet/chromebook waarmee de kinderen werken op met Snappet, een adaptief systeem dat zich aanpast aan het niveau van het kind.

 

Leerlijn Digitale Geletterdheid
Vanaf dit schooljaar werken wij samen met Digiwijzer. Een organisatie die is voortgekomen uit Voorlichting op scholen, de partij die vorig jaar met de ouders en leerlingen aan de slag is geweest op het gebied van social media. Vanuit Digiwijzer hebben ze een leerlijn Digitale Geletterdheid ontwikkeld die aansluit bij de visie van alle vlotte scholen. Van de leerlingen wordt namelijk verwacht dat ze weten hoe ze zich online moeten gedragen, hoe een tekstverwerker werkt en dat ze nepnieuws kunnen herkennen. De leerlijn is opgesplitst in 4 thema’s: Mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden, Informatievaardigheden en Computational Thinking.

Als een leerling de complete leerlijn van Digiwijzer heeft gevolgd, kan de school een vinkje zetten achter de leerdoelen die voor Digitale Geletterdheid moeten worden behaald. De lessen zijn kort, krachtig en toegankelijk. Veel gebruik wordt gemaakt van leuke video’s, interactieve vragen en gebruiksvriendelijkheid binnen ons systeem staat centraal.

Wij maken de leerlingen graag digiwijzer!’'